Medische indicatie

26-05-2021 om 19:57 uur


Ik had Singulair en Seretide besteld bij de huisarts. Word ik gebeld door de assistente . Door CZ worden deze niet meer vergoed. Krijg ik andere. Het absurde is dat ik van de longarts hier medische noodzaak voor heb gekregen.
Dit is toch wel heel erg.
Destijds voor Singulair, Seretide en Ventolin ook ander merk gekregen. Kon ik niet tegen, had geen lucht meer.
Assistente gaat het aan de huisarts voorleggen.

Helaas nog niets gehoord van de huisarts vandaag

Mijn huisarts zou nog bellen vandaag maar niet meer gedaan natuurlijk.
Ik ben benieuwd hoe medelevend ze zal zijn.

Ik zit ook al 6 jaar in de overgang met heel veel klachten. De laatste tijd gaat het iets beter. Ruim 1,5 jaar geleden mijn vader overleden na een zwaar ziekbed . Hier heel veel last van gehad. Het laatste jaar veel last van hyperventilatie gehad. De spanning moest er allemaal uit door de rouwverwerking.
Hiervoor therapie gehad tot maart dit jaar.
Nu eindelijk wat rust in mijn lijf. Heb ook de ziekte van Tietze. Hiervan nu de meeste last.

En dan dit van vandaag ineens dat ik andere medicijnen krijg, ander merk. Dit geeft me nu weer onrust.
Ging het net een beetje goed met me.
Laat me alstublieft een beetje met rust.
Op mijn huidige medicijnen kan ik ook bouwen, als het even niet gaat neem ik een puffertje extra en gaat het weer.

Ik ga tevens ook 1x per week naar de zoutkamer. Dit helpt me wel enorm.

Tja...dit wilde ik nog even kwijt

Login of registreer om te reageren
28-05-2021 om 09:53 uur

Singulair is al jaren geleden omgezet in Montelukast. Het kan zijn dat de hulpstoffen je irriteren of dat je er overgevoelig voor bent. Soms wil het helpen om een ander merk te vragen. Mijn zoon kreeg ook opeens de Seretide niet meer, die is omgezet in Foster. Was even spannend omdat hij in zijn puberteit enorme bloedneuzen kreeg van de Foradil (de langwerkende luchtverwijder die in Foster zit) Maar hij gebruikt het nu enkele weken en heeft er geen enkel nadeel van tot nu toe. Ik krijg ook opeens medicjnen die uit een Oostblokland lijken te komen. Dan zit er een sticker op met de Nederlandse vertaling. Maar echt traceren kun je het dan niet, of de hulpstoffen anders zijn. Misschien is beter om een afspraak te maken voor het spreekuur, waarin je dit rustig kunt bespreken. Sterkte!

Login of registreer om te reageren
29-05-2021 om 07:02 uur

Het is helaas dat de zorgverzekeraars bepalen welke medicijnen zij vergoeden tenzij medische noodzaak formulier is ingevuld. Ik heb intussen met de huisarts/specialisten een verklaring/formulier gekregen dat het voor echt medische noodzaak is. En niet omdat ik perse een bepaald merk wil hebben maar omdat ik niet tegen bepaalde hulpstoffen kan. Dus ga het gesprek aan met de apotheek en je huisarts. sterkte

Login of registreer om te reageren
02-06-2021 om 18:32 uur

Ik heb vandaag mijn vertrouwde Singulair en Seretide gekregen. Huisarts had er wederom medische noodzaak van gemaakt. Toch voor elkaar gekregen. Zeer blij mij

Login of registreer om te reageren
22-06-2021 om 15:18 uur

Onlangs ben ik ook door de apotheek overgezet van seretide diskus naar een neutec. (zie https://inhalatorgebruik.nl/nl/home voor een plaajte) De werkzame stof daar in is de zelfde, in de zelfde dosering.

Via dit forum lees ik dat er meer alternativen zijn voor seretide. Andere merken, andere puffers en misschien ook wel andere werkzame stoffen. laat de apotheek ze eens allemaal op een rijtje zetten zodat jij zelf kan kiezen. Gebruik die een paar maanden. Bevalt het niet, dan weer een paar maanden terug op seretide (met druk van je huisarts en/of zelf betalen). Doe dit in overleg met je longarts of praktijk-ondersteuner of wat voor regelmatige/jaarlijkse controle je hebt.

In het verleden ben ik daarmee van lomudal/spinhaler overgestapt op seretide. Bij een medicijn-onderzoek waar ik aan heb meegedaan, heb ik gemerkt dat er veel meer medicijnen zijn dan dat de huisarts op het vizier heeft en wat de apotheek op voorraad heeft. En ondertussen zijn er weer nieuwere die voor jou misschien wel beter passen.

Dus zo 1 keer in de 10 a 15 jaar je medicijnen tegen het licht houden is zo slecht niet.

Login of registreer om te reageren