10 kilo verdikken en pijn in benen door symbicort turbuhaler?

04-08-2018 om 19:58 uur

Hallo,

Zijn hier mensen die symbicort turbuhaler gebruiken en last hebben van bepaalde bijwerkingen?

Wat mij opvalt is dat ik 10kg verdikt ben en dit op 1,5 jaar ongeveer. Dit lijkt me toch wel veel.
Ik heb daarnaast ook last van pijn in mijn benen (voelen zwaar en pijnlijk aan). Mijn benen voelen aan alsof ik al een marathon gelopen heb terwijl ik nog niks gedaan heb.

Het verdikken kan wel deels te maken hebben met het feit dat ik niet meer loop (sport) sinds een 1,5-2 jaar door de pijn in mijn benen (al was ik al aan het verdikken sinds ik gestart ben met die symbicort toen ik nog wel sport deed).

Het verdikken heb ik nog wel gelezen hier (al beweert mijn longarts dat het niet kan omdat ik slechts 2 keer 1 maal puf), maar pijn in de benen?
Ik heb zowat alle mogelijke dokters gezien ivm de pijn in mijn benen, maar niemand vindt een oorzaak (buiten de raad om steunzolen te dragen) en ik begin me af te vragen of het niet van de symbicort turbuhaler komt omdat de pijn min of meer begonnen is sinds ik die symbicort neem.
Anderzijds had ik toen blijkbaar ook een enorm tekort aan vitD en vitD bijnemen heeft geholpen te pijn te verminderen, maar de pijn is niet compleet weg.

Anderen die ervaring hebben met symbicort turbuhaler betreffende bijwerkingen?

Login of registreer om te reageren
03-09-2018 om 14:12 uur

Ik gebruik al jaren symbicort n heb nergens last van. Denk dat het tussen de oren zit en gebrek aan beweging

Login of registreer om te reageren
04-09-2018 om 06:25 uur

Ik zou de longarts vragen om een andere puf, het kan batuurlijk best zijn dat jij een van de weinigen bent die met pijn in de benen reageerd,
Gewicht lijkt mij ook sterk met zo weinig pufjes, maar ooit heb ik een verhaal op r forum gelezen van een vriuw die dat wel had.
Kortom, andere puf proberen,

Login of registreer om te reageren
04-09-2018 om 08:55 uur

@jamaita wat een kortzichtige reactie... iedereen reageert anders op medicatie! Fijn dat jij nergens last van hebt, maar oordelen over een ander die je niet kent vind ik niet netjes.

Ik ben het met @emsepems eens, kwestie van uitproberen of een andere puf misschien minder bijwerkingen heeft voor je:)

Login of registreer om te reageren
05-09-2018 om 18:13 uur

Het kan natuurlijk toeval zijn en dat het weinig met de puffer te maken heeft.
Ik probeer het uit te zoeken en deze puffer is een van de zaken die "nieuw" is voor mij dus ik heb het als mogelijke verklaring voor de problemen.

Het lijkt me ook ver gezocht dat het door deze puffer komt, maar je weet nooit.

Login of registreer om te reageren
14-06-2020 om 18:59 uur

hallo Cooper hier ik neem ook al enkele jaren symbicort en ben ook stilletjes aan verdikkerd de dokter zowel huisarts als longarts zeggen dat het niet kan van een puffer ik heb wel meer honger en denk dat het van de symbicort ( cortisone ) is ik zou gans de dag eten heb altijd een leeg gevoel
de puffer is wel heel goed voor mijn copd maar niet voor mijn gewicht
gtrjs.J

Login of registreer om te reageren
18-06-2020 om 17:53 uur

Ik heb geen idee wat symbicort voor puf is. Maar door corticosteroïden in puffers kan je echt aankomen (dat is onderzocht). Omdat daar een hele lage dosering prednison in zit.
Ik heb zelf ook steunzolen (wel door een specialist/podotherapeut op maar laten maken). Zonder die dingen kan ik amper lopen en krijg ik ook last van mijn voeten/benen. Wellicht een optie. Misschien vergoed je verzekering een deel ervan (kosten volgens mij rond de 200 euro).
En bij overgewicht... minder eten dan je nodig hebt.... Ik weet... makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als bewegen niet goed lukt, dan moet je zorgen dat je dus minder eet dan je nodig hebt als je wilt afvallen.
Ik gebruik ook andere (niet astma) medicatie waar je behoorlijk van aan kan komen. Dit wilde ik eerst niet. Maar de voorschrijver vertelde dat je niet dik wordt door de medicatie, maar doordat je meer gaat eten terwijl je dit niet nodig hebt. Je moet niet toegeven aan de zogenaamde 'honger' die je hebt (want die heb je eigenlijk niet). Het is moeilijk.... Maar het kan.

Maar ik weet wel dat bijvoorbeeld door prednison (in bepaalde/ hogere doseringen) je ook vocht vast kan houden. Daardoor wordt je dikker. Hier kan je natuurlijk niets aan doen. Maar bij prednison is het een combinatie van meer eten (door meer honger) en vocht vasthouden.

Login of registreer om te reageren