24u thuiszorg COPD patiënt- Beantwoord -

08-03-2019 om 14:53 uur

Hi allemaal,
Voor mijn schoonmoeder met zeer ernstige COPD gaan we opzoek naar een goeie thuiszorg organisatie die haar 24u thuis kan verplegen. Is er hier iemand die daar ervaring mee heeft? Dit is de enige mogelijkheid dat ze nog uit het ziekenhuis komt. Zijn er bureaus gespecialiseerd in de verzorging van COPD patiënten?

Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen.

Gr Maria C

Login of registreer om te reageren
09-03-2019 om 08:12 uur

Helaas is het in Nederland niet gemakkelijk om 24-uurs zorg in te zetten. Het wordt alleen vergoed door de zorgverzekering als er sprake is van een korte levensverwachting. Als deze er niet is, is het praktisch onbetaalbaar. Is deze er wel dan zijn er veel bureau’s gespeciliseerd in de zorg voor de laatste levensfase. In welke regio wonen jullie?

Login of registreer om te reageren
09-03-2019 om 10:06 uur

Wat verdrietig voor je. Je kunt op internet de woonplaats van je schoonmoeder intikken dan zoeken naar de organisaties die daar werkzaam zijn. Daar kun je ook recensies lezen. Houd wel rekening met tegenvallende uren zorg. Als de levensverwachting zeer kort is, kun je nachtverpleging aanvragen. Overdag zal het bij een max aantal bezoekjes blijven. Mijn schoonmoeder kreeg 4 x dag kortdurende verpleging, de rest moesten wij zelf doen. Sterkte!!

Login of registreer om te reageren
11-03-2019 om 11:11 uur

Beste MariaC,

Wat vervelend dat het zo slecht gaat met je schoonmoeder. Je hebt al goede tips gehad hierboven.
Er kan ondersteuning, bijvoorbeeld via de thuiszorg, ingezet worden. Maar voor hoeveel uur je die krijgt is de vraag. Overleg ook met je zorgverzekeraar over de mogelijkheden.

Veel sterkte.

Met vriendelijke groet,
De Advieslijn.

Login of registreer om te reageren