Meldpunt Rookoverlast

30-12-2019 om 16:31 uur

De NOS heeft in samenwerking met de Stichting Laagfrequent Geluid een oproep gedaan om meldingen te maken van bromtonen. Mijn voorstel is dat het Longfonds in samenwerking met de NOS een oproep kan gaan doen om meldingen te doen van rookoverlast. Denk hierbij aan ernstige hinder van vuurkorven, open haarden, houtkachels of pelletkachels. Wij denken dat er heel veel meldingen binnen gaat komen. Maak ook onderscheid van het stoken op "schoon" hout en het stoken van chemisch bewerkt hout wat ook massaal gebeurt in Nederland waarbij mogelijk ook Chroom-6 bij vrijkomt. De risico's van het verbranden van chemisch bewerkt hout wordt zwaar onderschat door de politiek.

Het Meldpunt Rookoverlast krijgt wekelijks meldingen van rookoverlast via de telefoon en e-mail. Zie www.rookoverlast.wordpress.com voor meer informatie.

Login of registreer om te reageren
31-12-2019 om 08:20 uur

Beste vragen,

Bedankt voor je voorstel. We gaan het intern doorsturen naar het team 'gezonde lucht'.
Overlast van houtrook is een veel voorkomend probleem dat zeker onze aandacht heeft. Het Longfonds probeert vooral bewustwording te creëren. We zetten bij de landelijke overheid, provincies en diverse gemeenten dit onderwerp op de agenda. We willen dat mensen zich ervan bewust worden dat uitstoot van fijnstof kan leiden tot gezondheidsproblemen voor ons allemaal. Wij roepen mensen op niet op hout te stoken.

met vriendelijke groet,
De Advieslijn

Login of registreer om te reageren