Ontstekingsremmers

22-11-2018 om 12:14 uur

Werd getrokken door de titel van een stuk in de krant ...

Artsen schreven 726 keer ontstekingsremmers voor op WK in Rusland

Op het afgelopen WK voetbal in Rusland waren er per wedstrijd gemiddeld elf spelers die ontstekingsremmers hadden genomen. Michel D’Hooghe, voorzitter van de medische commissie bij het toernooi, waarschuwt in Het Nieuwsblad voor dit medicijngebruik. ,,We hebben geen dopingcultuur, maar wel een cultuur van ontstekingsremmers.”

In de 72 uur voor een WK-duel is in Rusland maar liefst 726 keer een ontstekingsremmer voorgeschreven. ,,Er zijn teams waar ze alle 23 slikten, zelfs de derde keeper dus”, vertelt D’Hooghe aan Het Nieuwsblad. ,,Er zijn zelfs spelers die verschillende ontstekingsremmers door elkaar namen, wat helemaal zinloos is. Dat zijn idioten die hun maag- en darmstelsel om zeep helpen.” Hoewel het aantal schrikbarend hoog is, was het gebruik van ontstekingsremmers in Brazilië, tijdens het WK van 2014, nog groter. In Rusland werden de ontstekingsremmers echter ook vaak vervangen door analgetica, een pijnstiller

Het artikel staat hier. en hier staat hier en daar in verschillende kranten wel wat over geschreven straks zijn ontstekingsremmers dopping. Schijnt dat het door sommigen gezien wordt als een soort warming-up.

Login of registreer om te reageren
22-11-2018 om 15:31 uur

Bizar he Marcus? Je zou eerder verwachten dat er veel ventolin wordt voorgeschreven, want daar wil het hart wel sneller van kloppen o.a.
En hoe kwamen die spelers dan aan verschillende ontstekingsremmers? Stond zeker niet in het dossier?

Login of registreer om te reageren
23-11-2018 om 08:24 uur

Als ik goed gelezen heb ook op sportnieuws gewoon door de artsen en anders zijn er genoeg mogelijkheden om dat soort zaken te kopen. Je wil niet weten wat je zo via internet kan kopen en dan hoef je echt niet het darkweb op.

Las vandaag op sportnieuws dat zelf bij voetbal in de eredivisie dat er ontzettend veel ontstekingsremmers geslikt wordt.

Login of registreer om te reageren