Hoesten, hoesten, hoesten

(1/2) > >>

Manon L.:
Hallo,

Mijn dochter hoest al vanaf dat ze 1 jaar is (ze is nu 8)...werd afgedaan als een lage weerstand.
Nadat ons zoontje zijn eerste astma aanval heeft gehad zijn onderzoeken gestart ook bij haar.
Ze heeft dus ook astma reageerde heftig op de provocatie test met zware hoest (zeehondenhoest).
Ze heeft nu 3 jaar lang flixotide 2 x per dag 1 puf....en dat werkte super tot vorig jaar oktober.
Vanaf dat moment tot nu dus een heel jaar lang is zij elke 6 weken verkouden en heeft keelpijn en hoest zich echt te pletter. Een hele zware blaffende hoest....de hele dag en nacht door....zelfs in haar slaap.
we worden er radeloos van! Ze heeft al enkele prednison kuren gehad en die helpen wel. Al zegt de kinderarts dat het eigenlijk niet kan want haar longen zijn elke keer schoon....dus de astma medicatie aanpassen heeft geen zin. Vorig jaar bij enkel hele heftige tijden hebben ze haar verneveld en daarna sliep ze de nacht wel door. Als ik dat nu voorstel zeggen de artsen dat dat geen zin heeft omdat ze niet piept en niet kort is en de longen schoon zijn. Ze is nu gelukkig na een jaar doorverwezen naar een KNO arts om te kijken of de keelamandelen t probleem zijn....ik denk van wel!
Maar goed nu zit ze dus weer in zo'n hele vervelende periode en ik vraag me af of er niets is waarmee ze haar kunnen helpen. Ze hoest nu al ruim 3 dagen en nachte aan de lopende band tot aan spugen toe!
Een hele zware blaffende hoest! We hebben een SEH kaart voor het ziekenhuis. Ik belde dus vanavavond, krijg een arts assistent aan de lijn leg de problemen uit en die gaat overleggen. Wordt terug gebeld dat ze niets voor haar kunnen doen.....aan hoesten is niets te doen.
Dan zakt me de moed in de schoenen.....ze denken dat het om een gewoon hoestje gaat!
Het is echt heel vervelend...je voelt je een overbezorgde moeder.
Haar eigen arts is uiteraard helemaal op de hoogte. Maar het gebeurt natuurlijk savonds/weekenden en dan heb je steeds andere artsen. Het is heel moeilijk uit te leggen maar ze heeft geen typische astmatische klachten buiten die hoest. Maar als de longen goed klinken en haar keelgebied is rood, neus van binnen rood....en een blaffende hoest....helpt dan geen vernevelen? Of prednison? Of iets anders?
Ik heb al eens eerder hier een topic geplaatst en toen werd me voorgesteld om bij heideheuvel een longcheck te doen. Maar goed....dat is weer een hele stap. Ik wil graag weten of er iets is wat er in dit geval gedaan kan worden (buiten eventueel verwijderen van de keelamandelen) om haar klachten te verminderen? Want het hakt er wel in 3 dagen en nachten hoesten....het kind is kapot! En wij ook...

Alvast bedankt!!

teus:
Ik ben een 60+er ,en hoest vaak ontzettend veel.
Er is een middel dat mij wel helpt en dat alleen op recept is te verkrijgen de naam is PROMETHIZINE syroop met thijm.Veel artsen willen dit niet voorschrijven omdat er verdoving inzit.
Bij de apotheek vertelde een medewerkster dat het ook voorgeschreven word aan kinderen om het doorslapen te bevorderen.
Het is alleen vooe eigen kosten,5.50 voor 200 mg.
Sterkte met je kind en veel sterkte.
Kijk maar eens onder medicijnen onder de naam Promethizine .

Marcus:
Er is al veel over hoesten geschreven.

Onder andere hier 10 jaar hoesten.

Heb toen een linkje gegeven voor salie, heb hier al jaren baat bij en anderen ook. Baat het niet schaadt het niet.

Sterkte.

Manon L.:
Dankjewel voor jullie adviezen!!!
Promethizine hebben we al vaak geprobeerd maar dat helpt haar helaas ook niet.
Ik ga eens kijken voor sali inderdaad baad het niet dan schaad het ook niet!

Bedankt!

Evi.:
Hoi Manon,

Wat vervelend dat ze al drie (inmiddels dus 4 waarschijnlijk) dagen zo aan het hoesten blijft. En wat naar dat je niet langs mocht komen terwijl je weet hoe de situatie voor haar is. Dat het blijkbaar toch astma is maar dat dit zich voornamelijk uit in alleen maar hoesten.
Ik hoop voor jullie dat jullie vandaag nog even uit kunnen zingen met veel ventolin pufjes en dan morgenvroeg naar je eigen HA. Mocht 't nu echt niet gaan vandaag dan gewoon weer opnieuw bellen!

Groetjes Evi

Navigatie

[0] Berichten index

[#] Volgende pagina