Wat eten we Vandaag! Deel 37

Dit topic is gesloten
157»

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #181
  Pastasalade met kebabspiesjes
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #182
  Pitabroodjes met gehakt gekruid met gyroskruiden, knoflook en ui erdoorheen. Daarbij komkommer, saladeblokjes (of feta) en tzatziki. Normaal hoort er ook nog ijsbergsla bij, maar die was al op xD
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #183
  Kalfshaas in romige Calvadossaus, koolrabi, aardappel gratin.
  Na Griekse yoghurt met beetje tijmhoning.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #184 edited juni 2018
  Gegrilde zalm met een marinade van Japanse soja, en sesam korstje
  Roer gebakken paksoi en bimi.
  Verse vruchten na.
 • joop60joop60 Gebruiker
  #185
  @Marcus,
  Tegen jou kan ik niet op, maar ik denk dat ik niet de enige ben
  die dit zo voelt.
  Wij eten "nieuwe!!" aardappeltjes(opperdoes) met roomboter.
  Koken in de schil met daarbij een salade met kip.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #186
  Ijsjes!
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #187 edited juni 2018
  @ Joop60 het is nota bene een heel simpel menuutje ... stelt echt niks voor in mijn ogen ...

  Beetje een stukje zalm insmeren met een marinade en een korstje van sesam met soja en honing ... beetje groente roerbakken. Sommige menuutjes kan ik me dat wel voorstellen ... ben altijd bereid om een beetje uitleg, receptjes en tips te geven, heb ik in het verleden ook wel gedaan.

  Vergeet niet, zoals je misschien wel weet, heb ook een tijd professioneel staan koken. Heb meer dan 4000 kookboeken zoals velen wel weten de oudste is uit de 18e eeuw, voor een uitgever corrigeer ik kookboeken en geef ik af en toe nog horeca adviezen. In Zweden geven we ook workshops, het is dus ook geen vergelijking denk ik.

  Jouw menuutje klinkt ook super lekker en de opperdoes is een van de lekkerste tenslotte en een salade met kip is over heerlijk.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #188
  Kip kerrie met paprika, bosui, appel en bloemkoolrijst
 • joop60joop60 Gebruiker
  #189
  @Daantje
  Bloemkoolrijst??
  Bloemkool met kip-kerrie is natuurlijk erg lekker.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #190
  https://www.ah.nl/producten/product/wi379922/ah-bloemkool-rijst

  'rijst' van bloemkool, koolhydraatarm en extra groenten
 • joop60joop60 Gebruiker
  #191
  @Daantje, bedankt, ga het zeker proberen.
  @Marcus, natuurlijk heb je gelijk.
  Ik ben een echte thuiskok, met een beperkte hoeveelheid
  technieken en menu's. De kinderen en ook mijn partner weten
  mijn inspanningen in de keuken zeer te waarderen en ik op mijn beurt
  geniet van onze kinderen omdat zij mijn passie voor koken en eten
  overgenomen en uitgebreid hebben. Zo zijn de visites nooit compleet
  zonder een eigengemaakte maaltijd.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #192 edited juni 2018
  @ Joop60 ik ben ook maar een thuiskok met een hele grote passie enige verschil is wellicht dat ik professioneel heb staan koken en af en toe nog zelfs nog even dat doe. Soms iets meer apparatuur tot mijn beschikking heb of anders huur. Een ingang heb tot de professionele en horeca markt, naar vele beurzen ga maar ik blijf een thuiskok zonder officiële koks opleiding. Zijn weinig thuiskoks die experimenteren met sous-vide of met moleculaire kooktechnieken of andere nieuwe technieken terwijl ik dat wel doe en krijg ook diverse professionele vakbladen toegezonden.

  Misschien komt het uit mijn achtergrond en familie geschiedenis heb dat wel vaker hier verteld, mijn voorouders hadden een meisjes bewaar school, het klinkt ontzettend oubollig, waar meisjes werden opgeleid tot kok voor de zogenaamde "goede huizen". Daar komt diverse oude apparatuur en boeken uit de 18eeuw vandaan. Dit heeft zich in de 19e eeuw voortgezet met diverse familie leden die aan de Amsterdamse huishoudschool verbonden waren.

  Ook ben ik in mijn werkzame leven een tijd gewerkt voor een internationale hotel keten en was ik, uit interesse en pure nieuwsgierigheid, wereldwijd veel in de diverse keukens te vinden terwijl dat totaal mijn job niet was. Dat ik tussen door in mijn werkzame leven ook drie jaar in een keuken heb staan koken, ik heb nooit stil gezeten en pak aan wat ik aan kan pakken. Het kwam op mijn pad en men zei bij proef koken " ... die man kan koken...", de functie van kok was geboren. Het is alleen mijn ding niet om thuis te komen om 01u00 's nachts of later en weer te beginnen om 11u00.

  Zo stond ik ook altijd voor ik ziek werd op Aikido zomerscholen een week lang te koken voor 100-125 man met een groepje wisselende vrijwilligers en heb ik zelfs voor Japanse Sensei's Japans mogen koken. Ik ben antroposofisch en macrobiotisch opgevoed de Japanse keuken ligt niet ver van de macrobiotiek af, sterker nog de macrobiotische keuken komt uit Japan en is ontwikkeld door de Japanner George Ohsawa.

  Ach zo zijn er wel meer zaken en ervaringen die de revue hebben gepasseerd in mijn leven die bijdragen in het heden.

  Jouw passie voor koken is ook niet uit de lucht koken vallen tenslotte en vergeet nooit de ene passie is nooit het zelfde als de passie van een ander!

  Zo las ik gisteren de Misset Horeca en De restaurantkrant die ik onder andere lees, over de Europese finale van de Bocuse d’Or in Turijn en de gerechten dan wil ik weten hoe de gerechten gemaakt zijn en welke technieken en producten gebruikt zijn hoe ze verwerkt en opgemaakt zijn en dat wil ik tot de kleinste detail weten. Dat ik dat niet kan maken of namaken dat is op zich niet interessant. Helaas het Nederlandse team heeft zich niet weten te plaatsen voor de wereldfinale Bocuse d’Or.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #193 edited juni 2018
  Kleine rijsttafel met paar bijgerechtjes ... rijst en nasi, tahoe ketjap met tauge, kipkluifjes gemarineerd met char siu sauce, sambal goreng vis, sayur tjampur, zoet-zure salade van appel en meloen en ketjap en sambal, zelf gebakken emping.

  Na als iedereen nog ruimte heeft en wil heb ik witte nonnen ... Dit is een nagerecht uit de Thaise keuken... lijkt nog meest op Bafri met banaan. Terwijl Bafri weer uit de Indiase keuken komt, het is ingedikte melk met bijvoorbeeld pistache en wordt in bladgoud gewikkeld en op hoogtij dagen geserveerd aan gasten. Witte nonnen is banaan met ingedikte melk ... je laat de melk in koken tot die dik wordt en begint te karameliseren. Heel simpel je moet er alleen bij blijven en blijven roeren tijdens het inkoken. Komt het nagerecht niet op dan is het morgen nog lekkerder. Zelf vind ik beide nagerechten super lekker.

  Het lijkt veel en moeilijk is het beslist niet, mijn moeder leerde al van een oude Indonesische buurvrouw 50 jaar geleden Indonesische koken en later heb ik van haar en de buurvrouw kookles gehad. Heb al haar kookboeken nog met de aantekeningen en haar kookschrift met recepten dat is toch wel goud waard als herinnering aan mijn moeder al denk ik dat velen het ouderwetse handschrift niet meer kan lezen. Groot voordeel is dat met beetje slim aanpakken je alles langzaam aan van te voren kan klaar maken.
 • DominiqueDominique Gebruiker
  #194
  BBQ op de camping bij mijn ouders
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #195
  Ik heb een feestje, dit keer met bbq :-)
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #196
  Lasagne buffet bij de roeivereniging
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #197
  Zeewolf gebakken op de huid met witte wijn saus, gekarameliseerde venkel en aardappelpuree.
  Verse aardbeien met vla.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #198 edited juni 2018
  Vooraf
  Toscaanse tomatensoep met beetje crème fraîche en pesto.
  Carpaccio van gerookte gans met mango en sinaasappel.

  Hoofd
  Tagliatelle frutti di mare.

  Na
  Tiramisu met gebakken cake bodem.

  De boerderij waar ik altijd boodschappen doe heeft gerookte gans in de vriezer liggen dacht maak er eens carpaccio van is erg lekker. Lijkt veel werk maar het is uitgekozen op weinig werk en veel effect.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #199
  Klinkt weer heerlijk @marcus! Vooral hoofd en nagerecht:D
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #200 edited juni 2018
  @ Nckiie zijn beiden ook lekker en zijn echt super eenvoudig.

  Rode poon uit de oven (Griekse oven schotel op basis van originele recept van vis plaki) met als bijgerecht Briam (ovenschotel van courgette, aardappel en evt feta ).
  Na verse aardbeitjes met vanille vla.

  Het is op woensdag markt, ga ik naar afikanerplein, de rode poon is zo een ondergewaardeerde vis en echt erg lekker en door dat die ondergewaardeerd wordt spot goedkoop.
Dit topic is gesloten