Beginnend COPD

27-12-2016 om 09:04 uur

Goeie morgen allemaal.
Ik weet sinds een paar maanden dat ik beginnend copd heb en heb sinds een week puffers ervoor gekregen. Ik zit nu iets langer dan een jaar thuis door meerdere klachten. Nu blijkt dus dat ik copd heb. Dat verklaard al mijn klachten. Alleen ben ik niet meer die vrolijke actieve jonge man van een jaar terug.Ik had een fulltime baan en deed daarnaast veel vrijwilligerswerk. Nu zit ik elke dag. en ik woon alleen dus dat helpt ook niet echt. Geen Sociale contacten meer. Heb wel een vriendin maar ons relatie is ook verandert sinds een jaar . Kan niks leuks doen. Minder zelf vertrouwen. Veel pijn.Zit elke dag thuis. Ben 17 kilo aangekomen. Is dit normaal?

Groetjes Mo

Login of registreer om te reageren
27-12-2016 om 12:58 uur

Beste Mootje,
Zeer herkenbaar dat van die pijn, vermoeidheid en (lichte) COPD.
De laatste 2 jaar heb ik zo ongeveer alle specialisten in het ziekenhuis bezocht maar voor mijn klachten is geen diagnose gesteld. Wel gebruik ik allerlei puffers (Spiriva, Onbrez) en ben ik voor geconstateerde lichte apneu een CPAP (luchtmasker) gaan gebruiken in combinatie met Gabapentine (voor rustige slaap, geen slaapmiddel waaraan je verslaafd kunt raken). Ik slaap nu regelmatig als een blok en het helpt enigszins tegen de vermoeidheid.
Blijft de chronische pijn in zo ongeveer alle delen van m'n lijf, vooral in armen en benen.
Ik kan je aanraden om je huisarts te vragen Tramadol voor te schrijven. Ik neen 1 pilletje 100mg retard per dag en het helpt mij de dag door te komen en te functioneren.
Alhoewel Tramadol een morfinepreparaat is, is het niet verslavend. Wel moet je, als je er mee zou willen stoppen, het afbouwen. In mijn geval is het een wondermiddel maar dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen te gelden.
Wat voor mij blijft bestaan is dat Tramadol weliswaar de scherpe randjes van mijn klachten weghaalt maar dat de oorzaak van m'n klachten niet duidelijk zijn.
Jouw verhaal lezende zou het dus aan de COPD liggen. Ik heb daar m'n twijfels over maar zal het eens opnemen met m'n longarts.
Wat die kilotjes betreft: Je weet donders goed wat je daaraan kunt doen. Minder eten (snoepen) en sporten. Ga eens lekker wandelen. Het is vandaag (27 december) een prachtige dag......
Alles sal reg kom.

Login of registreer om te reageren
27-12-2016 om 14:23 uur

Beste balling.
Bedankt voor je reactie en tips. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij me huisarts. Ik zal het met hem bespreken.( De Tramadol). Ik heb namelijk ook medicatie voor paniekaanvallen dus moet wel weten of het in combinatie kan. Dat is ook een van de redeen dat ik niet buiten kom of sport. Zal maar van de snoep afblijven lol.

Groetjes mo

Login of registreer om te reageren