Sporten en IPF (of andere longaandoeningen)

RogierRogier Gebruiker
Dag longgeblesseerden,

Ik ben Rogier, 64 jaar, hardloopcoach sinds 1999. Ik weet sinds maart dat ik sinds 2013 aan IPF lijdt, een ongeneeslijke longaandoening die (meestal) progressief is en zorgt dat je longblaasjes verlittekenen, stug worden. Dat is geen handige combinatie. Uit mijn hardloopdata kan ik opmaken dat ik ergens 43% zuurstofopname mis. Sinds 2013 ben ik op zoek geweest naar wat er aan de hand is met me. Maar, ook sinds 2013 houd ik mijzelf heel strikt aan het rustig hardlopen van 60 km per week. (ca 9 km/uur). Het gevolg is dat ik nu een monsterconditie heb die op de een of andere mirakuløse wijze de ontwikkeling van mijn IPF al 6 jaar stil legt.

Ik wil graag mijn kennis en ervaring met jullie delen, want dat mijn hardlopen levensreddend blijkt staat denk ik wel vast. Ook functioneer ik nu nog steeds goed, hoewel ik nogal uitgeput raak van simpele dingen die snel wisselende energie vragen, zoals huishoudelijke klussen, museumbezoek, slenteren door de stad, mijn jonge kinderen naar school brengen etc.
Mijn meer complete verhaal heb ik gedeeld in dit Forum onder "kennismaken".

Aan de moderator: ik had deze tekst per ongeluk in een topic van iemand anders gepost. Een niveau te diep dus. Kan die daar weggehaald worden?
Log in of Registreer om te reageren.