Hoesten?! cq zeehonden geblaf

Dit topic is gesloten
Hoi allemaal!

Allereerst heel erg veel lof voor degene die deze site op hebben gezet, want het is zeker fijn om met lotgenootjes informatie, leed en heugelijke dingen te delen!! ^O^

Mijn vraag aan jullie is eigenlijk wat jullie doen, behalve dan misschien oxis of ventolin gebruiken, tegen 't erge hoesten, of ook wel het zogheette zeehonden geblaf.

Zelf is het sinds dit weekend weer erg komen opzetten en naast wat kwakzalfmiddeltjes zoals, venkelthee, honing en b'tje hoestdrank.. merk ik niet echt verbetering..  :N

Iemand nog tips? Alvast bedankt! :Y

Reacties

 • ninanina Gebruiker
  Hoi Eefje,

  Ik ken de zeehondenhoest, ik heb m bijna constant. Dus ook zo erg dat de stukadoor die bij ons voor de verbouwing van de badkamer was letterlijk tegen me zei: 'Het lijkt wel alsof er een zeehondje door huis loopt'.  :o :+

  Maar helaas heb ik geen tips, ik kan er ook niks aan doen...hij is gewoon constant aanwezig...Supervervelend. Helpt ventolin bij jou wel een beetje tegen dat hoesten? Ik heb dat maar af en toe...

  Sterkte!

  Liefs, Nina
 • HellenHellen Gebruiker
  Hoi,

  Ik weet dat het niet het beste is om te doen, maar ik gebruik codeine voor de nacht.
  Al naar gelang de hoest pas ik de hoeveelheid aan.
  Anders is het hele gezin uit zijn slaap en uit zijn doen.
  Voor mij mijn redmiddel in hoesterige dagen.

  Groetjes Hellen
 • ninanina Gebruiker
  Hoi Hellen,

  Ik hoef gelukkig niet 's nachts te hoesten, maar voor mij is het vaak ook een manier om wat slijm kwijt te raken en dan is codeine niet goed geloof ik. maar als je er niet van kan slapen dan snap ik het  :Y

  Liefs, Nina
 • EefjeEefje Gebruiker
  hoi Nina!

  Ehm neej helaas helpt ventolin bij mij helemaal niet, ik kan dr bij wijze van spreken een overdosis van nemen en dan nog niets merken..ik gebruik oxis in combinatie met pulmicort. eerst gebruikte ik symbicort maar omdat ik daar hartkloppingen van kreeg moest ik daar per direct van de longarts mee stoppen..

  zucht.. echt een rotdag vandaag, op school even gepraat met bovenbouw coördinator, en die zei: Jij blijft morgen mooi even thuis! Probeer wat uit te rusten, je bent volgens mij bekaf! En dat klopt idd! Kwam gisteravond ook al niet in slaap van de benauwdheid.
  Nouja.. vanavond zwemtraining.. khoop dat ik 't volhoud :-\

  @ hellen bedankt voor je reactie... kzal het over 2 weken even aan m'n longarts vragen :Y
 • ninanina Gebruiker
  Hoi Eefje,

  Wat vervelend zeg, ik zou ook maar eens goed uitrusten een beetje bijslapen. Je bovenbouwcoordinator heeft wel gelijk, fijn dat hij zo aardig is  :Y Helpt ventolin bij de benauwdheid wel? Succes met je zwemtraining. En kom ook eens kijken bij jongeren met astma #4 zou leuk zijn  :Y

  Groetjes, Nina
 • HellenHellen Gebruiker
  Hoi Eefje,

  De ventolin vond ik ook niet de uitvinding van de eeuw.
  Sinds kort heb ik nu Airomir Autohaler.
  Wat een genot!
  Kost ook absoluut geen kracht om het binnen te krijgen.

  Soms red ik het echt niet om een apparaatje zoals een diskus leeg te zuigen.
  Is vast uitgevonden door iemand die zelf nergens last van heeft.
  Want als je al geen adem hebt, hoe krijg je het dan in godsnaam voor elkaar om zo'n ding leeg te zuigen.
  Je hebt het nodig omdat je het idee hebt dat je stikt en je krijgt het niet naar binnen omdat je daar de kracht niet voor hebt.

  Nee dan de Airomir.
  Een hendel omhoog zetten en gewoon ademen.
  Het "knalt" zo je lichaam in zonder moeite en zonder kracht.
  Dat zijn pas uitvindingen.
  Bovendien vind ik het fijner als Ventolin.
  Veel sneller weer op adem.

  Groetjes Hellen
 • Hilde1984Hilde1984 Gebruiker
  Hoi Eefje,

  Als ik veel hoest dan probeer ik koude dranken te drinken, met name cola. Naar mijn idee helpt dat wel, niet afdoende maar wel iets. Ook eventjes een pufje Ventolin kan dan helpen.

  Sterkte!

 • bioloogjebioloogje Gebruiker
  Hey Eefje,

  Zo;n hoest onderdrukken is soms niet zo handig, als er slijm los moet komen. Het klinkt misschien gek maar heb mezelf aardig goed afgeleerd niet perse te hoeven hoesten als het kriebelt in mijn keel. Ik hoest overdag meestal pas als ik vind dat ik te vol zit of als ik het benauwd heb. Werkt heel handig omdat ik soms ook alleen maar benauwd wordt door het hoesten alleen. Het vergt wel wilskracht om dat te doen en lukt niet in een paar dagen. Maar het scheelt wel spierpijn en een hoop geblaf. Soms val ik nog wel eens terug in die automatische reactie, hoesten bij kriebel. Maar nu is het aardig onder controle. Misschien dat je aan deze tip wat hebt, en is het verstandig om te overleggen met je arts of het goed voor je is om het te onderdrukken. Dropjes enzo helpen bij mij maar even jammer genoeg. Misschien kunnen slijmverdunners of spoelen van je neus ook een goed idee zijn.

  Veel succes!

  groetjes bioloogje
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  op 1144685383:

  Hoi Eefje,

  Als ik veel hoest dan probeer ik koude dranken te drinken, met name cola. Naar mijn idee helpt dat wel, niet afdoende maar wel iets. Ook eventjes een pufje Ventolin kan dan helpen.

  Sterkte!


  Ik heb het idee dat ik het juist benauwd krijg als ik iets heel kouds (zoals cola ofzo) of iets heel warms (zoals thee) drink :s
 • vlindervlinder Gebruiker
  Hoi,

  Ook ik hoest veel..Soms gewoon omdat ik het benauwd heb, of met veel slijm. Ik gebruik nu een slijmoplosser dat is erg fijn. Helpt helaas niet zo erg lang, en je mag maar 1 bruistablet per dag. Voorderest ja je medicijnen gewoon gebruiken, eventueel extra ventolin ofzo. En ik drink ook vaak Cola, bij mij lijkt het ook wat te helpen ja. Net zoals koffie ook schijnt te helpen, maar dat lust ik niet!

  Ik kon inderdaad de medicijnen uit de diskus ook niet goed inhaleren. Heb nu aerosol met voorzetkamer en dat gaat veel en veel beter. Kan ook idee zijn voor jou, misschien dat de medicijnen dan dieper de longen in komen.
  Ook kan stomen helpen om het slijm los te krijgen..maar daar kun je het ook wel weer benauwd van krijgen..dus moet je kiezen, haha.

  Veel succes
 • gerriegerrie Gebruiker
  Hoi,

  Ook ons zoontje hoest sinds een week als een zeehondje, overdag maar snachts in bed is het erger zodat hij er dan ook niet van kan slapen. We geven hem dan ventolin soms moeten we dit dan na twee uur weer herhalen, zo ontzettend kan hij dan hoesten en kortademig zijn. Soms geeft hij dan ook slijm op. Hiervoor krijgt hij dagelijks fluimucil om het ophoesten te vergemakkelijken.

  Veel succes, groetjes gerrie
 • chilainechilaine Gebruiker
  Hallo, ook ik heb net 2 weken zeehonden geblaf achter de rug. Dit was jammerlijk alleen op te lossen met pretnisolonkuur. In eerste instantie gebruikte ik ventolyn en espresso koffie. Naar mijn idee werkt de ventolyn dan "a"l na een minuut of 10. Daarnaast gebruikte ik seretide. (Niet mijn medicijn en dus stappen we nu op mijn verzoek over op flixotide met ventolyn, even wat meer handelingen(volgens arts), maaar naar mijn idee effectiver). De altijd "grappige"opmerkingen over het rokershoestje/ zeehondengeblaf  probeer ik vaak te vermijden door  te vluchten naar een plek waar ik alleen ben. Daar kan ik ook pas echt tot rust komen.
 • EefjeEefje Gebruiker
  Kzit net alle reacties te lezen, en is echt fijn om te horen dat t dus een veel voorkomend verschijnsel is. Bedankt voor de lieve en meelevende reacties!  ^O^
  Gister heb antwoordappararaat van de longconsulente ingesproken dus hopelijk belt ze snel terug! Volgende week naar de longarts voor controle!
  Houd jullie op de hoogte!
  In ieder geval hartstikke bedankt allemaal! :Y
 • susansusan Gebruiker
  hey eefje,

  bij mijn help het meestal wel om een pufje te nemen, ook heb ik op dit moment codeine voordat ik ga slapen bij mij werkt het niet geweldig goed maar wel iets.
  verder is het gebruiken van een slijmoplosser mischien een idee want de hoest onderdrukken is iets wat je hel liefst niet moet doen omdat het slijm toch uit je longen moet... met een slijm oplosser wiordt het ophoesten wat gemakkelijker.... je hoest dan wel even veel meer maar dan gaat het vaak de rest van de dag wel beter!

  succes liefs susan
 • Hallo allemaal  :W

  Ik heb het opgelost met CoolMint Listerine mondhygiene strips, dat zijn die velletjes die je op je tong  kan leggen. Dat doe ik gelijk zodra ik snachts wakker word met hoesten. Ook overdag ideaal krijg je ook zeker meer lucht van (tenminste ik wel). Dan hoef ik ook niet zoveel extra medicijnen te nemen. Als ik met mijn man in de auto meerij krijg ik er ook altijd last van omdat ik niet echt goed tegen auto rijden kan en dan neem ik zo,n velletje en dat helpt bij mijn echt. Wie weet ook bij jullie??

  Groetjes van Ria het internetmoedertje
 • EefjeEefje Gebruiker
  hoi allemaal!
  De longconsulente belde terug dat ze met de longarts overlegd had en ik moet nu m'n medicijnen verdubbelen.
  (en ik had nog wel op m'n lijstje met vragen staan of ik 't mocht gaan afbouwen.. nou.. niet dus)
  Ook krijg ik waarschijnlijk weer zo'n over prettige PREDNISON  kuur ;(
  Maar moet morgen even langs de huisarts om dit te regelen.
  En idd zoals iemand.. kweet niet meer wie precies al eerder had gezegd..als je 't benauwd hebt kun je  je medicijnen heel moeilijk binnen krijgen.. dus nou krijg ik van de longconsulente een medicijn met een voorzetkamer...
  kben benieuwd of dit beter gaat werken..
 • HellenHellen Gebruiker
  Hoi Eefje,

  Dat was ik.
  En inderdaad, met een voorzetkamer gaat het veel makkelijker.
  Je hoeft niet zo diep te inhaleren.
  Je kunt gewoon in je eigen tempo ademen.
  En we weten allemaal dat als je benauwd bent, dat een stuk moeilijker gaat als op goede dagen.

  Ik wens je veel succes en hoop maar dat de prednison niet nodig is!

  Groetjes Hellen

 • MelissaMelissa Gebruiker
  Hey

  Ik heb even een raar vraagje: Wat bedoelen jullie precies met het zeehondengeblaf? Ik moet ook ontzettend veel hoesten. Ik moet hoesten omdat ik dan heel veel slijm heb. Mijn hoest klinkt dan ook erg vies (ik denk tenminste dat andere mensen dat vies vinden klinken) Het klinkt erg "vol" met slijm. Ik krijg dan ook erg veel slijm in mijn mond en dat is erg vies.(ookal raak je wel aan de smaak gewend.) Het is een beetje lastig uit te leggen. Bedoelen jullie dat of niet?
  Ik vind het hoesten zelf erg vervelend. Vooral tijdens een college, je zit dan met heel veel mensen in een collegezaal te luisteren naar een docent en dan klinkt mijn hoest nog harder. Ik probeer het dan in te houden, totdat je op een gegeven moment wel even moet hoesten omdat je dan bijna stikt in je eigen slijm. Wanneer ik dit vaak heb op een dag, heb ik het 's avonds vaak extra benauwd. Ik heb dit al erg lang en heb vele medicijnen geprobeerd maar niets heeft nog geholpen.
  Ik merk dat veel mensen hier ventolin of floradil etc. gebuiken. Dit helpt bij mij niet, ook niet tegen de benauwdheid. Ik merk dan bijna geen verandering en ga er bovendien heel erg van trillen.

  Tenslotte wil ik nog even zeggen dat ik jullie berichtjes erg fijn vind om te lezen. Ik vind het fijn omdat ik er heel veel in herken en het mij het gevoel geef dat ik zeker niet de enige ben die hier last heeft.  Kortom ik ben erg blij dat ik het astmaforum ben tegen gekomen.

  Groetjes Melissa
 • ninanina Gebruiker
  Hoi Melissa,

  Mijn hoest klinkt heel hard, echt als een honden geblaf. En hij klinkt droog maar ik hoest wel slijm op. Heb jij zo'n soort hoest als je hoort bij verkouden baby's/kleuters? Die kunnen akelig hoesten met veel slijm.

  Wel vervelend dat niets helpt als floradil/ventolin. Dit helpt ook niet bij de benauwdheid?

  Liefs, Nina
 • GwennyGwenny Administrator
  #20
  Ik herken het zeehonden geblaf ook wel.
  Thuis laat ik dat gewoon gaan meestal op mn werk is het wat lastiger ik probeer dan mn adem in te houden of veel te geeuwen dat helpt soms stom genoeg ook en daarbij heel koud drinken.
  Maar het adem inhouden is niet altijd een super oplossing want dan barst ik daarna in zo een hoestbui dat ik bijna moet overgeven en soms gebeurt dat ook ...
Dit topic is gesloten