Graag geef ik mijn Astmatische longen, elke CF'er die "passend" is zou blij zijn

Dit topic is gesloten
Zojuist heb ik het concert van de Common Linnits gezien op Nederland 1. Ilse de Lange, Waylon, B.J. Mijers, de Dijk, Tim Knol en Daniel Lohues. Lekker sfeertje en ik ben trots op Twente. Als zoon van Drentse ouders kan ik me vereenzelvigen met de artiesten op het podium. "Hier kom ik vandaan", zong Daniel. Ik ook.

Daar waar ik de voorgaande Blogs op zaterdag schreef kon ik dat gisteren niet waarmaken. Het heeft me wat hartkloppingen bezorgd, Nederland en penalty's. Voorheen geen goede combinatie. Nu fantastisch. De koele rekenaar die statistieken gebruikt bij de voorbereiding en een doelman vervangt, let op de cijfers en niet op sentimenten. Wij wel, wij leven op bij die sentimenten en daarom is van Gaal Bondscoach en wij gelukkig niet.

Als we doen waar we goed in zijn worden we ook dit jaar tweede. The Common Linnits, vooraf afgeschoten, werden tweede met een paar prachtige trofeen in de hand. Beste Song, Beste Performance. 2e!!!
Nederlands elftal, beste Coach, Beste Speler. ...... of komt het toch eens een keer goed. Ik mag het hopen!!

De gehele week had ik het benauwd. Of ik nu in huis was of op mijn werk. Benauwd stond elke dag opnieuw op mijn lijst van afgrijzen. Het zal me niet verbazen als het "weer" ook voor anderen in de weg heeft gestaan.

Een onderzoek over Slaapapneu, te lezen op NU.nl gaf vreemde uitslagen te zien. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat verder onderzoek nog nodig was maar noemden bij de huidige bevindingen Slaapapneu een "Sluipmoordenaar". Het veroorzaakte zonder dat wij het merken, Hartklachten, Longziekten, Vaatlijden en Nierfalen etc. Nu heb ik, zoals in de eerste twee Blogs beschreven, nogal wat last van dat alles dus ik ga dat volgen zonder te roepen dat het onzin is of juist geheel waar. Ik denk dat het verstandig is om je partner te geloven als die zegt dat je ernstig snurkt en ademstokken hebt. Laat het dan onderzoeken in een speciale kliniek. Niet zo'n klein kastje van een niet gespecialiseerd ziekenhuis. Zelf ben ik op advies van een vriend naar het "Slaap/Waak Centrum" in Zwijndrecht geweest. Daar kwamen de juiste feiten aan het licht. (twee keer kort daarvoor een minieme test doorlopen) Nu slaap ik goed met lucht. Een druk van 12 maar dat deert niemand anders dan mijn vrouw als ze wakker is.

Een ander punt van discussie werd opgeworpen toen het artikel verscheen over het Donorschap. Men deed het verzoek aan de regering om een Donorschap bij geboorte mee te laten krijgen. Ouders spelen dan ook een actieve rol en beslissen. In Belgie voldoet dit soortgelijke beleid goed. Donor bij geboorte en op gezette tijden er iets van vinden. Dan moet je er over nadenken en/of de wilsbeschikking honoreren. Hierover is vaker gediscusieerd maar men durft het steeds niet aan. Ook degene met het grootste/hoogste woord moet er dan over nadenken. Niet alleen voor al die mensen maar ook over de eigen positie.

Nu ben ik 56 jaar en bereid om bijna in alles mee te gaan als het Donorschap aan de orde komt. Ik geef niet graag mijn Hart, Nieren en Vaten. De conditie van die organen is niet goed. Vergeet het maar als je nog lang na mij wil leven. Mijn Longen zijn volgens de Longarts nog Transplantabel. Ik geef graag mijn longen, 2e hands en nu nog niet. Nu wil ik nog leven maar als de dag komt dat ik onverhoopt van mijn 2e zekerheid in mijn leven gebruikmaak, zal sterven, geef ik graag mijn Astmatische Longen. Ik weet niet wanneer maar de CF'er van de toekomst kijkt er vast naar uit. Ik hoop dat het past, aansluit bij de behoefte.

Donderdag ga ik naar de pijnbestrijding en een scan?? zie ik diezelfde dag tegemoet. Mijn nek heb ik na 4 maanden niet meer in de hand. Ik wil nooit meer 4 maanden wachten. Natuurlijk heb ikzelf gezegd het een maand langer te willen volhouden, maar toch. Gewoon weer om de drie maanden, 3 prikken in drie zenuwstammen in de nek. Kan ik mijn bestek weer even vasthouden.

De Meerkoeten zijn hun jongen kwijt, heb veel gedacht aan Picasso, Freud, Gaudi en Dali. Maar dat later, als u het leuk vind.

Reacties

Dit topic is gesloten