Ziekenhuisopname

16-03-2018 om 14:01 uur

Hoi allemaal,

Vandaag voor medicatie de longverpleegkundige gebeld en na het telefoongesprek van gister is met de longarts overlegd dat ik volgende week een paar dagen word opgenomen in het ziekenhuis. Eerste waar ik meteen aan denk: oh shit kan niet naar school, blegh ben een moeilijke eter en ziekenhuisvoedsel enzo:(
Ik ben meerdere malen geopereerd en altijd mocht ik dezelfde dag weer naar huis. Dit is dus voor het eerst dat ik moet blijven.

Hebben jullie tips en ervaringen? Ik zie er best wel tegenop! En ik hoop dat het helpt, want na 5 maanden tobben begint de moed echt wel in mijn schoenen te zakken.
Ik ben overigens nog bezig met het accepteren van astma en het is pas sinds eind november bekend dat ik astma heb. Zit momenteel nog aan een stootkuurtje prednisolon, maar super erg helpt dat helaas ook niet.

Login of registreer om te reageren
16-03-2018 om 14:29 uur

Spannend Nicky
Ben benieuwd wat ze met je van plan zijn dan. Waarschijnlijk nog wat meer onderzoeken om te kijken hoe ze je t beste kunnen helpen. Want acuut lijkt het me niet echt als het voor volgende week gepland is?
Ik heb wel wat ziekenhuiservaring ja....k zou zeggen, probeer je eraan over te geven, zo ontspannen mogelijk én jezelf te zijn. Dan houd je het het langste vol! En zeg vooral wat je voelt en wat het met je doet, bespréék de dingen en verwacht niet van e artsen en vpk dat ze het wel aan je neus zien zogezegd. Goed communiceren is erg belangrijk.
Mijn ervaring is dat t ziekenhuiseten alles meevalt hoor, in “mijn” ziekenhuis gewoon regelrecht prima, dus!
En voor s nachts kunnen oordopjes nuttig zijn ;)
sterkte ermee!

Login of registreer om te reageren
16-03-2018 om 15:25 uur

@Edelweiss nee het is niet accuut, ik loop al 5 maanden te tobben en heb ook pas 5 maanden astma, maar ze krijgen het maar niet onder controle. Deze week begonnen met prednisolon en werkt ook niet helemaal top. Wel ben ik erachter gekomen dat salbutamol niet tot nauwelijks helpt en atrovent gelukkig een stuk beter:D dus dat is alweer een stap in de goede richting. Het enige wat ik heb onthouden van het telefoongesprek (was half in shock, had dit niet verwacht) is dat ik onder andere een magnesiuminfuus krijg en dat ze een “agressievere” aanpak willen proberen om mij uit deze neerwaartse spiraal te halen.

En dankje voor je tips! Zeker die oordopjes ga ik wel aanschaffen haha
Verder ben ik ook erg benieuwd wat ze gaan doen!

Login of registreer om te reageren
16-03-2018 om 16:29 uur

Sterkte en houd ons maar op de hoogte als je wilt!

Login of registreer om te reageren
16-03-2018 om 18:33 uur

Sterkte Nckiie, is altijd even onrustig en spannend een opname,een magnesiuminfuus heb ik ook vaker gehad, vlgs mij verwijdt dit de luchtwegen en ontspant de luchtwegen ook wat, meestal hielp het mij wel uiteindelijk.
Ik vond het ziekenhuis eten ook prima, meestal kun je tussen een aantal menu's kiezen.
Vooral al je vragen stellen en hopelijk knap je er vlug van op.
Oh en wat ik makkelijk vind is een soort poncho trui meenemen, dat is makkelijker aan en uit doen met t infuus (tenminste als je aan t infuus moet blijven, soms koppelen ze je ook af) en ik heb het altijd wisselend koud en warm dan is dit makkelijk om om te gooien en af, is niet noodzakelijk maar wel handig.
Anders een vest met wat wijde mouwen, is ook makkelijker over het infuus te doen.
Sterkte en beterschap, Jolien

Login of registreer om te reageren
16-03-2018 om 18:40 uur

@goudvisje dankje voor je berichtje jolien! En super bedankt voor je tips:D

Login of registreer om te reageren
16-03-2018 om 20:28 uur

Nckiie, dat is een hele spannende ervaring voor je. Probeer inderdaad te ontspannen, wil je iets weten of voel je niet goed vraag hulp of druk op de bel ... Ze zijn er voor jou en om jouw vragen te beantwoorden en jouw te helpen. Ook de artsen en specialisten ze zijn er voor jou hou je voor ogen een arts kan niet zonder patiënten!. Domme vragen bestaan niet en de enige domme vraag die bestaat is de vraag die je niet stelt.

Het ziekenhuis eten daar ik ik heel verschillende ervaringen mee, maar het is tegenwoordig best goed en kan je vaak goed kiezen uit meerdere menu's. Alleen afgelopen keer stond ik op zeer verdikt dieet en dat is niet weg te krijgen. Niet door vertellen maar de pizzeria bezorgd ook in het ziekenhuis!

Zelf neem ik altijd naast de persoonlijke verzorgingsspullen en kleren mee:

Slippers, ochtendjas, fleece trui, 20 euro cash geld als je iets van de winkel wilt hebben, verpleegkundigen willen altijd best iets halen voor je maar mogen niet voor je pinnen. Medicatie overzicht ... ik heb alles in een file staan dat ik uitprint, daarin staat echt alles en is altijd helemaal geüpdatet: behandelaars, artsen en specialisten, adres gegevens behandelaars, medicatie overzicht, alle diagnoses, alle allergieën, alle medische afspraken dit jaar, contact personen familie et cetera. Ook erg handig als je op reis gaat.

Wens je heel veel sterkte in het ziekenhuis.

Login of registreer om te reageren
16-03-2018 om 20:39 uur

Het is ook fijn om iets mee te nemen om te doen. Als je op een zaal ligt, vind ik het vaak rumoerig en lastig om je te concentreren. Een boek lezen ofzo lukt dan niet, een tijdschrift is dan beter of een kleurboek ofzo.

Vaak heeft het ziekenhuis ook wel folders wat je mee moet nemen enzo, staan vast op de site.

Succes en sterkte!

Login of registreer om te reageren
16-03-2018 om 21:43 uur

@Marcus en @Daantje dank voor jullie handige tips! Ik ga ze morgen nog eens goed bekijken en nu heel snel slapen

Login of registreer om te reageren
17-03-2018 om 09:39 uur

Neem altijd oortjes mee om muziek te luisteren via telefoon of mp3 speler, zodat ik liggend kan luisteren naar muziek en me even kan afzonderen van omgeving en een klein schrijfblokje om eventueel dingen op te kunnen schrijven die verteld worden.
Misschien nog een algemene tip, waar veel mensen geen erg in hebben als ze er zelf geen last van hebben. Weet niet of je zelf goed tegen luchtjes kunt, maar op longafdeling liggen regelmatig mensen die daar niet goed tegen kunnen. Dus die zullen het erg waarderen als je bijvoorbeeld geen erg geurende douchegel, bodylotion of spuitbus deodorant meeneemt. Sterkte.

Login of registreer om te reageren