pseudomonas

(1/2) > >>

MdB:
mijn dochter van 9 blijkt een pseudomonas bacterie te hebben in een kweekje van haar longen. zijn er andere ziekten dan c.f. waar dit ook bij voorkomt?  
Als ik op "pseudomonas" google kom ik alleen bij c.f. uit. Ze is nl. al eerder uitgebreid onderzocht op c.f. en dat heeft ze niet.

mieke27:
Dit is wat ik ervan gevonden heb.
Zelf geen ervaring mee is ze nu aan de antibiotica?

De ziekenhuisbacterie Pseudomonas aeruginosa is in het lichaam van mensen een verdwaalde ongewenste gast: hij woont normaal gesproken in moestuintjes, onder de grond. Hij leeft ook in plassen en meren, en zit soms zelfs op je huid. Niets aan de hand. Maar zodra je een wondje hebt en hij naar binnen glipt is Ďie minder plezierig. Zeker voor mensen met een verzwakt immuunsysteem. En die vind je vooral in het ziekenhuis, vandaar ook dat hij vooral daar berucht is.

Daantje:
Volgens mij kan een pseudomonas infectie in principe bij iedereen voorkomen. Het is een bacteriŽle infectie zoals er wel meer zijn. Bij gezonde mensen zal je immuunsysteem alleen adequater reageren waardoor het minder snel voorkomt (en als het al voorkomt sneller opgeruimd wordt) dan bij mensen met een longziekte zoals bijvoorbeeld CF. Als je veel slijm in je longen hebt is dat een lekkere voedingsbodem voor bacterien, waardoor ze zich daar makkelijker voortplanten en een infectie kunnen veroorzaken.

Jacqueline2:
Hallo MdB

Ik heb COPD GoldIV en 3 maanden geleden is er bij mij ook de pseudonomas bacterie vast gesteld.

Cheena:
Dat is geen fijn idee. Hoe gaat het inmiddels? Heeft je dochter longontsteking gehad? BronchiŽctasieŽn is een ziekte waarbij de pseudomonas bacterie zich in de longen kan vestigen. Deze ziekte komt echter sporadisch voor, maar gaat gepaard met longontstekingen.

Navigatie

[0] Berichten index

[#] Volgende pagina