Moet ik mij zorgen maken?

02-06-2022 om 16:42 uur

Goedeavond ik heb gister weer een CT scan gehad, maar pas 13juni een belafspraak met mijn longarts nu stond er dit bij mijn uitslag kan iemand mij vertellen wat ze gevonden hebben ik ben nu wel erg bang dat het fout is.. en moet nu 11dagen wachten

Onderzoek : CT Thorax HR
Onderzoeksdatum : 01-06-2022

Vergeleken wordt met de CT scan van 27 mei 2020 en 11 januari 2020. Evidente nodulaire afwijkingen meest uitgesproken in midden en bovenvelden met peri lymfatische verspreidingspatroon. Nodulair verdikte fissura major beiderzijds. Ook zijn er vergrote lymfeklieren zichtbaar mediastinaal, niet goed te meten vanwege aanwezigheid van contrast. Geen duidelijk vergrote lymfeklieren hilair beiderzijds. Verder intrapulmonaal geen consolidaties of matglasafwijkingen. Geen pleuravocht pericardvocht. In de bovenbuik en aan het skelet geen abnormale bevindingen.

Conclusie
Beeld meest passend bij sarcoïdose met vergrote lymfeklieren mediastinaal en uitgebreide (toegenomen) longnodulen.

Login of registreer om te reageren
02-06-2022 om 18:08 uur

Hoi. Helaas ben ik geen arts en kan je niet helpen. Maar ben je erg ongerust en angstig dan is 2 weken nog lang. dan kun je altijd je huisarts bellen.

Login of registreer om te reageren
03-06-2022 om 06:48 uur

Je vraagt je af of je je zorgen moet maken. Met het stellen van die vraag lijkt het voor mij alsof je je al min of meer zorgen maakt over de uitslag. Je wilt vanmiddag nog afwachten of je arts je belt.
Hier spelen wat mij betreft meerdere zaken.
- Je hebt veel persoonlijke medische gegevens gegevens gedeeld in je topic. Ben je je ervan bewust dat dit forum openbaar is?
- Als je uitslagen in een elektronisch patiëntendossier opzoekt dan staat er, als het goed is, een waarschuwing bij dat je uitslagen gaat zien die bij de arts misschien nog niet bekend zijn. Je neemt dus een risico dat je iets leest waarover jij je misschien zorgen gaat maken.
- De uitslag is geschreven in medisch vakjargon, zodat artsen elkaar onderling goed begrijpen. Het is de taak van jou arts dat hij de uitslag interpreteert en goed aan jou uitlegt. De arts kent jou, en kan de uitslag in het grotere geheel plaatsen. Dat kan de CT-scan-arts niet, en jij ook niet (tenzij je misschien wel precies begrijpt wat er staat natuurlijk).
- Je krijgt op 1 juni een onderzoek. Op 1 of 2 juni kijk je in je elektronisch patiëntendossier en leest de uitslagen van het onderzoek in het verslag van de CT-scan arts naar je specialist. En ergens lijk je te verwachten dat je arts bij wijze van spreken zijn werk neerlegt om jou op de hoogte te brengen van jouw uitslag. Terwijl je op 13 juni een afspraak hebt over de uitslag. Dat is best snel, vind ik. En als er wel iets aan de hand is, heeft de arts de tijd om, eventueel met collega's, een behandelplan op te stellen.
- Je mag erop vertrouwen dat artsen jou (heel veel) eerder bellen, als de uitslag serieus slecht is. Dat is de normale gang van zaken.

Mijn advies: geduldig wachten tot de afspraak van 13 juni en vertrouwen hebben in de professionaliteit van je longarts. Als je angsten en zorgen te groot worden, dan kun je altijd de polikliniek bellen en vragen of er misschien iemand heeft afgebeld, zodat jij eerder kunt.

Sterkte en succes met wachten!

Login of registreer om te reageren