Benauwd na een werkdag

Beste allemaal,

Sinds kort ben ik werkzaam bij een bedrijf waarbij ik dagelijks in verschillende labs en ziekenhuizen kom om metingen en reparaties te verrichten aan flowkasten. Soms in een ML2, ML3 en cleanroom. Op zich een leuke afwisselende baan, maar het is mij opgevallen dat ik benauwd reageer op onder andere de ethanol die men daar gebruikt en wellicht op meerdere stoffen.
Aangezien ik al jaren nauwelijks medicijnen gebruik, valt het juist op dat ik de laatste weken steeds vaker m’n Bricanyl inhalator gebruik.

Dat heeft mij aan het denken gezet of dit wel de juiste baan is. Ik wil het namelijk die laten escaleren.

Tips zijn welkom.

Reacties

 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Ik denk zelf dat t regelmatig bricanyl gebruiken geen probleem is als je vrrder geen klachten hebt als bv moeheid.
  Een fijne baan is ook belangrijk en stoffen als ethynol kun ji niet weren met je baan.

  Misschien even met je huisarts overleggen wat je t beste kan doen, hij kent jou en je medische geschiedenis.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Ruik je echt de Ethanol? Kun je ook geen alcohol drinken, of heb je daar dan geen last van. Mogelijk reageer je op meer vluchtige stoffen. Het kan ook een toevalligheid zijn, er waren nogal wat virussen rond, die je luchtwegen kunnen prikkelen. En zoals emsepems zegt, het is lastig om met jouw baan dit soort vluchtige stoffen te vermijden. Een mogelijkheid kan nog zijn om een masker te dragen dat die vluchtige stoffen kan filteren. Maar om daar nu 8 uren mee aan het werk te zijn...... is ook zo wat.
 • kaduukkaduuk Gebruiker
  hoi
  ik heb hetzelfde probleem, echter het stofje ethanol wordt ook als vulmiddel gebruikt in vele puffers. ik ben hier achter gekomen omdat ik continue benauwd bleef bij het gebruik van pompjes, alleen met vernevelen ging t. mijn longarts heeft zich rot gezocht naar een luchtwegverwijderaar en een corticosteroid waar deze stof niet in zit en sindsdien gaat t iets beter... mijn tip check even de ingrediënten op de verpakking, niet op t puffertje zelf want vaak staat het daar niet op
 • SpiritSpirit Gebruiker
  Hier ook bekend met dit probleem. Is lastig, zeker wanneer je beroepshalve hier vaak mee in aanraking komt.
  Misschien kun je aan een deskundige alternatieven vragen zodat je lijf minder belast wordt.
  Arbo dienst van je werk vragen bij wie je hiervoor moet zijn.

  En inderdaad ook mijn longarts heeft gezocht naar medicijnen die geen ethanol bevatten. Wanneer er medicijnveranderingen zijn gaat dat ook met 1 tegelijk zodat het duidelijk is wat mijn reactie hier op is.

 • Anja56Anja56 Gebruiker
  Ik werk in de schoonmaak en maak een labaratorium schoon. Vorige week pas vernomen, van een medewerkster aldaar, dat ethanol dampen gevaarlijk zijn. Ze maken daar hun labtafels mee schoon als ze naar huis gaan.Daarna kom ik binnen, om de boel schoon te maken. Ik weet wel, dat ik altijd hoofdpijn heb daar en last van de keel krijg. Heb copd gold 3.
Log in of Registreer om te reageren.