Jong persoon met enorme benauwdheid.....

17-07-2018 om 20:13 uur

Hoi allemaal, ik ben een jonge meid van 20 jaar die al ongeveer een jaar last heeft van benauwdheid.


Sorry voor dit lange verhaal maar lees het alsjeblieft helemaal. Dit heeft veel invloed gehad en heeft het nog steeds op mijn dagelijks leven. Dit is voor mij erg zwaar, vooral omdat ik nog maar 20 jaar oud ben...

De benauwdheid is ongeveer een jaar geleden ineens begonnen. In het begin van deze periode had ik er heel erg last van. Zowel overdag als snachts. Ik kreeg constant het gevoel dat ik geen of lang niet genoeg zuurstof binnenkreeg, terwijl ik wel vaak, diep en rustig ademde. Ook klopte mijn hart erg ''hard'' (bonzen) en snel. Ook had ik een soort zwaar gevoel in mijn maag, dat mij het gevoel gaf dat mijn maag keihard tegen mijn longen aan het drukken was. Ik ben tijdens deze klachten wezen zwemmen, en toen had ik het gevoel dat er een soort ballon in de plaats van mijn maag zat, zo voelde de druk in het water bij mijn maag. Beetje rare manier om het uit te leggen maar zo voelde het echt. Dat gaf ook weer wat meer benauwdheid.
Op een gegeven moment was het zelfs zo erg dat ik in het weekend naar de huisartsenpost ben geweest, maar de arts kon niks raars vinden met het luisteren naar mn hart en longen en kon dus niks voor mij doen.
Sindsdien heb ik al een aantal afspraken bij de dokter gehad en heb ik pufjes meegekregen. Deze helpen wel een beetje, maar lang niet genoeg. De dokter denkt dat het astma is en zegt steeds dat we dat gaan testen maar we hebben nog niks getest.. Het ging een tijdje terug veel beter met de benauwdheid, maar nu is het weer heel erg. Ik merk dat ik vaak heel erg benauwd ben als ik net uit bed kom (het is erger als ik heb uitgeslapen), dan bonst mijn hart ook als een gek en klopt het heel erg snel. Douchen wordt ook steeds zwaarder. Ik wordt zo benauwd dat ik vaak de douchedeur even open moet doen om de koele lucht in te ademen. Vaak sta ik ook voorovergebogen omdat ik gewoon niet meer kan door de benauwdheid. Ik zorg er ook voor dat ik niet te heet douche. Sinds kort heb ik ook pijn in mijn boven en in beide zijden van mijn rug en ben ik vaak moe. Ik ga zo snel mogelijk weer een afspraak maken bij de dokter want ik ben echt radeloos... Herkent iemand dit misschien of heeft iemand tips??
Alvast bedankt

Login of registreer om te reageren
17-07-2018 om 20:23 uur

Hee,

Hier ook een jonge meid met last van benauwdheid. Ik ben 25 en sinds 8 maanden klachten, ben nu bezig met onderzoeken bij een astma-specialist om te kijken of het echt astma is en welke vorm.
Het benauwde gevoel herken ik! Het snelle kloppen van het hart ook, alhoewel ik dat zelf niet echt merkte. Het gevoel ban je maag kan ik niet plaatsen, maar het kan bij iedereen anders zijn.

Douchen kan ook heel zwaar zijn, toevallig was er van de week een topic actief over. Zoek het eens terug zou ik zeggen, ik vermoed bij astma algemeen of zoek met de zoekfunctie op douchen. Wie weet staan daar nog bruikbare tips.

Ik zou net zolang aan de bel blijven trekken bij de arts tot je meer duidelijkheid hebt, want onduidelijkheid en onwetendheid zijn zeer frustrerend en je weet niet waar je aan toe bent.

Sterkte en ik zou zeggen lees vooral verder, mijn verhaal staat ook in meerdere topics en veel meer verhalen van anderen, ik denk dat je er baat bij kan hebben:) groetjes

Login of registreer om te reageren