Astma en voedsel

26-10-2016 om 17:56 uur

Hallo allemaal,

Ik weet pas sinds een aantal maanden perongeluk dat ik allergische astma heb. Ik heb ook hooikoorts en ben allergisch voor dieren. Dit slaat dan vaak op mijn longen. Ik slik dagelijk desloraradine, en neem neem nu ook sinds een paar maanden elke dag flixotide. De ventolin heb ik eigenlijk al jaren niet aangeraakt en had ik altijd alleen voor als ik het benauwd kreeg soms.

Soms heb ik het idee dat ik lichtjes benauwd wordt bij het eten van bijv. noten. Of bijv hazelnoten in een chocoladereep. Enige wat ik dan voel is dat ik zwaarder adem. Verder geen andere klachten. Ook niet piepend of jeuk of iets.

Heeft iemand hier ervaring mee? Of zit dit tussen mijn oren?

Mvg,

Maxi

Login of registreer om te reageren
27-10-2016 om 11:29 uur

Hoi Maxi,
Je kunt dit laten testen, via de huisarts. Hij/zij kruist een aantal voedingsmiddelen aan op het labformulier, waarvoor het vermoeden bestaat dat je ze niet verdraagt.
Als je iets merkt na het eten van noten, zou ik toch maar oppassen.
Een notenallergie kan zomaar verergeren nl.
Mijn dochter heeft een hazelnootallergie, lage waarde, dus (nog) geen kans op een anafylactische shock.
Ze at per ongeluk een ijsje waarin hazelnoten zaten verwerkt, ze wist het niet, maar kreeg een zere mond en dikke lip.
Allergie bouw je op, dus telkens als je er iets van neemt, nemen vaak de reacties in hevigheid toe.
Dus als je het zeker wilt weten, laat het onderzoeken.
En je hoeft dus niet meteen voor alle noten allergisch te zijn, zij kan probleemloos amandelen eten bijv. Ik laat alle noten staan. Bij mij was het nl. niet zo duidelijk te zien.

Login of registreer om te reageren
27-10-2016 om 17:03 uur

De invloed van eten op astma is onmiskenbaar, de één heeft er meer last van dan de ander en sommigen hebben gewoonweg heftige allergische reacties. Zelf heb ik niks met noten maar sommige chocolade en suikers slaan wel op mijn luchtwegen. Als ik hazelnoten chocolade zou eten is de kans er ook dat ik het aan de hazelnoten zou kunnen wijten. Ook diverse kaassoorten hebben invloed. Zoals Thirza al zei een goede allergie test doen.

Sterkte en succes.

Login of registreer om te reageren
27-10-2016 om 17:10 uur

Maar een allergietest zegt niet alles helaas, je kunt ook op dingen reageren die niet uit de bloed- of huidtest komen. Altijd een erg lastig en ingewikkeld systeem....
Thirza heeft gelijk dat ze zegt dat je reacties erger kunnen worden, dus pas idd wel op...
Sterkte ermee.

Login of registreer om te reageren
30-10-2016 om 17:55 uur

Wanneer de test geen duidelijkheid geeft kun je ook nog met behulp van een diëtiste gespecialiseerd in allergieën en intolerantie een speurtocht beginnen naar welk voedingsmiddel voor problemen zorgt. Zij zijn ook goed op de hoogte van mogelijke kruisallergieën. Op mijn longen had het helaas geen merkbare invloed maar wel verdween gelukkig mijn buikpijn, nu duidelijk is welke voedingsmiddelen ik niet goed verdraag.

Succes met je zoektocht.-

Spirit

Login of registreer om te reageren
30-10-2016 om 19:04 uur

Een allergietest op voedsel heeft alleen zin als je echt bepaalde voedingsmiddelen verdenkt. Er kunnen namelijk ook kruisallergieën uit naar voren komen waar je wel positief op test maar die je wel veilig kunt eten. Om te voorkomen dat je vrijwel niets meer veilig durft te eten is het geen goed idee om breed op voedsel te screenen. En daarnaast is het wat Edelweiss zegt, ik kan echt niet tegen sinaasappel maar dat komt niet uit de test. Krijg er maag/darmklachten van als ik het eet of drink maar als iemand naast me een sinaasappel eet krijg ik hooikoortsachtige klachten.

Login of registreer om te reageren
31-10-2016 om 06:05 uur

Daantje en Edelweiss best verhelderend misschien een sticky topic van maken.

Login of registreer om te reageren