Moe zijn en blijven!

KrullyKrully Gebruiker
edited maart 2009 in Vraag het de longarts
hoihoi,
Ik word echt helemaal GEK van mijn vermoeiheid en verkoudheid!!!

Ik loop echt al 3 jaar te sukkelen met mezelf, hierdoor gaat mijn werk er nu onder lijden en zelfs mijn vriend.
Niet dat onze relatie eraan lijdt maar meer de aandacht voor me vriend.
Omdat ik zo vaak verkouden ben en ook moe was en zelfs ook ziek werd ervan kom ik regelmatig bij de dokter hiervoor. Naa een lange tijd zoeken, bloedprikken voor pfeiffer, allergien kwamen we niet echt verder. Totdat ik weer eens niet van me verkoudheid af kwam en nachten wakkeer lag van het gehoest. Nou uiteindelijk is vorig jaar mei ongeveer geconstateerd dat ik astma heb. Eigenlijk valt alles nu op zijn plaats, ik heb vaak last gehad van hyperventilatie, moeheid, verkoudheid wat terug bleef komen enz..
Nou ik kreeg seretide, wat niet werkte, ja het werkte wel maar ik werd er zo wiebelig van dat ik nu Flixotide heb gekregen die ik van oktober tm april 2x2 moet inhaleren. Opzich werkte het in het begin redelijk, maar nu ben ik vanaf 1 december misschien 2 weken niet verkouden geweest! Ik hoest niet gelukkig, maar de vermoeidheid!!! dat is vreselijk. Ik ben verdorie 23 jaar oud en ben zoooo moe.
Als ik ongesteld ben is de vermoeiheid en concentratie nog erger. Ik kan mezelf amper concentrerem en lig het liefste de hele dag op de bank.
Zo moe ben ik gewoon. Ik werk op een buitenschoollseopvang, en dat gaat prima alleen doordat ik zo vaak niet fit ben kan ik me niet 100% geven wat weer gevolgen heeft voor de prestatie natuurlijk.
Nou ik ben al regelmatig nr de HA geweest maar die vind mn astma niet zo spectaculair om ermee nr een longarts te gaan en ik zou ook niet weten wat het toevoegd.

Maar ik wordt gewoon simpel van het niet kunnen gaan sporten vanwege me verkoudheid/vermoeidheid!
Ik heb ook een tijdje ventolyn gebruikt voor het voetballen maar ik wordt daar wiebelig van, en krijg hartkloppingen en wordt er erg onrustig van.

Ik werk 's ochtends van half 8 tot half 9 en daarna pasom half 12 weer tot 1 uur maar in de tussen tijd kan ik zo weinig doen vanwege mij vermoeidheid en verkoudheid, dat ik vaak naar bed ga tussendoor.
Ik eet met regelmaat af en toe wat minder regelmatig, maar over het algemeen gewoon met regelmaat en ga ook niet laat naar bed wanewege het feit dat ik vervolgens niet meer bij kan slapen.

Ik heb vrijdag weer een afspraak bij de dokter maar ik weet niet wat ik ermee aan moet en wat er nu weer gaat gebeuren. Ik weet alleen dat ik het echt spuugzat ben om continue verkouden en moe te zijn!!!

Wat kan ik het beste aan de dokter vragen en wat is jullie mening wat ik met mijn klachten kan doen? Ik weet niet welke stappen ik nog meer kan nemen?

Help :@<;br />
Alvast bedankt!

Reacties

 • KrullyKrully Gebruiker
  En als ik wel ga sporten op een dag waar ik echt super moe ben dan ben ik de rest vd week gesloopt en heb ik super last van mijn ademhaling en pijn op mijn borst (soort spierpijn gevoel bij eht ademen)

  En ik heb ook erg vaak last van spierpijn tussen mijn schouder bladen zal maar zeggen, en het verlicht als mijn vriend het masseert maar het blijft terug keren..
  :? :'(
 • ninanina Gebruiker
  Je hebt naast klachten van vermoeidheid en verkoudheid geen klachten van benauwdheid? Buiten de bijwerkingen die je van ventolin had, voelde je er iets van? Dat je beter kon ademen bijvoorbeeld? Hoe is geconstateert dat je astma hebt? Is er nog gekeken naar je hyperventilatie(hier kan je pijn op je borst van komen)? Spierpijn tussen je schouderbladen kan komen door een verkeerde houding en het gebruik van je ademhalinsspieren. Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen. 

  Misschien is het iets om je B12 eens te laten prikken? Hierdoor kan ook ernstige vermoeidheid door worden veroorzaakt. Maar vermoeidheid is een klacht die iedere astma patient kent.

  Hopelijk heb je hier iets aan. Groetjes, Nina
 • KrullyKrully Gebruiker
  Jawel ik heb het ook benauwd maar niet constant. Ik voelde zeker weten dat ik meer lucht kreeg en daardoor kreeg ik ook van die rare gevoelens, wiebelig, mijn hart die raar deed, rillerig en enorme hoofpijn 's avonds na het sporten. Met de blaastesten had ik nadat ik ventolin had gebruikt 20% betere score.. De dokter vroeg me om het nog eens een paar keer te proberen maar ik durf niet omdat ik me juist dan druk ga maken door alle bijwerkingen waardoor ik hyperventilatie krijg. En inderdaad doordat ik anders adem wanneer ik verkouden ben dan krijg ik dus last van die spierpijn. Maar dat kan ik dus meenemen vrijdag naar de dokter.
  Ik vraag me alleen af of ze iets kunnen doen, omdat ik dus super graag sport alleen ik wordt er zo in belemmerd door die vervelende vermoeidheid.
  Zelfs 2 trappen naar boven lopen om de was af te halen put me helemaal uit, waardoor ik het maar niet doe. Want als ik het wel doe, heb ik de rest vd dag of de volgende er meer last van..

  Astma is door de blaas test geconstateerd, en doordat mijn broertje, oma, en nichtje hele zware astma hebben. Ok omdat ik doorlopend verkouden ben, mezelf helemaal suf hoest snachts, wat nu *vreugde sprongetje* gezakt is! :D En enorm veel slijm heb waardoor het zelfs tot overgeven toe ging.
 • Linda OLinda O Gebruiker
  Jou verhaal is heel herkenbaar. Ik was ook zo moe dat ik moeite had om me na het douchen af te drogen. Na 3 jaar verdenking ziekte van Pfeiffer werd eindelijk de diagnose astma gesteld. Daarna volgde een jaar kwakkelen met medicijnen. Sinds december heb ik een andere longarts en andere medicijnen en gaat het eindelijk beter! Het kan dus zeker van de astma komen. Je kunt de huisarts vragen of je naar de longarts kunt. Het kan zeker de moeite waard zijn!
  Sterkte, Linda  O
 • KrullyKrully Gebruiker
  Ik ben naar de dokter geweest en heb nu atrovent (puffer) gekregen en fluticason ( neusspray) en daarbij moet ik 2x2 de flixotide gebruiken!
  Over een aantal weken als het goed gaat moet ik terug komen om te blazen. Mocht het allemaal goed gaan is het oke, anders wordt ik alsnog doorverwezen naar de longarts.

  En ik heb fysiotherapie gekregen om het tussen mij schouderbladen los te maken en een andere ademhaling aan te leren.

  Ik ben weer even blij, nu ook hopen dat alles gaat werken!
 • sammytjhuusammytjhuu Gebruiker
  Hey krully,

  Wat fijn dat ze nu wat gaan doen. Hopelijk slaat de behandeling goed aan! :)
  En fysio is ook wel fijn denk ik ;) ?

  Gr sam :W
 • Geachte vragensteller,

  Er zijn chronische niet-allergische verkoudheden. Zo zijn er ook chronische niet-allergische astma’s. Met een dichte neus en een door astma bemoeilijkte ademhaling is het vaak lastig om adequaat ademritmiek en ademdiepte vol te houden wat dan vaak geduid wordt als “hyperventilatie”. Plezierig voelt dit niet.
  In het kader van het astma hebt u klaarblijkelijk astmatische inspanningsreacties want anders zou u niet aan de Ventolin voor inspanning begonnen zijn.
  Van de Ventolinachtigen gaat u zich ‘wiebelig’  voelen: het is op zich een dosisafhankelijk fenomeen maar sommige mensen zijn erg gevoelig voor dit soort middelen. Bij wiebeligheid zullen ook wel 'tremoren'  (trillingen van de skeletspieren) bestaan, wat naast alle ademhalingsproblemen en een vol hoofd ook tot vermoeidheid en moeizamer concentratie leidt.
  Hartkloppingen zijn misschien niet ernstig maar maken de mens op zich ook niet vrolijk. U zegt dat u er onrustig van wordt, en ik denk dat u er ook wel ongerust door wordt.
  U probeert een verstandige patiënt te zijn door goed te eten en op tijd naar bed te gaan, maar al met al is de onrust in het gebied van neus en lagere luchtwegen en daarnaast het bijverschijnsel van de medicatie toch zo nadrukkelijk aanwezig dat uw leven er toch stevig en langere tijd door verstoord wordt.

  Ik snap dat u het spuugzat bent om continue verkouden en moe te zijn, en hoop met bovenstaande samenvatting van uw verhaal wat inhoud/oorzaak aan dit soort zatheid gegeven te hebben. Probeer uw verhaal nog eens goed gestructureerd en zonder al te veel emoties te brengen bij uw huisarts. Persoonlijk denk dat u er beslist wel recht op hebt om neus en lagere luchtwegklachten ten minste een keer goed specialistisch in kaart te laten brengen en van een behandeladvies te laten voorzien. Sterkte ermee.

  Met vriendelijke groet,

  A.M. le Loux, longarts
 • KrullyKrully Gebruiker
  Hoihoi,
  Echt super bedankt voor uw reactie.

  Ik ben echt super blij met deze medicijnen en ze slaan aan!!! *O* Joehoe.
  Die neusspray werkt echt mega! Dit was tegen allergien enz..Ik heb 2 hondjes dus misschien dat ik dan toch allergies ben voor hun of juist voor huisstofmijt. Geen idee eigenlijk, ik stofzuig gewoon alles 2x per dag ivm de stof, en ik nies ook bijn niet meer!
  Dus geen volle neus :)
  Enne de atrovent is erg wennen met inhaleren, ik deed niks als kokhalzen en dat wordt nu minder. Ik moet wel elke dag minimaal 1 keer puffen ermee en dan gaat het goed!
  Hopelijk blijft het zo en anders gaan we weer terug naar de Huisarts. Over 2 weken moet ik terug komen als het goed gaat!
 • KrullyKrully Gebruiker
  Hoihoi,
  Nu dacht ik dat de medicijnen zijn werk deden maar ik ben WEER verkouden geworden.  :'(
  Ik weet het echt niet mee nu. Ik ben moe, enorm moe als ik maar een trap op loop, slaap het liefste de hele dag, slijm in overvloed, hoofdpijn, en jah benauwd en weer enorme last tussen me schouderbladen.

  Wat adviseren jullie? Kan ik verwezen worden naar een longarts of beter ergens anders?

  Alvast bedankt,
  Maartje
 • JippieJippie Gebruiker
  Als ik jou was zou ik een verwijzing voor een longarts vragen. Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een longarts weet veel meer en kan je volgens mij ook veel beter helpen! Heel veel sterkte!
Log in of Registreer om te reageren.