diagnose astma

16-06-2016 om 19:26 uur

Bij mijn zoontje is deze week de diagnose astma vastgesteld, althans... De huisarts legde zijn oor op het ruggetje van mijn zoontje, luisterde naar zijn longen en velde de conclusie. Nu vraag ik mij af, kan je dit zo gemakkelijk constateren en moet er geen gedegen onderzoek plaatsvinden in het ziekenhuis? Als ik hier op de site allemaal lees, waar je allemaal rekening mee moet houden, wil ik toch eigenlijk wel wat meer zekerheid. Vooral als ik tegen mijn poes ga zeggen dat hij maar iemand anders moet gaan vervelen. Kan iemand mij hier iets over vertellen?

Login of registreer om te reageren
30-10-2016 om 16:01 uur

Ik denk niet dat dat zo snel gaat. Daar moet echt gedegen onderzoek aan vooraf gaan. Meestal is het zo dat wanneer ze 3x of meer astmatische/longklachten per jaar hebben het een reden is om door te verwijzen naar en kinderarts.

Daarbij kan astma goed worden geconstateerd dmv longfunctieonderzoek. Ik zou het verhaal van de huisarts niet zo maar klakkeloos aannemen maar een verwijzing naar de kinderarts vragen.

Sterkte!

Login of registreer om te reageren
08-11-2016 om 13:25 uur

Beste Papa Frank,

alleen even luisteren op de rug en klaar is wel wat kort door de bocht. Je zou inderdaad kunnen vragen naar een kinderarts. Ook zijn er enkele centra waarin ze gespecialiseerd zijn in het analyseren van benauwdheid bij (jonge) kinderen.

Hooki

Login of registreer om te reageren
16-11-2016 om 21:16 uur

Dit is niet zo simpel te zeggen nee. Ik schop zo het topic over mijn zoon omhoog. Daarin staan ook de nodige tips. (Topictitel diagnose astma zonder longfunctietest)

Login of registreer om te reageren