goede longarts in België?

06-05-2012 om 22:41 uur

Hallo lieve mensen,

Na reeds een hele reeks dokters in België geraadpleegd te hebben, ben ik nu echt radeloos. Ze hebben me niet kunnen helpen omdat ze er ofwel de kennis niet voor bezitten ofwel de tijd en aandacht niet voor willen nemen.

Dus pleasssssssse: Is er iemand die een echt goede longarts in België weet???!!! Dan heb ik misschien terug wat hoop.

Vele groeten van een radeloze Belg

Login of registreer om te reageren
07-05-2012 om 11:28 uur

Ik ben nog maar twee keer bij een longarts geweest. Dat was bij dr. Moorkens in het Sint Vincentius in Antwerpen. Ik was daar heel tevreden over, maar mijn "geval" is ook niet zo ingewikkeld, ik kan niet beoordelen of jij ook tevreden gaat zijn. Ik kon er in elk geval wel redelijk snel terecht, binnen een week ofzo.

Login of registreer om te reageren
08-05-2012 om 12:01 uur

Ik ga naar een kinderlongarts in AZ Brugge en ben daar heel tevreden van. Maar ik heb jammer genoeg geen idee hoe dat zit met de longarts.
Van welke streek ben je?

Login of registreer om te reageren
08-05-2012 om 12:37 uur

Over het algemeen zitten de meer gespecialiseerde artsen in Universitaire ziekenhuizen. Ik zou dus kijken of je daar niet heen kan.

Login of registreer om te reageren
08-05-2012 om 16:57 uur

hallo ik lijd ook zeer erg aan moeilijk te behandelen astma (heb  onlangs  6 weken in het zh gelegen en ben nu door de pneumoloog van het zh in Torhout doorgestuurd naar Professor Guy Brusselle in het U Z te GENT
Moet nu natuurlijk nog de verdere resultaten van de testen afwachten maar volgens mijn longarts is hij gespecialiseerd in moeilijk onder controle te krijgen astma. ;)Ik hoop dat u er iets aan hebt! Nadine

Login of registreer om te reageren
13-05-2012 om 10:01 uur

Ik heb astma dat voorlopig nog steeds niet onder controle te krijgen is.
Ik ben gestart met behandeling in het AZ in Brugge. Eens ze daar niet meer wisten wat te doen hebben ze mij doorgestuurd naar professor Lambrecht in het UZ van Gent.
Die heeft mij nadien doorgestuurd naar professor Bruselle (ook UZ Gent).
Maar eigenlijk zitten alle proffen van het UZ wel samen om te overleggen als eentje er alleen niet uitraakt. Zo heb ik professor Joos ook al gezien...
Ook al hebben ze mijn astma nog niet onder controle gekregen, ik ben best tevreden van deze artsen. Ze maken tijd voor je, zoeken uit wat je zou kunnen helpen, proberen verschillende zaken... Je kan er ook altijd terecht als het wat minder goed gaat, je hoeft geen dagen te wachten voor je de longarts kan zien.
Nadeel is wel dat deze proffen vaak in het buitenland zijn, waardoor je het in noodsituaties wel eens moet doen met een andere arts.

Login of registreer om te reageren
15-05-2012 om 15:42 uur

Ik ben ook van Torhout doorgestuurd naar professor Brusselle in Gent (in 2009 alweer) en ben daar heel tevreden over. Heb ook al wel prof. Joos gehad bij opnames, omdat hij hoofd is van de opname-afdeling.

Groetjes,

Sien

Login of registreer om te reageren
17-05-2012 om 15:17 uur

Ik ga al jaren naar uz gasthuisberg, en ben er erg tevreden over. Als je de naam van de arts wilt weten vraag ik het wel ff aan mijn mama.
Ik hoop dat je een goede arst vind!
Groetjes loes

Login of registreer om te reageren
18-05-2012 om 21:35 uur

Ik word behandelt door Dr. Vints in het UZA van Edegem (Antwerpen). Daar hebben ze ook een speciale astmakliniek en besteden ze ook ECHT aandacht aan je, hoe zwaar of mild je astma is.. een echte aanrader!
(Dr. Vints is trouwens een vrouw en is kliniekhoofd in het ziekenhuis en behandeld ook jongeren)

Login of registreer om te reageren
06-06-2012 om 15:17 uur

Hoi iedereen,

Gisteren bij dokter De Volder in uza Edegem geweest. Volgens mij moet die haar diploma nog halen hoor: wat een geld-en tijdverspilling!

En die was heel onbeleefd, ongeïnteresseerd, onbehulpzaam en neerbuigend!!

Login of registreer om te reageren
04-07-2012 om 16:52 uur

Persoonlijk ken ik deze dokter niet (word behandeld in hetzelfde ziekenhuis) Maar wat jammer dat je zo behandeld bent zeg! Ik hoop dat je wel een goede dokter kan vinden die wel naar je luistert! Sterkte!

Login of registreer om te reageren