Theolair ?

Hallo

Laatste maanden is de theolair met moeite door de apotheek uit buitenland gehaald maar ook dat lukt nu niet meer. Iemand idee of ergens nog wel te krijgen is? Of is echt alles uut de handel?

Reacties

 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Nederland wilde al stoppen met theolair,is inderdaad alleen via het buitenland te bestellen,de enige optie is denk ik,je arts bellen of zij kan zorgen dat jouw apotheek dit alsnog uit het buitenland kan bestellen,apotheken moeten een artsenverkkaring hebben om te mogen bestellen of dat er inmiddels een ander middel is, succes , blijft een lastig probleem.
 • ChatelaineChatelaine Gebruiker
  Ja dat is er allemaal maar nu krijgt apotheek het ook niet uit buitenland dus misschien betere vraag welk land moet ik zijn?
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Ok, ook al bij andere apothekers geprobeert?zelf zou ik het probleem bij mijn arts voorleggen,is zelf moeilijk achter te komen denk ik..
  Welk land zou ik niet weten,kom je moeilijk achter,dat zou toch de apotheek of arts moeten weten lijkt mij..
  Erg vervelend voor je, succes!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Theolair is een drama de laatste tijd. Mijn ervaring is dat apotheken het niet meer kunnen bestellen in Duitsland. Alleen de poli apotheek in het ziekenhuis nog mondjesmaat. Probleem is ook dat het extra geld kost wat ze niet op de patiënt mogen verhalen. Ik denk zelf ook dat de lockdown en de gesloten grenzen een rol speelt. Dat landen minder makkelijk medicijnen exporteren want vorig jaar voorjaar was het ook zo'n ellende. Ik heb gelukkig net weer wat gekregen maar het kost veel tijd en energie.
 • ChielChiel Gebruiker
  Toevallig vanmorgen bij de poli-apotheek nog gehaald. Daar zeiden ze dat ook ‘gewone’ apotheken het wel kúnnen bestellen maar omdat het steeds duurder voor ze wordt ze het niet willen. Een poli-apotheek kan niet weigeren vanwege de arts uit het zkh die erachter zit maar andere apothekers kunnen dat dus blijkbaar wel maken...
  Ze zeiden dat het inderdaad wel slecht leverbaar is maar het voor hun een kwestie is van op tijd zijn en de patiënt hier echt geen hinder van hoeft te ondervinden
 • Klaas9Klaas9 Gebruiker
  Helaas zijn de Apothekers ook niet meer bereid om zelf pillen te draaien, het spul zelf kost bijna niets.
  Ik bestel het in België, daar is het vrij verkrijgbaar.
 • ChatelaineChatelaine Gebruiker
  Helaas gaf bij mij arts juist aan dat de poli apotheek er ook niet meer aan kon komdn. Ga nog keer achteraan
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Het is een kastje naar de muur verhaal tussen arts en apotheker. Arts zegt dat ze het gewoon moeten leveren, apotheek zegt dat ze een alternatief moeten voorschrijven maar was het maar zo simpel. Ik ben met mijn laatste recept drie keer langs geweest voor ik weer wat kreeg en toen hoorde ik toevallig dat het weer was, gelijk gebeld en toen zeiden ze dat ik dezelfde dag nog langs moest komen en toen was er al niet meer alles wat ik nodig had. Het is zo irritant.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Op dit soort momenten ben ik enorm blij dat de theolair bij mij teveel bijwerkingen gaf waardoor ik noodgedwongen moest stoppen. Ik hoop echt voor jullie dat er een verandering komt en het weer goed leverbaar is!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #10
  Ik sprak vanmiddag de longverpleegkundige en die beaamde dat het een drama is met de theolair en dat het alleen nog verkrijgbaar is via de poli apotheken.
 • Klaas9Klaas9 Gebruiker
  #11 edited 24 maart
  Hier is het te koop: viata.be
  Sterktes wijken iets af misschien, overleg met uw arts.
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
  #12
  Hi Chatelaine
  Overleg inderdaad eerst met je arts voordat je dit soort dingen gaat bestellen!
 • ChatelaineChatelaine Gebruiker
  #13
  Klaas9 schreef: »
  Hier is het te koop: viata.be
  Sterktes wijken iets af misschien, overleg met uw arts.

  Ik kom het niet vinden waar moet ik kijken?
 • ChatelaineChatelaine Gebruiker
  #14
  Daantje schreef: »
  Ik sprak vanmiddag de longverpleegkundige en die beaamde dat het een drama is met de theolair en dat het alleen nog verkrijgbaar is via de poli apotheken.

  Balen.... hier lukt via beide polie apotheek ook niet
 • Klaas9Klaas9 Gebruiker
  #15
  Gwenny gaf een nogal sceptische reactie, weet niet waarom.

  Er word al jaren geklaagd over de slechte beschikbaarheid van de theolair.
  Het merk is:

  XANTHIUM . Theophyllin
  met vertraagde afgifte

  Verkrijgbaar in diverse sterktes, hetzelfde als de Theolair maar van een andere fabrikant.
  Nogmaals, overleg met je arts in verband met de dosering, hij kan makkelijk uitrekenen welke dosering je per
  hoeveel uur moet nemen om aan je originele voorschrift te komen.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #16
  @Klaas9 ik denk omdat theolair een medicijn is wat nogal enorm veel bijwerkingen heeft en zeker niet de minste en de dosering ook best nauw komt en altijd gecontroleerd moet worden bij verandering of de spiegel dan wel goed is.
  Zelf vind ik het ook heel raar dat een middel met een flinke lijst aan serieuze bijwerkingen en veel contra-indicaties vrij verkrijgbaar is in een land naast ons.

  De reactie van Gwenny vind ik persoonlijk helemaal niet sceptisch, maar gewoon dat het met de arts overlegd moet worden.
  Ik zelf geloof echt wel dat het precies hetzelfde medicijn is en de werking hetzelfde etc, alleen daarom ben ik des te meer echt heel erg verbaasd.
 • Klaas9Klaas9 Gebruiker
  #17
  Hallo Ncklle,

  Ik vermeld ook duidelijk dat het van belang is met je arts te overleggen.
  Uiteraard heeft het zoals alle medicijnen bijwerkingen.
  Toch schrijven longartsen het niet voor niets voor.
  Wat mij verbaasd is dat dit middel wat al meer dan een eeuw bekend is opeens niet meer wordt geleverd en dat apothekers niet bereid zijn om er een bereiding van te maken.
  Theophyline kost bijna niets en een goede apotheker kan met relatief weinig moeite een bereiding maken.
  Helaas zijn bijna alle apothekers de laatste jaren onderdeel van grote ketens en ligt de focus op zoveel mogelijk winst genereren en niet meer op de patiënten.
  Medicijnfabrikanten zijn niet meer geïnteresseerd in de productie omdat er niet genoeg geld aan kan worden verdiend omdat er geen patenten meer op rusten.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #18
  Om medicijnen te mogen bereide moet je faciliteiten hebben en aan normen en richtlijnen voldoen. De meeste apotheken lukt dat niet omdat bijna niets meer bereid wordt en wat nog wel meestal in een paar centrale apotheken in Nederland.
 • Klaas9Klaas9 Gebruiker
  #19
  Dat klopt, dat is precies mijn kritiek :)
  In de meeste andere landen maken apothekers wel zelf dingen, dat is oorspronkelijk ook hun beroep, en daar zijn ze ook voor opgeleid, tegenwoordig zijn het meer store managers en boekhouders.
  Ik heb al meerdere discussies met mijn apotheker hierover gehad.
  Waarom denk je dat ze het niet meer in het buitenland willen bestellen?
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #20
  Mee eens hoor dat ik het ook vreemd vind dat het nauwelijks leverbaar is en het kost inderdaad weinig, ik denk ook dat daar het probleem ligt deels. Dat het te goedkoop is ofzo en niet genoeg oplevert. Stel je voor dat medicatie betaalbaar is en helpt...
  Ik heb ook ervaren hoeveel meer lucht het me geeft, helaas waren de bijwerkingen zo heftig dat ik per direct moest stoppen en daar baal ik wel van. Anderzijds met al het gedoe eromheen ben ik ook wel blij dat ik dat niet heb. Heb het bij een ander medicijn ook al wat slecht leverbaar is en vaak in Duitsland besteld moet worden en ik kan echt geen dag zonder.

  Ik hoop voor iedereen die het gebruikt dat er toch een keerpunt komt en het middel weer goed leverbaar is gewoon in NL:)
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
  #21
  Hi Klaas9
  Het was niet sceptisch bedoeld meer voorzichtig. Verstandig om eerst met een arts te overleggen alvorens je met dit soort medicijnen aan de slag gaat.
Log in of Registreer om te reageren.