Welke longarts voor inspanningsastma (top)sport

19-05-2016 om 08:29 uur

Hallo,
Ik heb inspanningsastma en wielren op een redelijk hoog niveau. Het middel dat ik gebruik werkt niet goed genoeg en ben doorverwezen naar de longarts. Bij de longarts die mij behandelt kan ik pas over 3 maanden terecht.
Bij welke longartsen met specialisatie (top)sport zou ik, hopelijk eerder, nog meer terecht kunnen?

Login of registreer om te reageren
19-05-2016 om 17:22 uur

Hoi Lou,

Ik kan je vraag niet beantwoorden, maar ben wel heel benieuwd wat het bezoek aan de longarts je oplevert. Ik heb wielrennen als hobby en ben (helaas) behoorlijk fanatiek. Ik heb ook doorlopend astmaproblemen en zou zo graag een oplossing hiervoor vinden.

Gr. Mirel

Login of registreer om te reageren
19-05-2016 om 17:32 uur

Hoi,

Heb je al bij je verzekeraar geïnformeerd? Die hebben over het algemeen een goed beeld van wachttijden bij de diverse artsen en kunnen je helpen een bezoek te versnellen. (bij mij van 1.5 jaar wachttijd naar een maand).

Login of registreer om te reageren
18-12-2016 om 12:49 uur

Beste
Mijn zoon speelt 6/7 dagen basketbal. Sinds bijna 2 jaar heeft hij de diagnose astma en inspanningsastma. Hij is in behandeling bij prof. De Ron in UZGent. Hij heeft al heel wat samen gewerkt met topsporters.
Met veel vallen en opstaan heeft mijn zoon nog maar pas zijn problematiek een plaats kunnen geven want niet gemakkelijk is.
Onde het topic astma en topsport staan er heel veel reacties van zijn problematiek.
Gr
Carmen

Login of registreer om te reageren
18-12-2016 om 14:32 uur

Je sportbond kan je soms ook aan iemand helpen.

Login of registreer om te reageren
18-12-2016 om 20:09 uur

Shelley overbeek was daar gespecialiseerd in. Hele fijne arts! Zij is, naar mijn weten, nu met pensioen maar haar patiënten zouden overgedragen moeten zijn lijkt me zo. Misschien weet het ziekenhuis in Alkmaar naar wie dit gegaan is? Zij behandelde bijna uitsluitend topsporters.

Login of registreer om te reageren