Moe zijn en blijven!

(1/3) > >>

Krully:
hoihoi,
Ik word echt helemaal GEK van mijn vermoeiheid en verkoudheid!!!

Ik loop echt al 3 jaar te sukkelen met mezelf, hierdoor gaat mijn werk er nu onder lijden en zelfs mijn vriend.
Niet dat onze relatie eraan lijdt maar meer de aandacht voor me vriend.
Omdat ik zo vaak verkouden ben en ook moe was en zelfs ook ziek werd ervan kom ik regelmatig bij de dokter hiervoor. Naa een lange tijd zoeken, bloedprikken voor pfeiffer, allergien kwamen we niet echt verder. Totdat ik weer eens niet van me verkoudheid af kwam en nachten wakkeer lag van het gehoest. Nou uiteindelijk is vorig jaar mei ongeveer geconstateerd dat ik astma heb. Eigenlijk valt alles nu op zijn plaats, ik heb vaak last gehad van hyperventilatie, moeheid, verkoudheid wat terug bleef komen enz..
Nou ik kreeg seretide, wat niet werkte, ja het werkte wel maar ik werd er zo wiebelig van dat ik nu Flixotide heb gekregen die ik van oktober tm april 2x2 moet inhaleren. Opzich werkte het in het begin redelijk, maar nu ben ik vanaf 1 december misschien 2 weken niet verkouden geweest! Ik hoest niet gelukkig, maar de vermoeidheid!!! dat is vreselijk. Ik ben verdorie 23 jaar oud en ben zoooo moe.
Als ik ongesteld ben is de vermoeiheid en concentratie nog erger. Ik kan mezelf amper concentrerem en lig het liefste de hele dag op de bank.
Zo moe ben ik gewoon. Ik werk op een buitenschoollseopvang, en dat gaat prima alleen doordat ik zo vaak niet fit ben kan ik me niet 100% geven wat weer gevolgen heeft voor de prestatie natuurlijk.
Nou ik ben al regelmatig nr de HA geweest maar die vind mn astma niet zo spectaculair om ermee nr een longarts te gaan en ik zou ook niet weten wat het toevoegd.

Maar ik wordt gewoon simpel van het niet kunnen gaan sporten vanwege me verkoudheid/vermoeidheid!
Ik heb ook een tijdje ventolyn gebruikt voor het voetballen maar ik wordt daar wiebelig van, en krijg hartkloppingen en wordt er erg onrustig van.

Ik werk 's ochtends van half 8 tot half 9 en daarna pasom half 12 weer tot 1 uur maar in de tussen tijd kan ik zo weinig doen vanwege mij vermoeidheid en verkoudheid, dat ik vaak naar bed ga tussendoor.
Ik eet met regelmaat af en toe wat minder regelmatig, maar over het algemeen gewoon met regelmaat en ga ook niet laat naar bed wanewege het feit dat ik vervolgens niet meer bij kan slapen.

Ik heb vrijdag weer een afspraak bij de dokter maar ik weet niet wat ik ermee aan moet en wat er nu weer gaat gebeuren. Ik weet alleen dat ik het echt spuugzat ben om continue verkouden en moe te zijn!!!

Wat kan ik het beste aan de dokter vragen en wat is jullie mening wat ik met mijn klachten kan doen? Ik weet niet welke stappen ik nog meer kan nemen?

Help :@

Alvast bedankt!

Krully:
En als ik wel ga sporten op een dag waar ik echt super moe ben dan ben ik de rest vd week gesloopt en heb ik super last van mijn ademhaling en pijn op mijn borst (soort spierpijn gevoel bij eht ademen)

En ik heb ook erg vaak last van spierpijn tussen mijn schouder bladen zal maar zeggen, en het verlicht als mijn vriend het masseert maar het blijft terug keren..
 :? :'(

nina:
Je hebt naast klachten van vermoeidheid en verkoudheid geen klachten van benauwdheid? Buiten de bijwerkingen die je van ventolin had, voelde je er iets van? Dat je beter kon ademen bijvoorbeeld? Hoe is geconstateert dat je astma hebt? Is er nog gekeken naar je hyperventilatie(hier kan je pijn op je borst van komen)? Spierpijn tussen je schouderbladen kan komen door een verkeerde houding en het gebruik van je ademhalinsspieren. Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen. 

Misschien is het iets om je B12 eens te laten prikken? Hierdoor kan ook ernstige vermoeidheid door worden veroorzaakt. Maar vermoeidheid is een klacht die iedere astma patient kent.

Hopelijk heb je hier iets aan. Groetjes, Nina

Krully:
Jawel ik heb het ook benauwd maar niet constant. Ik voelde zeker weten dat ik meer lucht kreeg en daardoor kreeg ik ook van die rare gevoelens, wiebelig, mijn hart die raar deed, rillerig en enorme hoofpijn 's avonds na het sporten. Met de blaastesten had ik nadat ik ventolin had gebruikt 20% betere score.. De dokter vroeg me om het nog eens een paar keer te proberen maar ik durf niet omdat ik me juist dan druk ga maken door alle bijwerkingen waardoor ik hyperventilatie krijg. En inderdaad doordat ik anders adem wanneer ik verkouden ben dan krijg ik dus last van die spierpijn. Maar dat kan ik dus meenemen vrijdag naar de dokter.
Ik vraag me alleen af of ze iets kunnen doen, omdat ik dus super graag sport alleen ik wordt er zo in belemmerd door die vervelende vermoeidheid.
Zelfs 2 trappen naar boven lopen om de was af te halen put me helemaal uit, waardoor ik het maar niet doe. Want als ik het wel doe, heb ik de rest vd dag of de volgende er meer last van..

Astma is door de blaas test geconstateerd, en doordat mijn broertje, oma, en nichtje hele zware astma hebben. Ok omdat ik doorlopend verkouden ben, mezelf helemaal suf hoest snachts, wat nu *vreugde sprongetje* gezakt is! :D En enorm veel slijm heb waardoor het zelfs tot overgeven toe ging.

Linda O:
Jou verhaal is heel herkenbaar. Ik was ook zo moe dat ik moeite had om me na het douchen af te drogen. Na 3 jaar verdenking ziekte van Pfeiffer werd eindelijk de diagnose astma gesteld. Daarna volgde een jaar kwakkelen met medicijnen. Sinds december heb ik een andere longarts en andere medicijnen en gaat het eindelijk beter! Het kan dus zeker van de astma komen. Je kunt de huisarts vragen of je naar de longarts kunt. Het kan zeker de moeite waard zijn!
Sterkte, Linda  O

Navigatie

[0] Berichten index

[#] Volgende pagina