ervaring AMC

15-06-2018 om 15:21 uur

Hallo, ik ben Els, 65 jaar en sinds januari is mijn astma niet meer in te stellen. Nu blijk ik naast de astma ook bronchiëctasieën. De longarts in Apeldoorn heeft mij doorverwezen naar dr. Weersink, van het astma expertise centrum van het AMC Amsterdam.
Zijn er mensen hier op het forum die hier ervaring mee hebben?

Login of registreer om te reageren
19-06-2018 om 18:01 uur

Hallo Els,

Ik ben ook patient bij de longziekte in het AMC. Ook verwezen door mijn longarts omdat ik niet stabiel ben. Ik ben zeer tevreden over de zorg en ben ook wel eens bij dokter Weersink geweest. Ik denk dat in het AMC de top-astma-dokters zitten. En ik kom nu alleen nog maar in het AMC voor de longarts.

Heb je specifieke vragen?

Hartelijke groet,
Anne Leendertse

Login of registreer om te reageren
19-06-2018 om 20:08 uur

Ik zit in t umcg bij een top astma arts, specialist in astma dus ;-).
En weet dat er in leeuwarden ook een top astma arts zit.
Ze zitten dus niet alleen in t amc..,, gelukkig

Login of registreer om te reageren
22-06-2018 om 10:08 uur

Ik zit zeker nog met vragen, voor mij is de afstand Epe-AMC bijna niet haalbaar omdat ik niet met openbaar vervoer kan reizen, dat geeft te veel prikkels.
Ook ben ik benieuwd hoe lang je ongeveer moet wachten voor het eerste contact. En gaat alles op 1 dag of moet je meerdere keren terugkomen voor er een diagnose/behandelplan gesteld kan worden?
Ik vind het erg spannend allemaal.

Login of registreer om te reageren
22-06-2018 om 13:28 uur

Hoi Els,

Diagnostiek en alles kan op één dag. Mijn ervaring is dat ze enorm met mij meedenken wat ik wil en kan. Ik weet van anderen die de zorg in het AMC combineren met zorg in streekziekenhuis. Als ik benauwd ben dan krijg ik een 'stempel' spoed en gaat alles heel snel en hoef ik niet te wachten. En mijn longarts vraag mij hoe ik wil communiceren en we overleggen of ik wel of niet naar de poli kom of dat het telefonisch kan of digitaal. Met de auto is het goed aan te rijden, ligt aan de A2.

Is het mogelijk dat jouw longarts overlegt met dr Weersink? Dat zij samen eerst overleggen? En dat ze je longfuncties enzo doorstuurt? Ik ben bij Christof Majoor, ook een astma dokter.

Ik dacht dat de wachttijd best behoorlijk is, maanden....

Groeten,
Anne

Login of registreer om te reageren