Aerosol apparatt

05-10-2017 om 09:30 uur

Hallo,
het is al weer even geleden dat we op het forum zijn geweest. De dochter zit inmiddels in een regime wat te doen is.
Inmiddels is ze gaan studeren in Nederland. Vanwege problemen met de verzekering( wie heeft ervaring hiermee, verdragsgerechtigd?) gaat ze 1x in de week naar Belgie ( thuis) om de fysio therapie te doen. Inmiddels krijgt ze ook 1x fysio in Nederland. Ze gebruikt ook een vernevelaar. Dit is een Medix Econoneb Nebuliser. in Belgie vrij te koop ook via het ziekenfonds.Nu kan deze in NL niet' gewoon ' aangekocht worden en bied men alleen een pari of Philips aan .Deze zouden volgens Belgische verkoper mindere prestaties (deeltjes grootte en de Medix is van alluminimum, wordt in ziekenhuizen/verzorgingstehuis ed gebruikt, Als we het vergoed willen hebben via de verzekering kunnen we de medix niet kopen. Wie weet welke vernevelaar ze het beste kan gebruiken zodat de medix in België kan staan en ze een apparaat heeft in Nederland?
Bedankt!

Login of registreer om te reageren
09-10-2017 om 08:12 uur

Beste roeier,

Vanuit de advieslijn kunnen wij niet beoordelen welke vernevelaar het meest geschikt is voor je dochter. Dit kan het beste gevraagd worden aan de longarts die haar behandelt. De arts kan beoordelen of de Pari-boy of een vernevelaar een geschikt apparaat is gelet op haar klachten.

Met vriendelijke groet,
advieslijn

Login of registreer om te reageren
09-10-2017 om 17:52 uur

Is ze nu in Nederland verzekerd of in België? Kan je niet in België een tweede vernevelaar voor haar kopen?

Login of registreer om te reageren
16-10-2017 om 10:01 uur

Hallo,
Bedankt voor je reactie, maar ze zit in een unieke situatie. We willen de vernevelaar in Nederland kopen, dan wordt deze door de verzekering vergoed en als er problemen zijn kan dat daar opgelost worden.
Bedankt in ieder geval voor de reactie!

Login of registreer om te reageren