constant slijm

28-08-2022 om 18:57 uur

hoi,

ik heb astma en daardoor veel slijmvorming waardoor mijn longen zwaar voelen en ik kortademig wordt. fluimucil helpt in combinatie met ventolyn, maar op de verpakking van fluimicil staat dat ik het maar 2 weken mag slikken en het slijm komt steeds weer terug dus dit is geen oplossing maar symptoombestrijding... nu weer aan de prednison dus. maar heeft iemand iets dat werkt voor het slijm wat wel een oplossing is of ik dagelijks mag gebruiken zodat ik niet aan de prednison hoef?

Login of registreer om te reageren
28-08-2022 om 20:23 uur

Beste Tesxx,

Als je constant slijm houdt, zou ik toch nog eens met je huisarts/longarts overleggen.

Er bestaan straffere slijmverdunners die je constant zou kunnen gebruiken of misschien kan de oorzaak van het slijm beter aangepakt worden.

Het beste,
Tamia

Login of registreer om te reageren
29-08-2022 om 04:07 uur

Ik heb het langer gebruikt en de longarts zegt ook dat het eigenlijk niet goed werkt omdat het niet echt in de longen terecht komt. Ik vernevel sinds kort fluimicil (super ranzig!!!) en dat helpt echt goed. Dus ik zou even overleggen of er niks beters is en sowieso langs gaan bij verslechtering.

Er zijn ook apparaatjes zoals een flutter of acapella die helpen het slijm los te trillen waardoor je het met een combinatie van huftechnieken goed los krijgt

Login of registreer om te reageren
29-08-2022 om 07:29 uur

Als je nog onbekend bent met sputumretentietechnieken hoesttechnieken om effectief sputum te verwijderen) zou ik dat eerst adviseren. Daarmee raak je ook het sputum kwijt wat dieper in je longen zit.
Dergelijke technieken kun je dagelijks, tot wel ieder uur toepassen. Puur natuur, effectief en gratis.
Een longfysio kan je dit aanleren. Ik vermoed een logopedist ook.

Login of registreer om te reageren
29-08-2022 om 09:26 uur

Goeie aanvulling suus, dat bedoelde ik ook om als eerste te doen idd😅 maar ben niet echt helder merk ik🙈🙈🙈

Login of registreer om te reageren
29-08-2022 om 18:22 uur

Hallo Tessxx,

Het is al genoemd een fysio die gespecialiseerd is in longen en je kan leren hoe je kunt huffen en daarna hoesten. Zodat je met minder moeite het slijm op kunt hoesten.
Is beter voor je ribben en je energie.

Ik mocht fluimucil langere tijd gebruiken. Vernevel iedere dag hypertoon zout om het slijm dunner te houden zodat ik het makkelijker kan ophoesten.
Sinds kort ga ik op advies van de longarts naar de zoutkamer en dit helpt wonderwel ook mee om minder last van het slijm te hebben.
Er is niet 1 oplossing en iedereen reageert ook verschillend op de mogelijkheden. Dus het is uitproberen wat werkt. Dat vergt geduld omdat het wel een paar weken kan duren voordat je verbetering opmerkt. Een dagboekje bijhouden helpt om kleine verbeteringen op te merken.
Overleg met je arts/longverpleegkundige welke mogelijkheden er voor je zijn.

Groetjes Spirit

Login of registreer om te reageren