Veel slijm.

15-07-2019 om 20:03 uur

Goedenavond.
Ik heb astma en copd 2 nu is mijn vraag is het normaal om dagelijks, al maanden , maanden lang, veel slijm op te hoesten, mn als ik ga liggen of met opstaan meestal helder , soms wat groen c
van kleur.
Dank bij voorbaat voor het antwoord, groet, Janny

Login of registreer om te reageren
16-07-2019 om 08:30 uur

Hoesten is helaas een vaak voorkomend symptoom van COPD of astma. Blijkbaar is het hoesten bij u wat erger en langduriger dan normaal.
Nu weet ik niks van uw longaandoening. Staat u onder controle van huisarts of specialist? Bent u onlangs nog geweest?
Als mensen langdurig hoesten bij astma dan moet je aan problemen met neusbijholtes denken. Hebt u last van verstopte neus, neusloop of druk in het aangezicht?
Verder zie je zowel bij astma en COPD wel eens dat de luchtwegen door de chronische ontsteking uitegerekt raken. Dan noemen we het bronchiectasieen. Ook die gaan gepaard met hoest en slijmvorming.
Als de hoest bij mensen met COPD verandert dan is het wellicht nuttig om een longfoto te laten maken.
Verder denk ik dat een slijmkweek nuttig is. Als er dan een infectie aangetoond wordt kan gericht antibiotica voorgeschreven worden.

Ik hoop dat u hier wat aan hebt.

Login of registreer om te reageren
18-07-2019 om 17:15 uur

Goede avond,
Heb vandaag een provocatie test gehad na 3 keer histamine ingademend was ik benauwd, daarna een allergie test gehad heel raar ik reageerde nergens op.
Toch vreemd histamine maakt je lichaam aan als je allergisch bent.
Dit onderzoek gehad na eerste bezoek longarts, ivm benauwd en hoesten en slijm.

Login of registreer om te reageren
18-07-2019 om 18:34 uur

Ik reageerde ook flink op de histaminetest en met allergietesten komt er niks uit. Ben ondertussen wel allergisch, maar het is niet zo zwart-wit.
Je kan astma hebben en dus op de histamineprovocatietest reageren zonder allergisch astma te hebben:) je luchtwegen reageren dan soort van allergisch op andere prikkels zoals kou, warmte, vocht, rook, parfum, etc.

Login of registreer om te reageren