Verschil tussen astma en hyperventilatie aanval

17-07-2017 om 18:04 uur

Ik heb lichte astma, geringe bronchiectasieen en regelmatig hyperventilatie aanvallen en chronische sinusitis. Echter vind ik het erg lastig om te weten wanneer ik een hyperventilatie aanval of een astma aanval heb. Ik ben al twee keer opgenomen geweest met een heftige aanval. Waarbij ik af en toe piep en af en toe ook lagere saturatie. Echter als ik in het ziekenhuis ben dan lijkt het alleen nog maar om hyperventilatie te gaan en zijn alle onderzoeken goed. Ik vind het erg Lastig, omdat ik zelf niet goed weet wanneer ik een arts nodig heb. Als ik een aanval heb, begin ik altijd met extra pufjes en ademhalings oefeningen. Ik probeer om te gaan slapen, maar meestal lukt dat niet en wordt de aanval erger. Ik heb vaak last bij warm weer na inspanning, bij bepaalde geuren en heftig hoesten verkoudheid. Sinds de laatste heftige aanval heb ik ook last van flauw vallen tijdens de aanvallen. Aanvallen kunnen meerdere dagen aanhouden.

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
18-07-2017 om 08:21 uur

Beste Caricella

Vanuit onze kliniek verwijzen wij vaak naar een gespecialiseerd fysiotherapeut met de aantekening om dit soort klachten te begeleiden. Zij kunnen je helpen te herkennen tussen wat hyperventilatie en wat niet is. Het lijkt inderdaad veel op elkaar, maar ik krijg vaak goede reacties van patienten terug: binnen een paar sessies hebben zij veelal houvast!

Sterkte, Peter MB van Tilburg, longarts

Login of registreer om te reageren
18-07-2017 om 19:57 uur

Hartelijk dank voor uw antwoord. Ik ben door mijn eigen longarts aangemeld voor longrevalidatie. Dus ik hoop dat het dan beter gaat.

Login of registreer om te reageren