Het houd maar niet op...;)!

MillyMilly Schrijver
He hallo!
Wat was t heerlijk om n paar daagjes weg te zijn! Eigenlijk waren we helemaal niet van plan om op vakantie te gaan.. Ik revalideerde tenslotte en aan ons huis moest onderhoud gepleegd worden... Maar k moest twee weken vrij nemen van t revateam om uit te rusten, de klusjes aan t huis verliepen erg voorspoedig en toen dacht ik: 'ik ga mijn lieverds verrassen!' Iedereen is zo lief en dapper geweest afgelopen jaar.. En zodoende boekte ik 'last minute' een paar daagjes weg, oh de voorpret was al heerlijk!
Het was n appartementje aan de rand van de bossen in Drenthe. Donderdag gingen we heen en zaterdag waren we weer thuis, t was te overzien zo met inpakken ed en we hebben genoten! Manlief en de kids hadden de fietsen mee, hebben mooie fietstochtjes gemaakt. De oudste ging liever offroad met de mountainbike en kwam dan met 'bostenue' weer thuis! En dan dat snoetje erbij, prachtig! Vind t prima als mijn kinderen hun hart zo ophalen en hun grenzen leren kennen, dat ze dan vies worden en hier en daar wat geschramt en gebutst raken.. Ach ja, dat hoort erbij! Uiteraard wel met passende bescherming zoals n fietshelm ed! Verder zochten ze dennenappels, eikeltjes, mooie bladeren, klommen in bomen en op grote keien.. Lekker ravotten en uitleven!
Zelf ging ik s morgens mee met n activiteit en s avonds maakten we een boswandeling.. In de schemering waardoor er zo n mooi strooilicht valt en de zon rood aan de hemel stond... We zagen n reetje en n eekhoorn, hoorden roofvogels schreeuwen en vogeltjes fluiten.. Maar ook de stilte van de natuur, wat een rust gaat daar van uit!
Verder bezochten we museumdorp Orvelte, prachtig! We snoepten van lekkernijen van de 'dorpsbakker' bereid met vergeten melen en op authentieke wijze, de kids mochten de klompenmaker en de smid helpen, namen n kijkje in de schaapskooi, zochten de eendenkooi op en rustten uit in de oude boomgaard met hoogstambomen.. Uiteraard was de rolstoel mee, wat een uitkomst als je niet ver kan lopen!
Man en kids gingen ook naar voormalig kamp Westerbork, we moeten de geschiedenis van ons land oa doorgeven en op school wordt t ook behandelt bij geschiedenis.. Ze waren onder de indruk ervan, trieste geschiedenis!
We zochten t grootste hunebed van Nederland op bij Borger en liepen t boomkroonpad. Erg leuk en t was allemaal gelijk oefenen en trainen voor mij, veel leuker en makkelijker dan in de zaal Haha;)
Maar ook waren t dagen dat we lekker uitsliepen en s morgens relax op t terras ons ontbijt namen.. De laatste dag lieten we ons verwennen met n ontbijtje wat door de eigenaars verzorgt werd, wat een verwennerij!
Ook bezochten we op de laatste dag nog t ooievaarsstation in de omgeving van De Wijk, zoveel ooievaars! Die vogels hebben wat vind ik.. Mooi!
En toen de eerste spetters vielen namen we afscheid van Drenthe.. Tot ziens, bedankt voor de rust en al t moois:) Op naar Zeeland..!

Lieve groet
:x

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Wat leuk! En wat een hoop gedaan in die paar dagen!
 • MillyMilly Schrijver
  @daantje, nou he.. Nu ik t zo beschrijf verbaast t mij ook! Wel alles van te voren gepland hoor. Had zelf mn haakwerk en wat knutselspulletjes mee, de middag was rust terwijl de rest van de fam op pad was. Eten deden we buitenshuis en daar hoefde ik me dan ook niet mee bezig te houden.. Was ook erg fijn en op n paar dagen kan dat ook;)
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik verbaasde me altijd hoeveel ik kon tijdens de wintersport maar geen was, boodschappen en eten koken scheelt gewoon al een berg energie die je dan aan iets anders kan besteden.

  Heerlijk een haakwerkje. Ik heb gisteren ook zo lekker zitten haken.
 • ballingballing Gebruiker
  Ja, duh! Het wordt zo wel erg een theekransje, dames.

  Maar een hele dag helemaal niks is heerlijk.
  Probeer het meestal 1 keer per week in te bouwen maar dat lukt ook niet altijd.
  Gisteren (zondag) was zo'n dag en dan komt de buurman vragen om een eindje te gaan fietsen met z'n vieren. De beloning is dan altijd een Trappist double in zo'n kelk.
  Tsja! en wat doe je dan?
 • MillyMilly Schrijver
  #5 edited augustus 2019
  @Daantje, klopt! Eten koken, boodschappen en de was zijn echt energievreters! Heerlijk als je dan even je energie in leuke dingen kan steken:)
  Wat ben je aan het haken?
  @balling, gezellig hoor! Kom er bij, bij t blog-theekransje haha:)
  Ik wist t wel, lekker n Trapist nemen! En wat voor een..;) Jezelf verwennen mag ook best!
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  @Milly, wat een fijne dagen! Zijn de krenten in de pap en kun je weer even op teren.
  Erg leuke dingen gedaan, geeft ook een goed gevoel samen met je gezin zulke uitjes.
  Geniet lekker na en verder van de vakantie! Liefs!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik heb een heel leuk boekje voor mijn verjaardag gekregen waarmee je een beer kan haken en allerlei kleertjes enzo. Ik ben nu bezig aan een dekentje daarvoor in corner to corner steek. Wordt heel leuk maar wel goed tellen en veel draadjes afhechten.

  fkzto7dzcng0.jpg
 • MillyMilly Schrijver
  #8 edited augustus 2019
  @goudvisje, ja was heerlijk!! Idd de krenten.. Denk k aan krentenwegge, die aten we daar in Orvelte.. Was zo lekker:)
  Ik kan er ontzettend van genieten als de rest van t gezin t naar de zin heeft!
  @Daantje, wat leuk zo n boekje. De beer liet je eerder al zien toch? Kan me indenken dat t veel werk is ja! Maar erg mooi wordt t!! Erg fijntjes ook, welke haaknaald gebruik je? Succes ermee! Ik heb hier nog n patroon liggen om n schaap met lammetje te haken. Ben niet zo goed in bijzondere steken, eigenlijk moet ik er gewoon voor gaan zitten en op YouTube n voorbeeld zoeken van de steek..
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Klinkt als een kort maar krachtige vakantie en 100% genieten voor jullie alle 4! Is jullie zo gegund en heerlijk om mee te lezen!!
 • MillyMilly Schrijver
  #10 edited augustus 2019
  @Edelweiss, klopt! Zelfs een paar dagen weg kunnen n echt vakantiegevoel geven!
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Wat heerlijk! En bekende omgeving:D wij gingen voorheen ook altijd op vakantie in die regio van Drenthe.
  Wat fijn dat je hebt kunnen genieten en je gezin ook! Geniet nog na zou ik zeggen:)
Log in of Registreer om te reageren.