Baxterrol voor vakantie?

Ik zou voor mijn vakantie graag mijn medicijnen in een baxterrol (medicijnrol) willen. Normaal zet ik alles voor een week uit maar het lijkt me zo fijn dat ik dat dan even niet hoef te doen en niet alle doosjes los mee hoef te nemen. Ik heb al nagevraagd bij mijn zorgverzekeraar of het vergoed wordt en mijn arts moet daarvoor een verklaring afgeven.

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben. Hoe lang van tevoren moet je zoiets aanvragen? Kan je zelf aangeven welke medicijnen je wanneer inneemt? Hoe gaat het als je je pillen bij twee verschillende apotheken haalt? Krijg je snel goedkeuring als het alleen tijdelijk voor vakantie is?

Reacties

 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Zelf heb ik al mijn medicatie in een Baxter rol. Ik heb dit dagelijks en niet alleen in de vakantie. Als ik op vakantie ga en voor langere tijd medicatie daarvoor nodig heb, moet ik minimaal 3 weken dit van tevoren aangeven bij de apotheek.
  Ik ben overgestapt naar een andere apotheek omdat mijn oude apotheek maar 2 van de medicatie die ik slik (en dat is een halve apotheek) in de Baxter deed. Bij de apotheek waar ik nu zit kan alles zonder problemen erin. De huisarts kan daar meteen toestemming voor geven.

  Ik zou jou als als tip meegeven dat je dit minimaal 4 weken van tevoren bij de apotheek/huisarts aangeeft. Dit omdat de meeste Baxter rollen per 2 weken gaan. Als je voor de vakantie (of voor een langere tijd) een rol nodig hebt, duurt het even voordat alles goed verwerkt is. Bovendien is het zo dat bij mijn apotheek de Baxter rollen altijd op dezelfde dag geleverd worden.
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  En ja, ik kon zelf aangeven op welke tijden welke medicatie ik slikte. Wel had ik bij latere wijzigingen in medicatie recept van huisarts/psychiater nodig. (bijvoorbeeld als de sterkte anders werd)
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Medicatie kan je in principe bij verschillende apotheken ophalen. Maar mij is gezegd dat dat eigenlijk niet de bedoeling is. Tenzij het niet anders kan. Ik zit nu bij een apotheek in een andere plaats, maar als ik meteen een kuur nodig heb, dan kan ik die ook in mijn woonplaats ophalen.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Wow, bedankt voor je reacties!

  Vier weken van tevoren is voor nu te lang maar goed om te weten voor de toekomst. Ik kan niet al mijn medicatie bij dezelfde apotheek halen omdat de theolair in Nederland niet meer leverbaar is, dat komt uit Duitsland via de ziekenhuisapotheek.

  Heb jij de verklaring voor de baxterrol via de huisarts of van je specialist(en)?
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Via de huisarts.
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Ik heb het destijds er kort met de huisarts over gehad (mbt baxtarrol en de medicatie) en eigenlijk hoefde hij alleen medicatie goed te keuren voor de baxter die onder de opiumwet vallen (o. a. Methylfenidaat). Daarna ben ik naar de apotheek gehad en kon ik het zo aanvragen en paar weken later ophalen. Maar ik denk ook echt dat dit aan je apotheek/huisarts ligt. Bij de apotheek in mijn woonplaats zou ik dat echt niet voor elkaar gekregen hebben.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Het schijnt ook aan je zorgverzekeraar te liggen welke voorwaarden die stelt voor vergoeding. Ik heb daarvoor wel een verklaring nodig van mijn arts.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Mijn longarts wist niet hoe hij het aan moest vragen en raadde aan het na te vragen bij de apotheek.
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Ik heb het met de huisarts over gehad. Maar uiteindelijk heb ik de apotheek gebeld en uitgelegd (omdat de apotheek in m'n woonplaats niet meewerkte). De apotheek weet hoe het zit.

  Ik hoop dat het je lukt met aanvragen.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik ben net naar de apotheek geweest en heel goed geholpen. Ze konden het in een week voor me regelen. Denk dat het misschien scheelt dat ik in een wijk woon met veel ouderen die maandenlang naar Marokko of Turkije gaan in de zomer en ze daar veel ervaring mee hebben.

  Omdat zij de theolair die ik twee keer per dag slik niet kunnen leveren, kunnen ze die niet in de rol doen en dan wordt het al veel minder interessant voor me. Ik zie er voor nu even vanaf en ga een tweede pillendoos bestellen. Ik hoop dat het volgende keer wel weer leverbaar is, dan weet ik in elk geval hoe en wat.

  Heel erg bedankt voor al je informatie in elk geval!
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Fijn dat je goed geholpen werd. Jammer dat de theolair niet leverbaar is.

  Graag gedaan.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Hoe ik het doe? ik zet de pillen uit in doosjes voor de periode van de vakantie (8-10 dagen vaak).
  neem altijd voor 2 weken extra pufjes pillen zalfjes en prikken mee (je weet nooit wat er onderweg gebeurd...).
  Zo werkt het voor mij erg goed, was in t begin bang dat erg zou rammelen in de koffer, maar dit blijkt helemaal niet het geval.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik kan met mijn huidige pillendoos maar voor een week uitzetten. Als ik langer wegga, neem ik dat mee in de doosjes maar dan moet ik halverwege weer alles uitzetten en op vakantie wil ik gewoon even niet zo met ziek zijn bezig zijn. Ik neem ook altijd voor langer mee dan ik gepland ga.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Ik zet gewoon überhaupt nooit uit en gebruik gewoon de stripjes van de pillen
  Heerlijk idee als die dus leeg zijn en niet mee terug hoeven van vakantie, altijd leuk minder bagage op terugweg ;) [uiteraard wel noodvoorraad mee]
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Edelweiss schreef: »
  gebruik gewoon de stripjes van de pillen
  Heerlijk idee als die dus leeg zijn en niet mee terug hoeven van vakantie, altijd leuk minder bagage op terugweg ;)
  :-) :-) :-)
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Ik gebruik ook gewoon de stripjes en neem de doosjes mee,ook wat extra altijd en extra pufjes, predn enz
  Ik vergeet eigenlijk nooit een pil, dus voor mij werkt dit prima.
Log in of Registreer om te reageren.