Aspergillose ABPA behandeling met Biological

20-11-2021 om 13:45 uur

Ongeveer 10 jaar geleden werd bij mij de diagnose ABPA gesteld. Sindsdien is mijn medicatie prednisolon, antibiotica, anti-schimmelmiddel en van alles om bijwerkingen te voorkomen.
Dit gaat op en af. Wanneer ik stop met medicatie, of onder de 5 mg prednisolon kom, loopt een verkoudheid al snel uit naar een longontsteking met koorts, moeheid, afvallen enz. Ik heb overigens geen astma verschijnselen in de zin van benauwdheid. Dan begint het verhaal weer opnieuw met de medicatie en later de afbouw daarvan. Een second opinion in EMC heeft niets nieuws opgeleverd.
Nu gaat er iets nieuws gebeuren:
Mijn situatie is besproken in een breder specialistisch team. Hier is uitgekomen dat ik in december ga starten met dupilumab. Een relatief nieuw middel, wat valt onder immuuntherapie en biologicals. Vooraf nog enkele waardes gemeten en longfunctie test doen. Dan van start.
De bijwerkingen van dit middel, wat héél specifiek werkt op mijn longklachten, zien er geruststellender uit dan die van wat ik tot nu toe heb geslikt. Het middel moet worden geïnjecteerd met een auto injector, wat je dus zelf kunt doen.
Ben benieuwd naar het resultaat. Iemand anders al mee bekend?

Login of registreer om te reageren
20-11-2021 om 14:30 uur

Ik gebruik het nu een jaar voor mijn astma

Login of registreer om te reageren
08-10-2023 om 18:11 uur

Ik gebruik Dupilumab nu 1 jaar en 3 maanden en ben eigenlijk benieuwd naar jouw ervaringen met dit middel. Heb ook ABPA. 

Login of registreer om te reageren