Baby is zeer benauwd

09-10-2017 om 20:55 uur

Hallo allemaal,

Ik weet niet of ik op de juiste manier gebruik maak van dit forum..

Ik heb een dochtertje van 6 maanden, sinds 7 weken hoest zij. Dit wordt steeds erger, er lijkt ook vastzittende slijm in haar keel te zitten. soms lijkt het alsof ze stikt in haar eigen slijm heel beangstigend. Uiteraard blijf ik dan rustig en zet ik haar recht op. Vooral in de avond en nacht is ze ontzettend benauwd. Als zij uit ademt hoor je een ragend geluid, als ik dit zo goed beschrijf.

Uiteraard ben ik naar de huisarts geweest, 3 keer. De huisarts luisterde naar haar longen en bevestigde het piepende geluid Ik heb gebroken gekregen. Zij mag 3 pufjes drie keer per dag. Ik heb dringend verzocht om een verwijsbrief naar de kinderarts, na veel moeite heb ik dit gekregen. De minder arts zij dat een baby 15 weken mag hoesten! Ik wad best verdrietig om te horen dat er dus niets mee gedaan wordt en er zo veel tijd over heen gaat. Gevraagd of het normaal is dat ze zo benauwd is en soms bijna stikt in eigen slijm, ja hoor dat mag dat hoort er bij.

Iedereen in mijn omgeving maakt zich zorgen de dokter zij dat als ze in totaal 15 weken heb gehoest ik dan terug kan komen voor verder onderzoek. Heeft iemand hier ervaring mee?

Mijn moeder heeft copd en astma mijn oma ook. Mijn moeder is 47 jaar en heeft een longfunctie van 28 procent. Ik heb vernomen dat een baby Dit nog niet kan hebben maar wil graag weten hoe dit kan. Aangezien ik zie dat mijn dochter het er zwaar mee heb.

groetjes een bezorgde mama

Login of registreer om te reageren
10-10-2017 om 04:42 uur

---
Hallo Raya,

Ik heb je aangrijpende hartenkreet enkele keren gelezen ..

Ik weet geen antwoorden voor jou helaas, maar ik wens je heel erg

veel sterkte toe.

Blijf er nu maar van uitgaan dat de artsen gelijk zullen hebben en dat het

"vanzelf " weer over gaat....dat zal heel moeilijk voor je zijn, maar je lieve

kindje heeft meer aan jou als jij "sterk" bent !!

Ik ben in gedachten bij jullie [ heb je niet zoveel aan, maar meer kan

ik niet voor jullie doen..helaas ]

---

Login of registreer om te reageren
10-10-2017 om 07:42 uur

Hoi Raya,
Er zijn helaas wat foutjes in je posting geslopen (auto-correctie?)
Ik lees: ik heb gebroken gekregen van huisarts. Bedoel je daar ventolin mee?
Dat een kind gerust 15 weken mag hoesten, vooraleer er serieus naar gekeken wordt, is onzin!
Als een baby zo heftig hoest, heeft dat een oorzaak. Een virus? Breng je haar naar een kinderdagverblijf?
Zit het neusje ook dicht?
COPD krijg je pas op latere leeftijd, maar als er een voorgeschiedenis is van longziektes, kan het een erfelijke kwestie zijn, mogelijk, zoals bijvoorbeeld astma.
Zei de kinderarts dat je pas terug mag komen als ze in totaal 15 weken hoest? Dan zou ik je aanraden, zoek een andere kinderarts.

Login of registreer om te reageren
10-10-2017 om 08:03 uur

Zoeken op internet bevestigt de bevindingen van de huis- en de kinderarts. Natuurlijk ga je normaal nooit af op Dokter Google, maar in dit geval wordt de diagnose van de kinderarts bevestigd. Langdurig blijven hoesten en veel slijm opgeven kan meerdere oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld een virusinfectie, irritatie door rokende ouders, luchtverontreiniging en dergelijke. Het is jouw kindje dus jij bent de enige die echt kan beoordelen hoe zwaar je kindje het ermee heeft. Als jij vindt dat het zo niet langer kan dan vraag je aan de kinderarts om een tweede opinie. Dat moeten ze toestaan, het is je goed recht. Je zou de vraag ook kunnen stellen aan één van de longartsen op dit forum, maar in dit geval lijkt het me doeltreffender als een tweede specialist je kindje persoonlijk ziet en naar de longetjes kan luisteren.

Login of registreer om te reageren