Revalidatie

02-01-2022 om 22:51 uur

Hallo allemaal,
Ik ga binnenkort beginnen aan een revalidatie traject bij merem. Wat zijn jullie ervaringen ?

Login of registreer om te reageren
03-01-2022 om 09:44 uur

Spannend, revalideren!
Voor mij is het een tijd geleden dat ik daar revalideerde. Nog steeds ben ik blij met die kans. Een ervaring waarop je levenslang kunt vallen. Je krijgt echt een berg handvatten, op uiteenlopende gebieden. Ik pas nog steeds veel toe van wat ik daar leerde.
Je leven wordt onder een vergrootglas gelegd. Aan de hand daarvan krijg je een op maat gemaakt programma. Je diagnose wordt nog een keer opnieuw bekeken, en zo nodig bijgesteld.

Iedereen ervaart zo'n revalidatie op zijn eigen manier. De ervaringen zijn per persoon anders. Het belangrijkste is, denk ik, dat je open staat voor informatie. Ook als je het oneens bent met bepaalde zaken, kun je alsnog heel veel tips toepassen in je dagelijks leven. Tijdens mijn revalidatie oefende ik bewust alle tips. Daar kijkt niemand raar op, als je bijvoorbeeld langzaam de trap oploopt. Als je gelijk oefent wat je leert, onthoud je alles veel beter. Later thuis hou je vanzelf de dingen over die goed bij jou aansluiten. Als het dan slechter gaat, komen de geoefende vaardigheden weer naar boven, zodat je die dan ook kunt toepassen.

Hou er rekening mee dat je anders leert omgaan met je longziekte. Daardoor kan je kwaliteit van leven verbeteren. Je wordt niet beter van revalideren.

Mijn ervaringen kun je lezen in deze topics:
- https://www.longforum.nl/discussion/12945905/dekkerswald-of-heideheuvel…
- https://www.longforum.nl/discussion/12945347/merem-heideheuvel

Succes, als het zo ver is!

Login of registreer om te reageren