Slijm met bloed spuwen, krampen, slapeloosheid, en uiteraard ademhalingsmoeilijkheden.

21-08-2018 om 05:42 uur

Na 4 en een half jaar, spuw ik 's morgens een paar keer een flinke klodder slijm met bloed. Het is een jaartje weg geweest, maar is sinds een vijftal maanden weer terug. Tot een tweetal maanden allerlei onderzoeken doorlopen, maar de oorzaak was niet te achterhalen. Uiteindelijk naar een andere longspecialist en na enige onderzoeken bleek dat er een cluster van fijne bloedvaten was waar een lekje was. Tijdens een dagopname heeft men dan via de lies het lekje opgespoord en dichtgemaakt. Uiteindelijk waren het in de linkerlong 2 lekjes en in de rechterlong 2 lekjes. Helaas het is nooit weggeweest en ook niet verminderd. Begin juni had ik een "zomerverkoudheid", waar ik nooit van afgeraakt ben. Moet nu nog regelmatig hoesten en vooral 's morgens wat bloed bij het ophoesten van slijm.
Ik vind het niet normaal dat er vier lekjes waren (een tot daar toe, maar vier???) en ben dan zelf beginnen nadenken.
Een vijftal jaar gleden heeft men mij een stent geplaatst. Sindsdien slik ik nogal wat medicatie. Namelijk asaflow 80 mg, zocor 40 mg, tritace 5 mg., en sinds kort onbrez en spirina.
In de bijsluiters van asaflow staat bloedarmoede, bloedverlies, verborgen bloedverlies
Zocor: anemie
titace: verhoogde witte bloedcellen.
Bloedonderzoek wees op lichte bloedarmoede.
Tevens vermelden zocor, asaflow en tritace: slaapstoornissen, hier heb ik verschrikkelijk veel last van, ben soms heel moe, slaap snel in, maar wordt ook snel terug wakker en lig dan de rest van de nacht te woelen.
Zocor vermeld ook spierkrampen. Hier heb ik ook heel veel last van. Kan dan helemaal niet meer o.a. met de handen, zelfs de deur openen met de sleutel lukt niet, ook 's nachts in bed vooral krampen in benen. Neem hiervoor magnesium en B6 in.
Op zocor, asaflow en tritace staat: ademhalingsmoeilijkheden, kortademigheid, ademhalingsaandoeningen.
Ik geloof er niet echt in, maar indien die medicatie in relatie staat met mijn ademhalingsproblemen, als is het maar voor een klein percentage, dat zou al een verbetering zijn.
Ik zou dus bijna denken: gooi die medicatie weg en je bent terug gezond!!!! Maar helaas kan dit niet zomaar.
Ik heb nu op 6 september een afspraak bij de hartspecialist en het blijft dus afwachten.
Een vijftal jaren geleden, weinig of geen last met ademhaling, sindsdien stelselmatig verminderd.
Nu in golden III.

Ik kijk uit naar de reacties, mogelijk zijn er nog mensen die met deze problemen te maken hebben.

Groetjes Frederiek

Login of registreer om te reageren
21-08-2018 om 10:05 uur

Nou, gelukkig heb ik niet al die problemen.
Het is nogal wat, wat jij op je bordje hebt Frederiek!
Hoesten, benauwdheid, soms slapeloosheid, maar niet al die dingen waar jij mee kampt.
Ik hoop dat de hartspecialist wat goed voor je kan doen.
Veel sterkte!

Login of registreer om te reageren
22-08-2018 om 05:25 uur

Bedankt voor je reactie Amatia. Op zich kan ik er vrij goed mee omgaan. Soms wordt het mij wel wat teveel... Ik ga zeker niet al de problemen die ik sinds een vijftal jaren (na het plaatsen van de stent) heb, wijten aan de medicatie die ik daarna moet slikken. Maar uiteraard staan de bijwerkingen niet zomaar in de bijsluiter. Indien de cardioloog mijn medicatie kan verminderen of andere geven die geen effect hebben op ademhaling enz....dat zou mogelijk al een verbetering zijn. Eigenaardig genoeg en gelukkig kan ik nog fietsen, met een elektrische fiets. Dit doe ik ook heel veel.
Afwachten en groetjes Frederiek

Login of registreer om te reageren
23-08-2018 om 11:22 uur

Goed dat je nog wel kunt fietsen Frederiek! Zou fijn zijn als je dan je hoofd wat vrij zou kunnen maken van alle beslommeringen.
Inderdaad raar die vier lekjes, zou wel willen weten hoe dat komt. Beetje bloed bij de sputum kan soms ook komen door het hoesten zelf (hard hoesten). Zou dat bij jou niet het geval kunnen zijn?

Login of registreer om te reageren
25-08-2018 om 05:16 uur

Inderdaad Amatia, bloed spuwen door hoesten en niezen kan inderdaad (hard persen op toilet) . Maar als dat meer dan vier jaar duurt, dan is er toch wel wat meer aan de hand. Ondertussen heb ik heel wat opzoekingswerk gedaan op internet i.v.m. mijn medicatie. De medicatie is voor een groot deel de oorzaak van een aantal van mijn klachten. Zocor een cholesterol verlager heeft niet zo aangename bijwerkingen. Slapeloosheid - ademhalingsmoeilijkheden - spierzwakte - krampen. Tros radar heeft in 2007 - 2008 drie uitzendingen besteed aan cholesterol verlagers. Ook wel Statines genoemd. Deze kwamen daar heel slecht uit. Deze uitzending kan men op youtube nog bekijken (tros radar statines of cholesterol).
Ik heb op 3 september een afspraak bij de cardioloog, maar ben vanaf gisteren gestopt met Zocor. Niet zomaar, maar dat besluit heb ik genomen na veel leeswerk. Mijn cholesterol LDL was vorige week 95, wat heel goed is. Een alternatief voor de Statines is: gezond leven, niet roken, veel wandelen, fietsen, eten enz... Ik ben er van overtuigd dat stoppen geen problemen gaat opleveren, ga mijn cholesterol regelmatig meten. Ik weet ook wel dat alles wat op internet staat niet heiligmakend is, maar ik denk wel dat ik goed kan analyseren en beoordelen. Trouwens stoppen met Zocor is mogelijk niet definitief, hangt af van verschillende toekomstfactoren. Ik hou u wel op de hoogte.

Login of registreer om te reageren
25-08-2018 om 10:14 uur

Klopt wel denk ik van die statines. Heb ook naar gezocht voor familielid en Tosradar
gezien. Ander familielid is er ook mee gestopt vanwege klachten, heeft nu veel minder problemen. Kritisch blijven op je medicijngebruik lijkt me altijd heel erg goed. Tja, die bloedingen duren intussen zeker wel al heel lang, hoop voor je dat er gauw iets op gevonden zal worden!

Login of registreer om te reageren
14-09-2018 om 05:09 uur

Ben ondertussen al naar de hartspecialist geweest. Het werd niet dadelijk aanvaard dat mijn klachten mogelijk voortkwamen uit medicatiegebruik. Stoppen met Asaflow mocht ik zeker niet doen. Nu hebben we volgende afspraak gemaakt: veertien dagen stoppen met Zocor (cholesterolverlager) en kijken wat het resultaat is. Ben ondertussen 7 dagen gestopt en moet nu minder bloed spuwen. Meestal 2 à 3 keer per dag, maar de hoeveelheid is telkens ook minder, zelfs een dag zonder bloed spuwen. Indien het bloeden niet zou weggaan na het stoppen met Zocor, Tritace veertien dagen stopzetten. Dit zou ik moeten nemen om geen te hoge bloeddruk te hebben. Ik vind het allemaal heel raar, ik heb mij een bloeddrukmeter gekocht (een betrouwbare, Omron M6) en mijn bloeddruk is zeer laag: zitten 102 -70, staand 72-60.

Afwachten maar zeker?

Login of registreer om te reageren
14-09-2018 om 10:29 uur

Mmmm. Ik zou het zeker even de tijd geven Frederiek.
Hoopgevend dat het bloedverlies wel minder wordt.
Bij mij is de bloeddruk ook altijd zo laag hoor, altijd geweest ook.
Weet jij wat het bij jou voorheen was? Had je eerst veel hoger?

Login of registreer om te reageren
17-09-2018 om 05:43 uur

In het verleden was mijn bloeddruk ook steeds laag. Ik vermoed dat ik destijds Tritace voorgeschreven kreeg omdat sommige artsen denken dat sommige patiënten verwachten iets voorgeschreven te krijgen. Het bloed spuwen is heel wat geminderd, enkel 'smorgens nog een beetje.
Ik het nu een week lang Onbrez niet meer ingenomen, heb al enkele dagen geen krampen meer, volgens de bijsluiter zou Onbrez ook krampen kunnen veroorzaken. Heb gisteren een rit van 225 km gemaakt met de wagen en geen last gehad. Vanaf vandaag terug innemen en kijken wat het resultaat is. Je weet mogelijk dat Onbrez een geneesmiddel is dat de ademhaling gemakkelijker maakt.
Groetjes

Login of registreer om te reageren
18-09-2018 om 09:56 uur

Tijd terug vertelde een arts mij dat sommige patienten inderdaad pas tevreden zijn als ze een recept meekrijgen ook al vond hij dat het niet nodig was ! Soms deed hij dat dan toch maar …
't Is ook lastig om erachter te komen welke medicijn nou precies wat doet (werking/bijwerking) als je zoveel gebruikt (of moet gebruiken).
Ik gebruik ook 't liefst zo weinig mogelijk, maar soms ontkom je er niet aan om of heb je gewoon niet veel keus!
Ik hoop dat 't nu eindelijk 's 'n beetje de goede kant op voor je gaat Frederiek.
Lekker genieten van auto- en fietsritjes !

Login of registreer om te reageren