V: Wat zou ik kunnen hebben?

01-09-2015 om 00:17 uur

Beste artsen ik ben 25 jaar en ik studeer sport en bewegen. Ik ben/was een sportiefmeisje

Ik heb in 2006 tbc gehad wat toen is behandeld.

Maar nu heb ik last van een gat van 2 bij 2 in mijn rechterlong, midden aan dorsaale zijde. De oorzaak van het gat is niet bekend misschien dat ik het al had sinds 2006 maar dat is allemaal niet bekend.

Het gat is ontdenkt(ct-scan) doordat ik de volgende symptomen had:
-nachtzweten heel er
-overdag ook zweten
-koortsig
-vermoeidheid
-bloedspugen 1 maandlang 1x in de week. Daarna niet meer.

De arts gaf aan dat het geinfecteerd is maar niet weet wat voor infectie het is. Want mijn bloed waardes die vertoonden geen infectie.

Ik heb twee keer een antibiotica gehad eerste hielp niet. Dus werd er een bronchioscopie gedaan in de maand mei waarbij er kweek is opgenomen , wat uiteindelijk niks opleverde. Wel had de longarts het gat schoongemaakt. Ik heb er helaas geen voordelen aan gehad.

Ik weer een antibiotica kuur voor een week. Deze kuur heeft alleen geholpen voor het nachtzweten.

Tot op heden loop ik met vermoeidheid en pijn( pijndoordat het gat zich doorsaalbevindt en op de foto een wit streep te zien is naar mijn rug toe) . Dit belemmerd mijn studie en algemende dagelijkse bezigheden. Ik heb de hoop al bijna opgegeven.

Mijn longarts weet mij niet echt verder te helpen wel houdt hij mij onder controle.

Bent u bekendt met wAt ik heb? Wat is uw advies? Ik hoop dat u mij kan helpen.

Login of registreer om te reageren
01-09-2015 om 08:44 uur

Hoi Bussiej, wat naar allemaal!! Ik begrijp dat je al veel behandelingen hebt gehad voor 'iets', wat nog geen diagnose heeft en ze weining resultaat hadden.
Weet niet waar je onder behandeling bent, maar mij lijkt t slim om een verwijzing te vragen naar een arts in een specialistisch ziekenhuis. t Klinkt toch wel als iets waar serieus goed naar gekeken moet worden.
k Hoop dat de artsen er snel achter komen wat t is in je long en je een adequate behandeling kunt krijgen!
Sterkte iig meid, maar probeer de hoop niet op te geven!!
Lieve groet....

Login of registreer om te reageren
02-09-2015 om 11:37 uur


Hoi Milly,
Erg bedankt voor je reactie en tijd. Ik heb sinds gister continu pijn moest naar de eerste hulp omdat ik in de tram zomaar ineens heel erg veel aan het zweten was en heel warm kreeg. Heel tshirt doorweekt. En verloor kracht in mijn spieren. Ik ben blijven zitten en heb geprobeerd mijn bewustzijn niet te verliezen. Bij de eerste hulp is er gekeken naar mijn bloeddruk, suiker en naar mijn hart(ECG) alles was goed.

Iig bedankt voor je advies ik ga maar eens snel een verwijzing vragen bij mijn huisarts voor een specialist.

Lieve groetjes terug..

Login of registreer om te reageren
02-09-2015 om 13:35 uur

Hoi,
Dat klinkt niet fijn! Hopelijk vinden ze wat er is. Een specialist is wel een goed idee. Hopelijk kiest de HA meteen de juiste, ik.zou denken aan de ongarts of anders de internist misschien?
Sterkte en beterschap!

Login of registreer om te reageren
06-09-2015 om 12:41 uur

Hoi bussiej
Wat een heftig verhaal zeg inderdaad een specialistisch ziekenhuis zou inderdaad voor nu het belangrijkste kunnen zijn en dan maar hopen dat ze de oorzaak kunnen vinden dat je dit zo maar kan krijgen en je ben nog zo jong heel veel sterkte en hou ons op de hoogte.
Blije dag Daysy

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
14-09-2015 om 07:22 uur

Beste Mw. “Bussiej”

Zonder alle gegevens zoals foto’s e.a. is op papier lastig te beoordelen wat speelt en welke klachten waardoor komen, en dan nog. Het meest waarschijnlijk is dat de holte een gevolg is van de Tuberculose, maar er zijn meerdere mogelijkheden. Het is goed denkbaar dat uw longarts in zijn hoofd een stappenplan heeft en/of het al met zijn collega’s heeft overlegd, daar kunt u naar vragen. In dit soort gevallen is er vaak geen snelle en “eenvoudige” recht toe recht aan oplossing, maar moet stap voor stap gekeken worden - bijvoorbeeld de reactie op de kuur die u kreeg (als logische eerste stap) - wat de volgende stap moet zijn.

Strekte in ieder geval.

Ton van Keimpema, longarts

Login of registreer om te reageren