Noorwegen

Ik wil op korte termijn naar Noorwegen, in de buurt van Trondheim. Aan de andere kant van het water bij Trondheim, noordelijk van Leksvik.
Wie heeft ervaring met reizen naar Noorwegen of, in het algemeen, met koude landen? Ik heb al moeite met de Nederlandse winters, de kou en vochtigheid, waardoor ik in de herfst en de winter amper buiten kan ademhalen en dus nauwelijks buiten kom.
Ik zoek ook een geschikt verblijf daar, voor een longpatiënt, liefst met maaltijdvoorziening(en).

Reacties

 • NckiieNckiie Gebruiker
  Ik ben in Davos geweest, de kou daar is heel anders dan in Nederland vind ik. Toch had ik met sneeuw wel veel last (heb ernstig astma). Hier is het vaak vochtiger dan in de bergen in ieder geval. Ik kreeg de tip om gewoon zoutneusspray mee te nemen om je slijmvliezen in je neus vochtiger te houden. En zorg voor een sjaal voor je mond en neus (niet strak maar wel dat er niet direct koude lucht binnenkomt) waar je wel door kan ademen maar de kou minder direct je luchtwegen in komt dat scheelt ook vind ik persoonlijk.
  Ben niet zelf bekend in Noorwegen, hoop dat je meer bruikbare tips krijgt
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Een leuk vooruitzicht lijkt me, naar Noorwegen. Zelf heb ik er geen ervaring mee.

  Over het klimaat vind ik dit, misschien kun je er iets mee.
  https://www.bestereistijd.nl/noorwegen/leksvik-2942627/#Klimaat
  https://nl.climate-data.org/europa/noorwegen/nord-trøndelag/leksvik-217151/
  https://klimaatinfo.nl/klimaat/noorwegen/

  Of je tegen het weer kunt, is uiteindelijk heel persoonlijk. Iedereen ervaart hoogtes en droogtes anders. Als je gaat hoop ik dat het goed gaat voor je!
Log in of Registreer om te reageren.