Stil en mobiel vernevelapparaat

27-09-2018 om 09:06 uur

Hoi allemaal,

Sinds mijn laatste ziekenhuisopname ben ik erachter gekomen dat er stille kleine vernevelapparaten bestaan die je makkelijk mee kan nemen. Ik ben online gaan kijken en kwam via de leverancier mijn vernevelapparaat uit bij de InnoSpire Go. Echter ben ik via pb benaderd dat deze niet betrouwbaar is en snel kapot gaat. De leverancier meldde mij dat je hem maar echt max 3x per dag mag gebruiken, omdat anders de meshtechnologie het niet aan kan. Blijkbaar is er bij 3x per dag ook al een probleem en is het apparaat zeer gevoelig en gaat snel kapot.

Uiteraard heb ik online gezocht en deze info staat nergens, vandaar dat ik een topic open, voor ieder die mogelijk ook op zoek is en meer info wil. En hopelijk dat mensen ervaringen kunnen delen over eventuele andere apparaten.

Graag wil ik in contact komen met mensen die een stil vernevelapparaat hebben die je makkelijk mee kan nemen, mijn vraag is dan: Welke heb je, ben je tevreden en hoe ben je eraan gekomen (leverancier)? Ik woon btw in Nederland.

Het is voor mij het stukje vrijheid wat ik terugwil, ik zit er niet op te wachten om in het openbaar met een herrie-apparaat te zitten vernevelen, dat gaat mij een paar stappen te ver. Ik vernevel met atrovent (ipraxa/ipratrotiumbromide) en het apparaat is echt alleen voor buitenshuis.

Ik zal het apparaat zelf moeten aanschaffen, omdat ik al de wineb go heb. Ik vernevel 5-6x per dag en dan schijnt alleen de wineb go geschikt te zijn als mobiel vernevelapparaat. Echter maakt dit apparaat best veel herrie. Dus wie heeft de oplossing? Alle ervaringen zijn welkom, zowel in dit topic als via privé bericht.

Login of registreer om te reageren
27-09-2018 om 09:12 uur

Er is een centraal vernevelaar topic.

Als je er zelf een aanschaft, let dan ook op een onderhoudscontract en vervanging van de wegwerponderdelen anders krijg je alleen maar nare infecties.

Login of registreer om te reageren
27-09-2018 om 09:13 uur

@Daantje oh dat topic heb ik denk ik over het hoofd gezien en dankje voor de tip!

Login of registreer om te reageren
27-09-2018 om 09:19 uur

Ik heb een Aeroneb Go die al jaren tot volle tevredenheid funktioneert. Een Pari Efliw heb ik ook gehad ook ideaal, maar erg duur om zelf aan te schaffen.
Momenteel heb ik ook de Innospire Go en tot nu toe voldoet die prima. Idd niet te vaak met dat ding vernevelen maar om mee te nemen voor een dagje weg,lijkt hij me prima, althans, zo gebruik ik hem ook. En die is in aanschaf niet zo enorm duur volgens mij.
T is en blijft beetje koffiedik kijken, want ik ken idd verhalen van extreme problemen, terwijl ik in al die jaren nog maar 1 keer een keer heb moeten bellen maar de leverancier voor een probleem...of ik heb geluk of een ander heeft gewoon pech ;)

Login of registreer om te reageren
27-09-2018 om 09:22 uur

@Edelweiss wat fijn om een positief verhaal te lezen! Dankje voor je bijdrage!!!

Login of registreer om te reageren
27-09-2018 om 09:58 uur

Nckii, zou je niet eerst de revalidatie afwachten. Er is natuurlijk kans dat vernevelen daarna niet meer nodig is. Afwachten omdat het een duur apparaat is en je ze op hh vast weer zullen proberen om op pufjes in te stellen..

Login of registreer om te reageren
27-09-2018 om 11:05 uur

Ik heb de omron micro air al jaren. Ik ben erg tevreden mee. Makkelijk schoon te houden ook. Ik had deze in davos uitgetest, daar gebruiken ze deze voor in nood onderweg. Hij maakt geen geluid. Ideaal! Ik gebruik hem weleens voor onderweg als ik benauwd ben of m’n medicatie nodig heb. Gaat op batterijen. Dus heb altijd een vol paar in t hoesje zitten. Voor thuis heb ik een normale.

Login of registreer om te reageren
27-09-2018 om 13:13 uur

De Pari e flow is een handig, snel en klein apparaatje.
<img src="https://henrotech.be/sites/default/files/styles/product_detail/public/field/image/ebase-lrg.jpg?itok=CZJWLDBU" alt="https://henrotech.be/sites/default/files/styles/product_detail/public/field/image/ebase-lrg.jpg?itok=CZJWLDBU" style=";" />
Maar ik raad je niet aan om dit op eigen houtje te doen. Het apparaat heeft ook onderhoud nodig, en de mesh moet regelmatig vervangen worden = duur!

Login of registreer om te reageren
27-09-2018 om 14:00 uur

Ik zie op mijn werk dat onderhoudscontracten vaak duurder zijn dan de apparatuur.

Login of registreer om te reageren
05-10-2018 om 16:54 uur

Heb je iets kunnen vinden dat naar je zin en behoefte is?

Login of registreer om te reageren