Astma, Rosacea en onderhuidse bulten

Sinds 2016 heb ik last van Rosacea klachten en daarnaast onderhuidse rode en zeer pijnlijke bulten alleen in het gezicht. Ook een benauwd gevoel tot zelfs dicht knijpen van de keel gevoel. Daarbij diverse darmklachten. Allen ontstaan duidelijk na voeding.

Een priktest bij de allergoloog wees allergieën aan maar voornamelijk lupine, perzik, peulvruchten, appels, kersen, ananas maar cacao en tomaten waren negatief. Alleen als ik chocola of tomaten eet krijg ik hele plakkaat plekken, rood van kleur en de onderhuidse bulten schieten als paddenstoelen uit de huid, alleen in het gezicht.

Ik volg nu een zoveel mogelijk lupine vrij, histaminevrije, glutenvrij en lactosevrij dieet. Dat lijkt te helpen maar ik worstel er best wel mee, als ik maar iets binnenkrijg, deze week zelfs bij twee dropjes (verdeeld over 2 dagen), kwamen de bulten alweer tevoorschijn.

Ik heb ook een darmonderzoek ondergaan, naar coeliakie, deze was negatief. De MDL arts wist zich er verder geen raad mee. Ik heb zelf maar een verwijzing naar de diëtiste gevraagd.

Heeft iemand op het forum ook last van bijvoorbeeld onderhuidse bulten na bepaalde voeding? De allergoloog leek het maar vreemd te vinden.

Ik heb astma sinds de leeftijd van 1,5 jaar oud, daarnaast ook eczeem.

Reacties

 • LBW01LBW01 Gebruiker
  Toevallig dat ik dit nu lees.

  2 weken geleden lag ik in het ziekenhuis. Ik kreeg toen fluimucil via infuus en ik kreeg er een ernstige allergische reactie erop. Hoofd zwelde op, jeuk overal, hoofd rood en vol met bulten (het begon met platte rode vlekken), keel leek dicht geknepen te worden, ik viel elke keer bijna weg, ademnood. Nog nooit zoiets gehad in mijn leven.

  Diezelfde week ging ik een kiwi eten. Binnen een korte tijd mijn lippen werden dikker, huid jeukte, benauwdheid, dichtgeknepen keel (dat gevoel ), soort uitslag alsof ik zonneallergie had, maar ook bulten (vergelijkbaar met ontstoken grote jeugdpuistjes). Echt heel raar. Zo uit het niets.
  Ik weet niet of het dezelfde bulten zijn als jij het hebt. Ik heb even gegoogled naar Rosacea en vond daar wel afbeeldingen die erop leken, maar ook niet honderd procent.
  Bij mij trok het na ongeveer een nacht weg (jeuk bleef wel lang). Wel moest ik extra allergiemedicatie innemen zodat het weg zou gaan.
Log in of Registreer om te reageren.