Desensibilisatie grassen Alutard

03-02-2017 om 20:35 uur

Beste Forum leden,

Ik ben inmiddels 2,5 jaar bezig met een desensibilisatie vanwege mijn allergieën. Ik maak hierbij gebruik van de producten van Alutard. Het is een ingrijpende behandeling met de nodige bijwerkingen.

Ik krijg iedere 4 weken injecties, nu blijkt het middel van Alutard SQ 293 Grassen-5 tot april niet meer leverbaar. Ik heb zelf niets meer en kan dus geen nieuwe injecties krijgen. Als ik tot april moet wachten, moet ik van vooraf aan opnieuw starten met de instelkuur, wat betekent dat ik weer wekelijk naar het ziekenhuis moet voor de injecties.

Wie heeft ook dit middel en kan 1 ml missen? Dat zou voor mij een uitkomst zijn. Dan zou ik het net kunnen rekken (maximale 6 weken tussen de injecties) tot het middel in april weer leverbaar is.

Login of registreer om te reageren
03-02-2017 om 20:40 uur

Is het ook niet verkrijgbaar via de internationale apotheek in Venlo?

Login of registreer om te reageren
06-02-2017 om 12:05 uur

heb dat geprobeerd. Is nergens leverbaar. Specialist heeft vrijdag aangegeven dat het enige wat mogelijk is te wachten tot het weer leverbaar is en dan opnieuw de instelfase in te gaan, met als gevolg wekelijkse bezoeken aan het ziekenhuis.

Specialist heeft deze situatie nog niet eerder meegemaakt en kan op basis van ervaring niets zeggen over de gevolgen en/of adviseren over het overstappen op een ander middel (moet je sowieso ook op ingesteld worden).

Login of registreer om te reageren