Onderzoek nodig?

25-07-2020 om 14:01 uur

Geacht team van deskundigen,
Sinds een vreemd virus of allergische reaktie eind november 2019 heb ik langdurige luchtweg klachten. Het virus kwam met een droge kuch, zonder heesheid, wel beklemmend, en een potdicht hoofd. Nu 8mnd verder is Postnasale Drip ontstaan.

Ik heb af en aan pijn tussen de schouderbladen, niet gewricht- gerelateerde rugpijn, halverwege de rug. De pijn lijkt 'diep te liggen.

Klinkt dit jullie bekend in de oren als behorende bij longklachten? Aangezien ik PND heb ontwikkeld en soms het gevoel heb dat mijn hele buikholte is bekleed met plakkerig slijm, en de KNO geen afwijking zag in de bovenste luchtwegen, maar wel 'ongebruikelijk veel slijmstase' zoals hij dat zei, zouden de longen erbij betrokken kunnen zijn?

Ik voel me zo rot naar mijn huisarts toe; zij lopen ook al 8mnd mee met mijn slijmvlies klachten, maar ze lijken zich te hebben vastgegrepen aan mijn tinnitus die ik erbij heb gekregen en vinden dat ik mijn klachten niet teveel moet radicaliseren, wat klinkt alsof ze me hebben gestigmatiseerd als 'tussen de oren'. Terwijl het toch echt begon met een doorgeslagen virus of luchtwegen probleem. Je voelt je in een hoek gezet en ik wil met mijn dokter mijn klachten kunnen blijven bespreken. Zeker nadat de tinnitus die zich vlak na het ziek worden openbaarde, mij zoveel stress heeft gegeven, dat elke verandering nu in mijn lijf, zeker afwijkend van normale huis- tuin en keuken kwalen, me ongerust maken.

Ik wacht uw reaktie belangstellend af.
Mvg,

Login of registreer om te reageren
25-07-2020 om 14:24 uur

Spoel je met zout water? Na een virusinfectie kan je lang veel slijm houden in je holtes, zonder spoelen zakt dat naar beneden. Ik ben geen specialist, dit is mijn eigen ervaring.

Login of registreer om te reageren
25-07-2020 om 15:41 uur

Hi Daantje, ja ik spoel. Heb jij dat ook dan, een ook een nasleep van 8mnd? Gaat het weg?
Dank trouwens voor je snelle reaktie. Waardeer ik heel erg.

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
29-07-2020 om 13:55 uur

dag Stella
het klinkt inderdaad als een bovenste luchtwegprobleem. postnasal drip die je aangeeft is een van de meest voorkomende oorzaken van hoestklachten. dat kan door een virus in gang zijn gezet. wat vaak helpt zijn een steroid neusverstuiver en zoutoplossing spoelen met de rhinohorn. xylometazoline neusspray kan snel verlichting geven in de eerste paar dagen maar moet ja na een dag of 6 wel weer stoppen. als het goed is kan na enige tijd alles weer gestopt worden. soms is het nodig langere tijd met een lage dosis neussteroid door te gaan

Login of registreer om te reageren
14-10-2021 om 02:34 uur

Geachte Dokter Willems, beter laat dan nooit. Hartelijk dank voor uw reactie. Inmiddels zijn de klachten verminderd, maar heb ik van tijd tot tijd dat dikke zoute slijm in mijn keel en als ik hoest voel ik wat klonterig slijm naar boven komen, wat transparant/schuimig is. Kortademig ben ik niet, maar verslik me heel vaak sinds ik dit heb. Ben bekend met Avamys en Dymista, maar deze hebben nagenoeg geen effect. Zoutoplossing evenmin. Ik modder dus maar aan.

Login of registreer om te reageren
14-10-2021 om 07:13 uur

Dank voor je bericht Stella. Wil je een nieuwe vraag stellen dan kun je een nieuwe topic aanmaken.
Sterke met je gezondheid.

Login of registreer om te reageren