Juli 2017 - (Online)daten – hoe pak je dit aan met een longziekte?


Iedereen heeft behoefte aan liefde maar met een longziekte heb je niet altijd de energie om daar werk van te maken. Dan maken datingsites deze zoektocht wellicht een stuk gemakkelijker. Wanneer ga je nu vertellen dat je een longziekte hebt? Of vertel je niets?

Daar zijn geen vaste regels voor. Op je datingsprofiel al vermelden dat je een longziekte hebt, is echt niet nodig. Maar wacht ook weer niet te lang met vertellen, want dan kan het na een paar afspraken ongemakkelijk gaan voelen. Kies een zo natuurlijk mogelijk moment en bewaar de medische details eventueel voor later. Geef je date de ruimte om eraan te wennen.

Dit zijn nu onze tips maar hoe zou je het zelf aanpakken? Wellicht heb je al ervaring met daten en wil je ze hier delen met anderen.

Reacties

 • MarcusMarcus Gebruiker
  #1 edited 3 juli
  Heb wel eens na drie jaar relatie de relatie verbroken toen de dame in kwestie zei " ... ik heb geen zin om over 20 jaar achter je rolstoel te lopen ..." ik zit dan zo danig in elkaar dat ik dan niet eens meer het gesprek aan ga en was het voor mij het moment dat ik zei " ... daar is de deur ...", a fijn helaas einde oefening. Misschien rechtlijnig van me terwijl ik op dat moment nog heel veel van haar hield en diep in mijn hart nog steeds een beetje. Het is misschien een teer en erg gevoelig punt omdat ik ook in mijn huwelijk wel te horen kreeg "... best lastig dat je ziek bent ... '. Dit alles heeft nog steeds een rol omdat ik/we in de huidige relatie latten ben ik juist door die voorgeschiedenis voorzichtig om definitief te gaan samen wonen. Zo hou ik mijn eigen appartement nog steeds aan ondanks dat we eigenlijk bijna samenwonen. Het is meer een kostenpost geworden dan dat er nog sprake is van wonen. Mijn huidige partner was werkzaam in de gezondheidszorg dus dat was iets makkelijker, het blijft voor velen denk ik een lastig punt. Als ik kijk dat mijn huidige partner me al diverse keren dat ik langdurig op bed lag verpleegd heeft ben ik daar dankbaar voor.
 • balling Gebruiker
  #2
  Ik vindt dat niet zo rechtlijnig @Marcus.
  Een relatie is gebaseerd op vertrouwen en in principe is dat onvoorwaardelijk.
  Je kunt niet vrijblijvend shoppen in de voorwaarden voor een vertrouwensband. Dat tast de essentie van de relatie aan en die relatie houdt in dat als het er werkelijk op aankomt, je onvoorwaardelijk op elkaar moet kunnen rekenen.
  Maar goed. De hele samenleving is gebaseerd op het principe van, ik zeg het maar vriendelijk, ontwijken van aangegane verantwoordelijkheden. Politici en bestuurderen zijn daar meester in.
 • roos48 Gebruiker
  #3

  Ik had een relatie toen ik ziek werd, was nog pril.
  Ik wilde de relatie zelf verbreken,heb daar uitvoerig met hem over gesproken,
  hij was weduwnaar,zijn vrouw was jaren ziek geweest.
  Maar hij wilde samen verder.
  Ik heb me laten overhalen.
  Na 2 jaar zei hij dat hij toch liever een gezond iemand had, was vreemd gegaan,en verbrak hij de relatie.

  Ben er kapot van geweest,ik had het niet verwacht.

  lieve groetjes roos48

Log in of Registreer om te reageren.