Mijn dagje

Dit topic is gesloten
HeidiVHeidiV Gebruiker
Even iets over mijn dagje plaatsen  ;).
Heb vandaag eigenlijk een vrij hectische dag, maar wel grappig  ;).
Deze morgen kwam mijn moeder af met alle winterkleren en schoenen te voorschijn te halen. En als ze iets wil doen gebeurd dit ook  :). Dus heb ik deze voormiddag mee kleren en schoenen gesorteerd. En de zomerkleren zijn naar zolder verhuisd. Dit heb ik niet gedaan ik heb gecommandeerd, mama heeft het uitgevoerd. Is wel eens fijn zo te mogen commanderen en zelf niets te hoeven doen  8-).

Maar daardoor was dus mijn planning van vandaag overhoop gehaald :(, maar geen nood dit doen we morgen dan maar. Gelukkig kan dit, en nu kan ik dus gewoon iets uit mijn kleerkast nemen en moet ik niet zoeken naar wat kan ik aandoen, want het is zo koud.

Deze namiddag had ik piano les, dacht wat ga ik daar kunnen doen. Mijn lichaam wilt al een ganse dag niet meewerken en dacht dus dat piano niet ging lukken. Maar de leerkracht was er tevreden, terwijl ik niet zo. Ik leg mijn lat soms nogal erg hoog, ook al kan ik door het ziek zijn niet alles meer zoals daarvoor. En kost voor mij piano spelen enorm veel moeite, maar wil dat dan niet laten zien. En doe heel hard mijn best om het te verbergen voor andere, die ik niet zo goed ken. Eens ik ze beter ken zal ik dat niet zo hard meer verbergen, maar ben vaak bang wat ze van me gaan denken, na maar de tweede of derde keer te zien. Weet wel dat ze weten dat ik er niets kan aan doen als ik eens een week niet veel kan oefenen, of de les eens niet goed lukt. Maar toch wil ik het perfect doen, en even goed zijn als de andere in de les. Wil niet dat ik door mijn ziekte anders behandeld wordt. Dat ze milder zijn voor mij, en mij vlugger goed vinden. Denk wel niet dat ze dat doet en als ik dat gevoel krijg zal ik er met de leerkracht wel eens over praten.

Daarna moest ik naar de kine, waar ik enorm teleurgesteld was in mezelf. Het was een groot verschil met de andere dagen. Ja ga bijna dagelijks naar de kine. De gewichten leken ineens zoveel zwaarder dan de andere dagen, vroeg zelfs aan de de kine (Dorien noemt ze) of het hetzelfde gewicht was. Ze vroeg waarom en ik legde het uit. Ze zei dat het niet zwaarder was, vond het moeilijk. Het steppen ging ook niet zoals anders, normaal heb ik 140 steps, maar nu een heel deel minder op dezelfde tijd. Ik was kwaad op mezelf, teleurgesteld, gefrustreerd, … Dorien zei dat ik het goed had gedaan, en dat ik echt mijn best doe. Het is echt een schat van een kine, weet me te motiveren, op te beuren, … De oefening met de springtouw was wel leuk, de eerste keer als ik deze deed was het een ramp. Was ook zolang geleden dat ik met een springtouw sprong, dat is van mijn kinder jaren geleden. Kon er bij de kine toen niet mee overweg. Ze zei dat ik het nu wel goed deed en het leuk was te zien dat het wel lukte. Ze vind het ook leuk om met mij te werken, ze zei bij jou moet ik je afremmen en je verplichten te zitten, bij andere moet ik het omgekeerde doen, ze motiveren iets te doen. Vind het leuk dat je telkens alles wilt uittesten, zonder veel tegenspartelen. Ja zo ben ik ik wil vooruit, wil proberen toch een stukje terug te winnen. Al is het maar een klein beetje, dan ben ik al heel blij.

Toen ik thuis ben gekomen heb ik me bezig gehouden op de computer, ja mijn tweede vriend. Ik schrijf heel graag, schrijf ook tekstjes voor liedjes over hoe ik me voel en wat het ziek zijn met me doet. Zo kan ik het even kwijt, muziek en schrijven doet heel veel voor mij.

Zo dit was mijn dagje  :)

Veel liefs, knuf
Heidi
Ga naar laatste reactie«137

Reacties

 • HJHJ Gebruiker
  Leuk dat je hier gaat schrijven.
  Fijn dat je panioleraar toch tevreden was.
  Hopelijk gaat kine volgende keer weer wat beter.
 • jippie46jippie46 Gebruiker
  Hoi Heidi

  Wat is een kine? Is dat in Nederland een fysiotherapeut?
  Leuk dat je een blog bij gaat houden.

  Groetjes Jippie vanuit een heel nat Nederland.
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  op 1349422759:

  Hoi Heidi

  Wat is een kine? Is dat in Nederland een fysiotherapeut?
  Leuk dat je een blog bij gaat houden.

  Groetjes Jippie vanuit een heel nat Nederland.


  @ Jippie kine is de afkorting van kinesisten wat idd een fysiotherapeut is.

  Mijn planning voor vandaag, nu Dorien gaan ambeteren :P, ja idd ga naar de kine, hopelijk wat beter dan gisteren. Daarna ga ik de mensen eten geven van 11u30 tot 12u30 en deze namiddag langs huisarts. En natuurlijk mijn planning van gisteren afwerken  ;) tot later ga eens vertrekken  :)

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  Hier zijn we weer.
  Deze nacht had ik een zeer slechte nacht, kon maar niet slapen :(. Alleen weet ik niet echt een oorzaak van, was niet benauwder dan anders. Had wel pijn maar daar heb ik uiteindelijk een pijnstiller voor genomen. Dus wat de oorzaak is blijft een raadsel. Met als gevolg, tegen de ochtend viel ik uiteindelijk dan wel in slaap en had ik me bijna overslapen. Gelukkig schoot ik uit mijn eigen terug wakker. En was ik nog optijd voor de kine.

  Deze voormiddag bij Dorien ging wel goed, heb krachtoefeningen voor mijn armen gedaan en met de bal naar elkaar gooien dit was wel grappig  :P, natuurlijk wel op ademhaling letten ondertussen. En dan moet ik op de trap zo een trap op en af gaan. Dit viel me wel tegen, want was heel rap buiten adem en benauwd. Een minuut lang moest ik het proberen, heb dit ook gedaan, maar op een gegeven moment was het met stopjes tussenin. Want ze direct achter elkaar doen lukte het me niet meer.

  De mensen gaan eten geven was zeer fijn, ze zijn steeds zo blij me te zien  :). En wonder boven wonder kennen ze telkens mijn naam nog. Ja dat verwacht ik dus niet van oudere mensen. En door dit te doen voel ik me ergens toch nog nuttig, want thuis zitten is echt niets voor mij, al vraagt mijn lichaam daar naar. Ik luister er wel naar, maar vind het soms behoorlijk moeilijk. Ik was een zeer actief iemand, kon geen minuut stilzitten. Maar nu wordt ik meermaals per dag verplicht om stil te zitten, te rusten en zelfs te slapen, anders haal ik het einde van de dag niet.

  Bij mijn huisarts (An) viel het goed mee. Longen klonken redelijk, kan natuurlijk niet verwachten dat ze super gaan zijn. Al zou ik dat erg graag willen natuurlijk. Nog maar eens even over de medicatie gehad en weeral vergeten te vragen voor mijn onderhoud antibiotica. Voor de volgende keer dan maar weer, of ja woensdag even in het ziekenhuis vragen, want ga er dan weer even liggen. Zal het voor alle zekerheid maar op een papiertje schrijven, want met mijn vergeetkopje zou ik het dus weer eens durven vergeten.
  We hebben het ook over woensdag gehad, gesprek deed goed, want de angst zit er wel weer. Ja wat wil je als de dokters je zeggen dat de kans op bloedingen groot is. Dan loop je er niet voor te springen natuurlijk, maar het moet gebeuren, ik moet terug eens kunnen eten, alle alles kunnen eten. En waarschijnlijk gaat dit nog niet eens zijn. Want volledig herstel was helemaal niet mogelijk. Wel nog een beetje winst, vraag me dan af hoeveel dat gaat zijn een beetje lijkt me zo weinig. Maar er dus heel goed over gesproken met mijn huisarts, en mijn angst kunnen bespreken. Ze snapte het heel goed, ze zei ja je lichaam heeft je al meermaals in de steek gelaten. Idd dat is ook zo en hoop dat het deze keer niet zo gaat zijn. Als ik buiten ging zei ze veel succes en tot vrijdag en doe dat goed. Ik zei ja zal het goed doen en mijn lichaam deze keer ook. Ze moest lachen.

  Voor de rest heb ik een groot deel dat ik nog moest doen van gisteren gedaan, ben niet met alles rondgeraakt, maar het meeste is me gelukt. Ja na een slechte nacht had ik dus ook heel veel nood aan rust en slaap. Dus heb wel een paar uurtjes geslapen en dan om mijn lieve vriend (de computer) bezig geweest. Een foldertje gemaakt voor onze nationale ziekendag die dit jaar op 14 oktober is, wij vieren het met ziekenzorg molenbeek het op 20 oktober met een viergangen menu. En dan zoeken we nog personen die zich willen inzetten voor ziekenzorg heb ik een foldertje gemaakt om mensen te motiveren. En daarna bezig geweest voor de website van kvg (katholieke vereniging voor gehandicapten) ik doe hier de facebook pagina van en probeer ze wat te promoten. Nu hebben we nog maar 10 likes maar dit moet omhoog. Dus heb ik er me wat mee bezig gehouden. Is vrij veel werk, had het anders ingeschat.

  En ondertussen kwam Bas (onze hond) me geregeld wel eens storen, en dan komt hij me lekjes geven, ook als ik slaap want dan wilt die aandacht. Heb nog een zeer grappige foto van hem, maar voeg ik hier later nog wel eens toe want wilt nu niet echt goed lukken :(. Alle eigenlijk ook schattig, en dan zie je ook ineens mijn kat (minoutsh) die verzorg ik. Heb me er wat over ontfermd, is hier achtergelaten. Een oogje is beschadigd, ze heeft een heup dat gebroken was en verkeerd terug aan elkaar gegroeid en nog een aantal andere kwaaltjes. Maar ze wordt lekker verwent door mij.

  Ben net mijn moeder even aan het ambeteren met haar puzzel  :P, ze zei dat is toch straf ik ben aan het puzzelen en mijn dochter komt haar moeien  :@ :). Ja zij is niet zo een krak in puzzelen als ik, even mijn eigen bestoefen he ;).

  Zo dit was het voor vandaag zo wat. Ga ze hier wat verder ambeteren en wat op computer verder werken, wil nog een klein beetje gedaan hebben en dan ben ik blij. En natuurlijk ook optijd in mijn bedje, want kan de slaap wel gebruiken, maar morgen slaap ik lekker uit en kan ik me dus niet overslapen.

  Veel liefs, knuf
  Heidi  :W
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  Vandaag een echte off day
  Ja ben vandaag heel moe, heb veel pijn, lichaam dat niet mee wilt. Elke stap is er eentje te veel. Heb er echt een hekel aan als mijn lichaam zo moeilijk doet, en is enorm vervelend als alles zoveel moeite kost. Vrees eerlijk dat het door een infectie komt, want voelt wel zo wat aan. Het enige probleem is dat ik 10/10 geen infectie mag hebben als ik binnen ga in het ziekenhuis. Dus dat is echt niet goed, maar kan er spijtig genoeg niets aan veranderen.

  En het is bevestigd dat ik weer een infectie heb, heb dus ook weer koorts. Het enige dat we gaan doen is goed rusten en hopen dat het snel betert. En dat 10/10 de dilatatie doorgaat.

  Nu net avondmedicatie aan het nemen, heb soms echt het gevoel dat ik een junkie ben. Al die pillen en puffers.

  Ja het is echt een baaldag vandaag, alles slaagt tegen. Maar kan alleen maar beteren denk ik dan en hoop gewoon op morgen een betere dag.
  Op zo een moment lig ik wel eens te piekeren over allerlei zaken. Probeer me wel op te vrolijken en er niet te veel aan te denken, maar toch als je in je bed ligt en alles kost zoveel energie dan is het toch wel moeilijk.

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • HJHJ Gebruiker
  Dat klinkt allemaal niet echt lekker. :?
  Hoop voor je dat de koorts snel minder wordt en de dilatatie door kan gaan.
  Heel veel beterschap. O+
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  op 1349557588:

  Dat klinkt allemaal niet echt lekker. :?
  Hoop voor je dat de koorts snel minder wordt en de dilatatie door kan gaan.
  Heel veel beterschap. O+


  Bedankt, ik hoop het eerlijk gezegd ook dat het kan doorgaan, al sta ik er nu ook niet voor te springen. Zolang ik het kan volhouden tot woensdag en niet in het ziekenhuis terecht kom omdat longen weer even moeilijk doen is het al goed. En de rest zien we woensdag dan maar weer.

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • sammytjhuusammytjhuu Gebruiker
  Hee heidi,

  Leuk dat je gaat schrijven!!
  Hopelijk houd je het vol tot woensdag en hoef je niet binnen te komen!

  Mega knuffel!
 • MarcusMarcus Gebruiker
  Leuk je blog te lezen de afgelopen dagen, veel sterkte en succes.
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  op 1349560181:

  Hee heidi,

  Leuk dat je gaat schrijven!!
  Hopelijk houd je het vol tot woensdag en hoef je niet binnen te komen!

  Mega knuffel!

  Bedankt, ik hoop heel hard mee :)

  op 1349603103:

  Leuk je blog te lezen de afgelopen dagen, veel sterkte en succes.

  Dank je :)

  Nu verder mijn dagje

  Na een nacht van amper twee uurtje slaap ben ik uiteindelijk uit bed gekomen :(.
  Het was een enorm gevecht met mezelf, was nog moe, maar moest eruit, erin blijven liggen was geen optie voor mij. Na een geworstel deze morgen toch maar terug erin, want het ging niet, nog steeds niet. Benauwdheid was aanwezig, pijn ook, mijn lichaam laat me weer eens in de steek. Maar ik vecht terug, opgeven staat niet in mijn woordenboek.
  Heb mijn ouders deze morgen verrast met een gedekte tafel, ja wat moet je doen als je enorm vroeg wakker bent en je alle moeite doet om uit bed te komen. Dan zet je een kopje koffie en dek je de tafel, is voor hen eens aangenaam beneden te komen en niet te hoeven doen. Alle ze moesten zelf nog wel nemen wat ze wilde eten.

  In de voormiddag samen met een vriendin het heel gezellig gemaakt, was echt super, ondanks ik me zo slecht voelde, kon ze me toch opbeuren. En dan nog andere leren kenne, vrienden van haar dat mij graag wilde ontmoeten. Het was gewoon even genieten, zonder veel inspanning, en met gezellige babbel.  *O*  ^O^

  In de namiddag kreeg ik het super idee, ik heb zin in een bad, maar hoe gaan we dit voor elkaar krijgen. De laatste keer dat ik dit probeerde was het een echt slagveld. Maar toch hoe dan ook ik ging in bad, en zal hierin slagen  :?. Wat dan ook zo was, alleen daarna gevoel een marathon gelopen te hebben, helemaal uitgeput, geen voet meer kunnen verzetten, geen energie meer over voor even op de computer te komen. Alles koste enorme moeite, en dan denk ik bij mezelf, is het dat wel waard. Eens ik erin lig geniete ik wel, maar achteraf is het afzien. Soms denk ik hulp te vragen, maar dit is zo ontzettend moeilijk. Toe te geven dat het eigenlijk niet meer gaat en dat ik iemand nodig heb die me helpt met in bad gaan. Het idee dat dit nodig is is zo akelig, ik wil dit nog niet afgeven aan iemand, neen dit is van mezelf en ik zal laten zien dat ik het kan.

  Dus voor de rest van de dag was het platte rust, met de tv op en tv kijken, wat zappen, maar geen enkele inspanning meer doen, dat ging niet.

  Nu ga ik mijn ouders afdrogen met een spelleke, ja ik doe het niet voor minder dan winst.

  Tot de volgende
  Veel liefs, knuf
  Heidi  :W
 • HJHJ Gebruiker
  Hoop dat je de komende nacht wat beter slaapt.
  Fijn dat je wat afleiding hebt gehad door het bezoek van je vriendin.
  Hoe moeilijk ook misschien volgende keer toch hulp vragen bij het badderen dan kun misschien iets meer genieten en heb je de rest van de dag nog wat energie over.
  Veel speelplezier hoop voor je dat je wint.
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  op 1349638040:

  Hoop dat je de komende nacht wat beter slaapt.
  Fijn dat je wat afleiding hebt gehad door het bezoek van je vriendin.
  Hoe moeilijk ook misschien volgende keer toch hulp vragen bij het badderen dan kun misschien iets meer genieten en heb je de rest van de dag nog wat energie over.
  Veel speelplezier hoop voor je dat je wint.


  Ben 3 keer van de vijf speletjes gewonnen  8-), is gewoon super andere verslaan  ^O^. En ja weet ht dat ik beter hulp vraag, maar is zo verdomd moeilijk, heb het er echt moeilijk mee om dit stukje ook af te geven  ;(. weet dat ik er dan net meer ga aan hebben en dat ik meer ga genieten en achteraf nog iets kan doen. Maar voelt zo raar aan, en heb al zoveel moeten afgeven. Worstel er echt mee. Komt misschien wel, als ik me nog even geduld geef. en heb soms zo een angsty dat ze me flauw gaan vinden. Degene die liever alles laat doen dan het zelf te doen. Waarom is het zo een geworstel met jezelf op zo een momen. Maar zal het zeker woensdag eens aankaarten in het ziekenhuis. Misschien schrijven zij direct hulp voor. Al is het wel een grote stap.
  Bedankt voor de steun.

  Veel lefs, knuf Heidi  :W
 • GoudlokjeGoudlokje Gebruiker
  Ha lieve Heidi,
  Wat fijn dat je hier een blogje bent gaan schrijven. Zo kan ik je volgen en hoef ik niet steeds privé te vragen hoe het met je gaat. Ik vind het knap van je dat je ondanks jouw fysieke conditie je toch onder de mensen begeeft en buiten de deur gaat. Muziekles, kine, ouderen helpen en dat vaak ook nog op één dag! Is dat soms niet gewoon té veel? Ik wil maar zeggen, als ik een infectie heb ik écht niet buiten de deur kom en de boel de boel laat.... Gewoon om maar alleen aan mezelf te denken en om zo snel mogelijk op te knappen (moet ook wel voor mijn kinderen). Maar allé, ik wil me er niet mee bemoeien, maar wees zuinig op jezelf!!!!! Eerst JIJ zelf en dan anderen. Ook al klopt jouw verpleegsterhartje nog zo fanatiek... Dit is wel iets dat ik mezelf écht heb moeten leren. Maar nadat men mij de afgelopen twee jaren sociaal duchtig in de steek heeft gelaten, heb ik daar geen enkele moeite meer mee. Ik ga je hier volgen, lieverd! Take care xxxxx  :W
  Goudlokje
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  op 1349685658:

  Ha lieve Heidi,
  Wat fijn dat je hier een blogje bent gaan schrijven. Zo kan ik je volgen en hoef ik niet steeds privé te vragen hoe het met je gaat. Ik vind het knap van je dat je ondanks jouw fysieke conditie je toch onder de mensen begeeft en buiten de deur gaat. Muziekles, kine, ouderen helpen en dat vaak ook nog op één dag! Is dat soms niet gewoon té veel? Ik wil maar zeggen, als ik een infectie heb ik écht niet buiten de deur kom en de boel de boel laat.... Gewoon om maar alleen aan mezelf te denken en om zo snel mogelijk op te knappen (moet ook wel voor mijn kinderen). Maar allé, ik wil me er niet mee bemoeien, maar wees zuinig op jezelf!!!!! Eerst JIJ zelf en dan anderen. Ook al klopt jouw verpleegsterhartje nog zo fanatiek... Dit is wel iets dat ik mezelf écht heb moeten leren. Maar nadat men mij de afgelopen twee jaren sociaal duchtig in de steek heeft gelaten, heb ik daar geen enkele moeite meer mee. Ik ga je hier volgen, lieverd! Take care xxxxx  :W
  Goudlokje


  Hey Goudlokje,
  Als ik ziek ben ga ik niet buiten, alleen voor kine wel. Want dit is vaak niet meer regelbaar dat zij tot hier komt. En dat is ook niet zover.
  De vrienden zijn zondag tot hier gekomen. En namiddag hele tijd in bed gelgen.
  En gaan helpen mensen eten te geven doe ik niet als lichaam niet mee wilt. Dan kom ik daar niet, want een infectie erbij gaat echt niet als ik zwak ben.
  Dus geen nood, zorg goed voor mijn lichaam :).
  Veel liefs, knuf
  Heidi :W
 • maraikiemaraikie Gebruiker
  Hoi!
  Leuk om hier je belevenissen te lezen!
  En tuurlijk voelt hulp vragen raar, we zijn toch nog jong????
  Maarreh, ik denk niet dat 'de mensen' gauw zullen denken dat je zo'n flauw mens bent die voor zich laat rennen... Gewoon inderdaad maar eens aankaarten bij je volgende bezoek in het ziekenhuis.

  Ik ga je hier volgen!!
  Groets, Marieke

  ps: wat is ambeteren?? is dat een soort amuseren?? (ik woon in Noord-Nederland en een klein beetje Belgisch begrijp ik wel, maar ambeteren is totaal nieuw voor mij... hihi).
 • tessa1975tessa1975 Gebruiker
  Hoi heidi,
  Wat leuk om je te volgen.
  Ik hoop dat je snel weer een beetje opknapt. Goed dat je afleiding hebt en bij de kine je beweging krijgt. Maar  neem niet te veel hooi op je vork en wees vooral niet te streng voor jezelf. Als het wat minder gaat is dat frustrerend en moeilijk te accepteren, maar ik denk dat de meesten het wel herkennen hoor. Dat is zeker niet gek. Goed om het woensdag aan te kaarten. Geniet lekker van de verslavende spelletjes.
  Beterschap!
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  op 1349710491:

  Hoi!
  Leuk om hier je belevenissen te lezen!
  En tuurlijk voelt hulp vragen raar, we zijn toch nog jong????
  Maarreh, ik denk niet dat 'de mensen' gauw zullen denken dat je zo'n flauw mens bent die voor zich laat rennen... Gewoon inderdaad maar eens aankaarten bij je volgende bezoek in het ziekenhuis.

  Ik ga je hier volgen!!
  Groets, Marieke

  ps: wat is ambeteren?? is dat een soort amuseren?? (ik woon in Noord-Nederland en een klein beetje Belgisch begrijp ik wel, maar ambeteren is totaal nieuw voor mij... hihi).



  Hallo,
  Ambeteren wilt zeggen iemand plagen, onozel doen en zo.

  En idd we zijn nog jong te jong om al hulp nodig te hebben, maar ga het in ieder geval eens bespreken.

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  En dan nu iets over mijn dagje vandaag  :).

  Hier zijn we weer, weer een dagje verder. Weer een nacht met weinig uurtjes gehad :(. En nog steeds geen beter dagje, gaat steeds slechter.

  Vandaag niet veel gedaan, wel Dorien geambeteerd  :P. Maar ging dus niet vandaag, was een ramp. Uiteindelijk heeft ze me doen stoppen met de oefeningen en moest ik gaan liggen voor tapotage en zo, geen inspanning meer zei ze  :?. Dat was dus duidelijk, een rampdag.

  Ben enorm moe maar slapen lukt niet door de benauwdheid en pijn, medicatie helpt niet. Geraak geen stap vooruit, misschien eens achteruit proberen  :P, misschien dat dat wel lukt  :+. Is echt frustrerend, weer de zoveelste infectie, en hoop echt dat het geen ziekenhuis wordt. Ben er zo bang voor als ik straks bel dat ze me doorstuurt. En wil dat niet, niet nu, niet vandaag of morgen. Woensdag moet ik halen. Zeker weten en niet vandaag er gaan liggen, want dan gaat het weer niet door. Weer eens uitstel en wanneer gaat het dan doorgaan, en ga ik dan weer niets hebben. Mijn hoofdje slaat nu wat tilt. Piekeren piekeren en nog eens piekeren, want het loopt weer eens niet zoals gepland. Maar ja zoals Sophie me zei als het niet gaat zoals het hoort, moet het maar zoals het gaat. Daar denk ik nog vaak aan.

  En mits ik aaneenhang met infecties, de ene is nog niet tegoei door en er staat al een andere voor de deur. Gaat het als het uitgesteld niet veel beter zijn vrees ik, zeker niet deze periode. Want nu komen de virussen en bacteriën veel voor. En ik heeet ze spijtig genoeg altijd welkom, ook al wil ik het niet.

  Heb dan maar mijn huisarts gebeld, moest direct cortisone nemen, en haar straks terugbellen. Nog niet veel verbetering sinds de cortisone spijtig genoeg. Dus ben echt bang ervoor.

  Maar hou jullie wel op de hoogte als ik terug gebeld heb.

  Veel liefs, knuf
  Heidi  :W
 • maraikiemaraikie Gebruiker
  Och meis, wat balen dat je je zo shit voelt.
  Een hele dikke knuf vanaf hier en ga toch voor je duimen, wie weet...

  Marieke :*



  (Dat scheelt nogal, amuseren of even lastig vallen/plagen... hihi..., leuk om dat woord hier (in Groningen) es in te voeren)
 • HJHJ Gebruiker
  Balen meid dat het nog steeds niet echt wil beteren :?
  Hoop met je mee dat je woensdag gaat halen.
  Duim ^O^ met Marieke mee wie weet helpt het.
  Dikke knuf O+
  Harriët
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  Hey ,

  Badenkt voor de lieve berichtjes, maar heb toch een bezoekje gebracht aan spoed  :'(.
  Ben nu wel terug thuis  ^O^, met zuurstof dat verhoogt is  ;(, cortisone voor een aantal dagen en alles overzetten in aerosol. Waarschijnlijk begin van een brochitis  ;(.

  Maar voordeel van terug thuis te zijn is dat ik woensdag gewoon binnen kan gaan en zien wat ze ervan zeggen, en doen alsof er niet veel aan de hand is, tot ze erzelf achter komen. Misschien gaat het toch door. Ik hoop het echt, want wil niet nog uitstel.

  Nu tweede poging om te slapen wat maar niet wilt lukken :z slaapwel allemaal.

  veel liefs, knuf
  Heidi  :W
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  Weer heel wat nieuws te vertellen, na een slapeloze nacht, zo af en toe enkele minuten indommel toch maar rond 6u30 opgestaan. Helemaal uitgeput. Iets later huisarts gebeld en die ging langskomen. En is dan ook geweest, we hebben weer een nieuwe strategie gepland in de hoop dat we het ziekenhuis in het vervolg kunnen vermijden. Ik hoop heel hard met haar mee.

  Moet dus vanaf nu terug piekflows bijhouden en we hopen hieruit te kunnen voorspellen als er zo een slechte dag in aantocht is, zodat we de dag voordien kunnen ingrijpen met cortisone en de opstoot dus voor zijn.
  Hoop dus echt dat dat ons gaat lukken, dat zou een heel pak minder ziekenhuis bezoeken zijn, ook wil ze zoeken achter waar ik kan gaan zwemmen om terug wat meer in beweging te komen, dit waar het mogelijk is met zuurstof aan en denk ook wel met begeleiding. Met Dorien oefen ik al goed op conditie, alleen als ik zo slecht ben zoals nu gaat het weer even een trapje achteruit. En verliezen we een klein stukje dat we terug moeten opbouwen. Maar we gaan er telkens voor, ben een vechter en blijf positief denken  ^O^ probeer altijd als ze ergens iets wil opdrijven of verhogen.

  En morgen gaat door  :) alleen moet ik iets onmogelijks zien gedaan te krijgen  :?. Ze willen dat ik morgen zonder zuurstof ben, of toch zo laag mogelijk sta. En ze gaan een bloedgaswaarde prikken en als die te laag staat dan gaat het dus niet door. Weet niet hoe ik die zonder of met zo laag mogelijk zuurstof moet gedaan krijgen. Gisteren stond het zuurstofgehalte in mijn bloed al te laag met 2l aan en moest het dus omhoog mijn zuurstof en moest ik het zeker gebruiken. Vrees dat dit dus een onmogelijke klus wordt, en vrees voor de uitslag van bloedgassen  :?. Als iemand hier een hint in heeft altijd welkom. Want ik weet niet hoe ik dit gedaan moet krijgen.

  Vandaag ook bij Dorien geweest, dit was zeer belangrijk voor mijn longen, we hebben niet zoveel gedaan. Alleen de oefeningen die ze met me in het ziekenhuis altijd doen, en met de bal naar elkaar gegooid om mijn longen open te zetten. Deed wel goed, want heb heel wat slijmen die ik zelf niet opkreeg naar boven gekregen. Dus dat was een goede zaak  *O*.

  Voor de rest van de dag was het plat liggen en rusten op mijn bed, want alles kost me net iets te veel energie. Maar we luisteren dan maar braaf naar mijn lichaam en doen wat het vraagt.

  Dat was het zo wat voor vandaag, ga terug wat rusten.

  Veel liefs, knuf  O+
  Heidi  :W
 • HJHJ Gebruiker
  Hoop dat de piekflows je gaan helpen om beter te kunnen voorspellen wanneer een slechte dag in aantocht is.
  Heel veel succes morgen hoop dat je de zuurstof laag genoeg kunt krijgen. O+
 • GoudlokjeGoudlokje Gebruiker
  op 1349696380:


  Dus geen nood, zorg goed voor mijn lichaam :).



  Pffffew, gelukkig maar... ;)
 • GoudlokjeGoudlokje Gebruiker
  Ik ben heel benieuwd naar vandaag en denk aan je! xx

  Ik stuur je een aanmoediging om er goed doorheen te komen. Komt ie:  *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*

  Zo, take care!
  Goudlokje x
 • HJHJ Gebruiker
  Hoop dat alles goed verloopt vandaag.
  Wens je heel veel sterkte. O+
 • ciscacisca Gebruiker
  Succes en sterkte vandaag!!
  Ik hoop dat alles goed verloopt!
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  Hier zijn we dan met goed nieuws, de dilatatie is doorgegaan. Heb een beetje vals gespeeld maar daardoor stond bloedgaswaarden goed :) Ben nog wel heel suf van verdoving, maar het is gelukt  ^O^ zijn ze komen zeggen nu is het afwachten of ik complicaties doe. Dus nog even duimen dan maar  ^O^ begin er al zelf mee.

  Bedankt allemaal voor we steun doet goed  *O*. En voor me te duimen vandaag.

  Ondertussen heb ik mijn zuurstof teruggekegen  :)
  Dus longen zijn ook blij  ;)

  Verder hebben we niet veel gedaan dan slapen,en kan nog slapen, zo suf dat ik ben nu. Zo haal ik mijn slaap misschien eens in dat ik de laatste tijd te kort kom, dankzij de verdoving die ik heb gehad  ;) is toch nog ergens goed voor  :P.

  En ik heb al terug boterhammekes met korsten eraan kunnen eten  :s) ben heel blij  *O*

  veel liefs, knuf
  Heidi  :W
 • maraikiemaraikie Gebruiker
  Fijn dat het gelukt is vandaag!!
  Zal duimen dat er geen complicaties komen...

  Rust lekker uit en ik lees je wel weer.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Fijn meid, dat t doorgegaan is! sterkte met verder opknappen en rust maar lekker uit! Dan heb je nog wat profijt van de verdoving :)

  t Beste met alles!

  Groetjes
  Jorine
Dit topic is gesloten