Herstel na longontsteking

Ik heb in januari een zware longontsteking gehad. Eerst werd gedacht aan griep om het dezelfde symptomen waren dus ik moest gewoon uitzieken. Uiteindelijk nar een paar dagen had ik savonds zoveel pijn dat ik naar de huisartsenpost ben gegaan. Ik hoestte bijna niet, ik had hoge koorts en de pijn zat vooral bij mn maag en schouder. Daar werd gelijk gedacht aan een longontsteking en ik moest naar de seh. Ik kan me niet herinneren ooit zoveel pijn te hebben gehad, pijnstilling(morfine) werkte ook niet gelijk. Bij de seh bleken mn ontstekingswaarden extreem hoog en ook op de longfoto was de ontsteking te zien. Je zag mn long niet eens meer. Het was de linkerlong. Ik heb 1,5 week in het ziekenhuis gelegen. De antibiotica sloeg de eerste dagen niet aan, pas met een 2e antibiotica knapte ik op. De hele week ook aan het zuurstof gezeten en veel morfine voor de pijn. Daarna thuis uitzieken. Maar nu bijna 2 maanden later ben ik nog heel erg moe, vaak pijn, steken op mn borst en ga zo maar door. Gapen lukt ook bijna niet dat doet gewoon zeer. Werken kan echt niet. Mn long is schoon alleen longvlies nog wat verdikt. Ik mag ook nog morfine gebruiken als het nodig is. Nooit geweten dat je nog zo lang moet herstellen.

Reacties

 • MarcusMarcus Gebruiker
  Helaas kan ik je uit ervaring vertellen dat herstel wel zes maanden kan duren en ook dat je soms niet voor honderd procent hersteld. Zelf lever ik elke longontsteking wat in.

  Sterkte en beterschap.
 • roos48 Gebruiker
  Hoi Sjuul

  Ik heb vaak Longontsteking gehad,
  en net als Marcus iedere X ingeleverd,
  en nooit meer helemaal hersteld ,
  altijd moe gebleven.

  veel sterkte voor jou.

  lieve groetjes roos 48.
 • Thirza Gebruiker
  Hoi Sjuul, is er geen controle foto gemaakt om te kijken of de ontsteking helemaal weg is?
  Voor een "gewone" longontsteking staat sowieso 6 weken, altijd. Als je longpatiënt bent, kun je er dat zelfde aantal nog wel bij optellen.
  Zoals ik lees was het bij jou echt een heftige ontsteking, dus vind ik het niet zo vreemd als je nog steeds zo moe bent.
  Ik zou wel even vragen of het normaal is dat je nog steken voelt en wat het precies betekent dat je longvlies verdikt is. Daar ben ik niet mee bekend.
  Sterkte!
 • Sintia Gebruiker
  Herkenbaar verhaal, alleen kreeg ik via HAP te horen dat t gewoon griep was en uit moest zieken.. daarna dus nog bijna n week ermee rondgelopen voor ik uiteindelijk zelf terug ben gegaan naar de HA en meteen naar de SEH mocht en kon blijven.
  Waar ik me vooral zorgen om maak is; hoe kom je aan zon heftige longontsteking als je nog zo jong bent en verder nooit ziek bent.
  Zijn er dan geen achterliggende oorzaken??
  Iemand ervaring mee?
  Vroeg me ook af hoelang herstel duurt en wanneer ik weer aan t werk kan.. maar zoals ik hier lees kan dat nog wel even duren.. :-(
Log in of Registreer om te reageren.