Advies bezoek aan boerderij

k heb even advies nodig... Mijn zoon (9) is sinds vorige week weer benauwd. Piepen, kraken jullie kennen het wel. De benauwdheid is niet extreem aanwezig maar fit is mijn zoon zeker niet. Woensdag hebben ze een uitje naar de boerderij, uiteraard ga ik mee. Hebben jullie nog tips voor mij? Afzeggen is geen optie omdat hij zich er enorm op verheugd... Er zijn bij hem geen allergieen geconstateerd in zijn bloed. Hij reageert echter wel op hond. Hij puft om 06:30uur 2 puffs salbutamol voor zijn verneveling met hypertoon zout. Of maak ik me te druk? Ik heb verder geen ervaring met allergieen en dit kwam vanuit school spontaan aanwaaien.

Reacties

 • NckiieNckiie Gebruiker
  Als de stallen erg stoffig zijn zou ik daar niet naar binnen gaan. Zoveel mogelijk buiten blijven in de frisse lucht. Dan kunnen de haren en het stof wat verder weg waaien en kijk uit met de wind dat niet alles in zijn luchtwegen blaast. Dit is waar ik op let als ik bij de paarden ben.
  Ik heb ook niet-allergisch astma, maar ben wel voorzichtig met stof enzo
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  @Nckiie Top! Hier kan ik wat mee. Dank je wel!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik zou ook zorgen dat je buiten blijft en thuis gelijk andere kleren aan trekken.
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  @Daantje goeie! Ik denk dat ik hem meteen even laat douchen ook. Thanks!
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Afgelopen zomer ging ik met de kinderen en kleinkinderen mee naar de geitenboerderij, maar ik heb buiten staan kijken. Voorzover ik weet ben ik niet allergisch voor geit en specifiek stro en hooi, het is reuze stoffig in die stallen, ook kunnen er schimmels in de lucht zweven.
  Misschien is het een optie om half uurtje van tevoren ventolin te inhaleren? En idd bij thuiskomst direkt haren wassen en douchen, kleding meteen in de dichte wasmand. Veel plezier.
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  Ik zo even na moeten kijken of hij dan alweer mag, we gaan 08:35 die kant op rijden en zijn er dan 09:00uur. Ik zou hem in de auto kunnen laten puffen. Anders word het echt te vroeg. Ik zorg dat de wasmachine klaar staat dat onze spullen er direct in kunnen. Hij is nogal een knuffelkont.
  Gelukkig ging het vandaag al een stuk beter dan gister.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Mijn vriend kwam zondagavond thuis uit Wenen, daar mocht nog gerookt worden in restaurants. Die kleren heb ik ook gelijk gewassen.

  Douchen wou ik ook adviseren maar dacht dat ie wel heel moe zou zijn daarna en ik vind douchen dan ook vermoeiend. Als hij dat red, zou ik dat wel doen ook.

  Veel plezier iig!
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  @Daantje dat is wel vermoeiend voor hem, maar hij heeft de mogelijkheid om daarna naar zijn bed te gaan en de rest van de middag op de bank te hangen en netflix te kijken. De voetbaltraining hebben we afgezegd.
  Bizar eigenlijk dat er in Wenen nog gerookt mag worden. Ik ben blij dat het hier niet meer mag.
  Thanks!
  Ik laat nog even weten hoe het gegaan is.
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  Ik zou nog even laten weten hoe het gegaan is.
  Daar ter plaatse leek het best oke te gaan. Zodra we thuis kwamen is hij direct op de bank geploft en wilde ieder uur puffen omdat hij zo'n last had. Ik heb hem op den duur in zijn bed gelegd zodat hij even een half uurtje kon gaan slapen. Dat werd 1,5uur en toen heb ik hem wel echt wakker moeten maken. Zijn zus moest naar dansles gebracht worden. Het is net te ver om hem alleen thuis te laten. Hij is meegegaan in de auto, en heeft bij dansles lekker op de bank gehangen met netflix, wat te drinken en iets lekkers bij de hand. Op het regelmatige puffen na was dit prima te doen. De nacht ging best redelijk, en gisteren konden we de puf al in rap tempo afbouwen. Gistermiddag heb ik hem ook thuis gehouden van school omdat hij zo vermoeid was. Hij heeft toen ook nog dik een uur geslapen. Afgelopen nacht heeft hij weer goed doorgeslapen dus dat is wel fijn.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Bedankt voor de update. Dan heeft hij er dus wel behoorlijk last van gekregen. Het hoeft niet persé allergie te zijn he, stoffige ruimtes kunnen ook een trigger zijn. Tja, dan blijft het altijd een afweging, is dit uitstapje het waard, wanneer doen we het niet, wanneer kan het wel? Bij een kind is dat altijd moeilijk, want je wilt het ook niet alle pleziertjes onthouden.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Belangrijkste vraag: heeft ie het naar zijn zin gehad? Als het het waard is, moet het kunnen toch voor zo'n kind een keer.
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  Hij heeft het super naar zijn zin gehad, en hij had dit er zeker voor over.
  Ik weet dus ook niet waar hij zo op heeft gereageerd.
  Wij hebben er wel voor gekozen om hem wel te laten gaan, maar alleen als ik ook mee ga. Mijn man moet gewoon werken, en ik ben heel flexibel. Ik mag mijn eigen dagen, uren en tijden bepalen mits ik aan mijn uren kom. Verder zijn ze hier op school heel moeilijk met het denken aan medicatie. (Volgens mij heb ik er ook al eens over geschreven) Dat was voor mij nog een heel goed argument om mee te gaan.
  Voor zo'n kind is het geweldig om dat te beleven, en ik vind het ook heel erg leerzaam voor hem. Wat dat betreft mist hij al vaak een hele hoop omdat hij het lichamelijk niet vol kan houden, mede door zijn astma en zijn slechtere motoriek.
  Hij doet ook mee aan een studie vanuit het ziekenhuis, ze zijn bezig met een app om kinderen met astma meer te laten bewegen. Daar moesten we gistermiddag heen, en de physian assistent heeft wel even geluisterd bij hem. Ze hoorde wel van alles, maar qua benauwdheid lijkt het mee te vallen.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Het is soms best moeilijk Mamv2, welke afweging maak je. Ik heb met mjn zoon weleens (te lang) in de snijdende wind op de boot van Sinterklaas staan te wachten. Twee dagen later lag hij met dubbele longontsteking in het ziekenhuis. Ook al weet je dat dit niet DE oorzaak is, hij was heerlijk dik ingepakt, maar toch, knaagt het dan aan je moederhart. Net wat Daantje zegt, soms is het het gewoon waard, als je dat blije snoetje ziet en je hoort zijn verhaal.
  En helaas, onbegrip zul je overal en altijd tegenkomen.
 • BentheNoorBentheNoor Gebruiker
  Ik zou het persoonlijk toch vermijden! Of twee pufjes vlak ervoor geven en na zo'n twee/drie uurtjes opnieuw twee pufjes.
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  @Thirza zo voelt dat idd exact... Hij was er zo blij mee!
  Het onbegrip hou je zeker altijd en overal. Ik heb geleerd om er lak aan te hebben, ik leg het uit en als ze het niet begrijpen jammer dan.
  @BentheNoor dat kan, en begrijp ik. Ik heb in goed overleg met mijn man anders besloten daar ons kind al veel school en leuke dingen mist. Plus dat wij de volgende dag al naar het ziekenhuis moesten en hij dus zo nagekeken kon worden.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Mijn longarts zei, toen ik naar afrika was geweest en mede daardoor een kuurtje pred nodig had: fijn dat je zo genoten hebt, je moet ook leven! Dan maar een kuurtje pred.

  En volgens mij is t zo precies, soms kies je voor iets wat zo mooi bijzonder of belangrijk is (voor je kind), dat de nadelen niet opwegen.
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Helemaal mee eens, je zoon is ziek maar ook een kind dat mee wil doen.
  Als ouders probeer je alles al zoveel te vermijden maar je kunt niet alles wegnemen.
  Zo fijn dat hij zo genoten heeft! Daar word je toch blij van.

  Ook ik kies af en toe(momenteel iets minder, omdat t echt niet lukt) voor iets leuks, dan maar 2 dagen de bank op en extra medicijnen.
  Ik heb een longziekte maar ben geen longziekte
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  Dat is mijn gevoel er ook bij @emsepems en @goudvisje . Als dat inderdaad extra medicatie oplevert, dan is dat maar zo. Afgelopen weekend hadden we ook bijna geen plannen. We zijn alleen even zaterdag naar opa en oma geweest, en gisteren lekker thuis. Hij is nu weer in zijn gewone doen.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  emsepems schreef: »
  Mijn longarts zei, toen ik naar afrika was geweest en mede daardoor een kuurtje pred nodig had: fijn dat je zo genoten hebt, je moet ook leven! Dan maar een kuurtje pred.

  En volgens mij is t zo precies, soms kies je voor iets wat zo mooi bijzonder of belangrijk is (voor je kind), dat de nadelen niet opwegen.

  Mijn zoon ging voor een studiereis 10 dagen naar het buitenland en kwam oververmoeid thuis en kreeg een excacerbatie. Maar zijn kinderlongarts vroeg eerst naar de foto's en de verhalen. Geen enkel verwijt of waarschuwing vooraf gekregen. Chronisch zieke kinderen hebben dezelfde interesses als gezonde. Maar ze zijn wel beperkt! Natuurlijk moet je een kwetsbaar kind geen dingen laten doen die regelrecht ongezond zijn. Maar dat zijn uitjes niet, alleen, wel voor sommige kinderen. Maar gelukkig hebben we daarvoor preventie-middelen, gezond verstand (hopelijk) en nazorg.
  Mamv2: begrip is er of het is er niet. Bij sommige mensen moet je het gewoon niet meer uit gaan leggen, want ze luisteren toch niet. Dat kunnen zelfs (naaste) famileleden zijn! Een gipsbeen snapt iedereen, maar een kind dat redelijk normaal functioneert en van het ene op andere moment doodziek kan zijn, tja, dat is nogal lastig te volgen. Mijn kinderen zijn inmiddels volwassen en ik zie hoe ze op dezelfde wijze daarmee omgaan.
Log in of Registreer om te reageren.