Banners van het Astma Fonds

03-05-2006 om 21:11 uur Gesloten

Het Astma Fonds heeft ons gevraagd of wij op het forum een banner willen plaatsen naar de Digitale Astma Krant. Daar wij dit initiatief ondersteunen vind je de link naast de reeds bestaande links op de hoofdpagina.

Digitale Astma Krant van het Astma Fonds
Het Astma Fonds heeft recent de Digitale Astmakrant ontwikkeld voor jongeren met astma van 12 tot 15 jaar. Hierin staan onder meer tips, weetjes en verhalen van andere jongeren met astma. Graag willen wij deze Digitale Astmakrant onder de aandacht brengen via media die jongeren en hun directe omgeving bereiken.

Astma en onbegrip
Mensen met astma ervaren beperkingen in hun sociale leven. Voor jongeren betekent dit dat ze aan veel activiteiten op school en daarbuiten vaak niet kunnen meedoen. De onvoorspelbaarheid van astma maakt dat ze soms op ’t laatste nippertje een afspraak af moet zeggen. Daarbij komen vooral jongeren met astma nog veel onbegrip tegen in hun omgeving. Onbegrip is vaak het gevolg  van gebrek aan informatie. Jongeren kunnen zelf bijdragen aan meer begrip, door mensen uit te leggen wat het betekent om astma te hebben. Schaamte, onzekerheid en onervarenheid zorgen er echter voor dat veel jongeren niet kunnen of willen communiceren over hun astma, waardoor het onbegrip in stand wordt gehouden. Het schrijven van bijvoorbeeld een werkstuk over astma kan jongeren helpen bij het communiceren over hun ziekte en zorgt zo voor meer begrip van leerkrachten en medeleerlingen voor hun situatie. Een begripvolle en steunende omgeving maakt het voor jongeren vervolgens makkelijker allerlei adviezen op het gebied van medicijnen en leefstijl op te volgen.

De reacties zijn gesloten.
03-03-2008 om 15:16 uur

Per 31 december 2007 is de samenwerking met en sponsoring door AstraZeneca in overeenstemming officieel beëindigd. Voorts is, zoals reeds eerder bekend is gemaakt, het forum op 1 januari 2008 volledig overgenomen door het Astmafonds.

Vandaag zijn de banners van de sites van AstraZeneca (astma altijd anders en Bubbliboo) vervangen voor een mooie en grote flash banner van het Astmafonds *)

19-05-2008 om 18:07 uur

Vanaf vandaag een nieuwe banner van het Astma Fonds. Deze linkt door naar de webgame van wie wat? en dat is absoluut een leuke aanrader voor wie dit spel nog niet heeft gespeeld  *O*