Longgeluiden

Hi,

Onze zoon van 4,5 heeft sinds zijn geboorte astma. Hij ontwikkeld òf een longontsteking en krijgt dan tijdens zijn herstel last van slijm, of hij wordt benauwd en krijgt vervolgens een ontsteking. Eerste 4 jaar meermaals opnames, vernevelen, magnesium iv en dagelijks onderhoud met 2x qvar en ventolin als nodig.

Afgelopen jaar 1 longontsteking (feb.) en alleen in november een week benauwd. Sinds afgelopen dinsdag echter weer mis, binnen enkele uren een longontsteking. Direct tamiflu, amoxi en ventolin ingezet door ha+longarts. Klachten waren: koorts, rillen, benauwd, kortademig, hoesten.

Sinds vandaag klinkt zijn borstkas als een houtzagerij. Wie herkend dit?

Afgelopen nacht gestart met prednison i.v.m. kokhalsende hoestaanvallen (bij hem gaat dan de astma van start). Overdag happy, ademen gaat moeilijk zegt ie maar hij laat zich niet kennen.

Toch nog s laten beluisteren? Zou niet weten wat hij er nu nog bij zou kunnen krijgen..

Fijne feestdagen ieder!

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Hoe is het met de oorspronkelijke klachten als koorts, benauwdheid, hoesten? Is dat verbeterd of niet? Het kan zijn dat het slijm nu loskomt waardoor je het meer hoort rommelen en dat kan juist gunstig zijn maar als je het niet vertrouwd kan je de huisartsenpost bellen maar misschien ook even alles de kans geven om te gaan werken maar jij kent jouw kind het beste.
 • FiepFiep Gebruiker
  Hi Daantje dank voor je reactie. Zijn oorspronkelijke klachten zijn deels afgenomen (koortsvrij, minder benauwd) en deels toegenomen (hoesten, slijm). De dosering prednison is via de ha bepaald terwijl de longarts standaard 1,5-2x meer voorschrijft. Zou dit ermee te maken kunnen hebben? Met name de hoestprikkel neemt toe..
 • TamiaTamia Gebruiker
  Dag Fiep, hoe gaat het ondertussen met je zoontje?

  Hoest je zoontje nu meer slijm op of heeft hij meer vastzittend slijm? Slijm ophoesten kan er op wijzen dat hij de betere kant op gaat. Het vastzittend slijm komt dan los. Uiteraard ken ik je zoontje niet goed genoeg en als je twijfelt of het blijft duren, zou ik terug naar de ha gaan.

  Veel beterschap aan je zoontje!

  Tamia
Log in of Registreer om te reageren.