Ventolin of vervangend middel voor ventolin(huismerk v.d apotheek)?

07-12-2005 om 22:50 uur

Na een bezoek aan de kinderarts kregen wij een recept mee voor de apotheek, waaronder Ventolin. De kinderarts zei ons gèèn huismerk Ventolin oid vervangends te accepteren. De reden hier voor was dat deze niet helemaal goed aansluit en dat er veel gesjoemeld word met deze merknamen, nl; echte Ventolin word gedeclareerd, terwijl een huismerk word verstrekt aan de patient?! Bij de apotheek kreeg IK de wind van voren want `wat dacht ik wel niet`(ze deden net alsof ik het had bedacht...). Eind goed al goed, het is nu in bestelling en morgen kan ik het ophalen. Heeft er iemand ervaring met een vervanger van Ventolin? Of heeft er iemand ook zo`n gezellig onderonsje met een apothekersassistente gehad?
Heel graag reacties.
Bedankt:YASMIN

Login of registreer om te reageren
09-12-2010 om 20:12 uur

hier elke keer weer gezeur als we een nieuwe volumatic nodig hebben, die gaat alleen maar samen met een recept ventolin voor eerste gebruik en dat gaat steevast mis als ik het laat voor schrijven. Hoe vaak dat niet is fout gegaan!
En met airomir inderdaad dezelfde discussie als bij jullie: "dat is hetzelfde als salbutamol"

Login of registreer om te reageren
12-12-2010 om 12:10 uur

ik wist niet dat dat bestond een ''huismerk'' van ventolin!
ik heb altijd al ventolin gekregen... en het gaat gewoon van je eigen risico af.
zelf toen ik de discus niet verdroeg kreeg ik het in vloeistof gewoon in ventolin.
niet alle apothekers zijn niet het zelfde :?

Login of registreer om te reageren
19-04-2016 om 14:53 uur

Een verschil tussen de aërosol van Ventolin(salbutamol) en die van Sandoz (salbutamol ) is ook dat het flesje van de ventolin veel groter is, terwijl er evenveel dosis in zit...
Zou er bij de Ventolin daarom meer druk achter zitten, en et zo beter zou werken dan die van Sandoz? Zie dat meerdere mensen klachten hebben..

Login of registreer om te reageren
19-04-2016 om 16:47 uur

Zo herkenbaar verdraag zelf ook het huismerk niet ga er erg van hoesten droge mond en ipv minder benauwd meer benauwd. De verschillen zitten in het drijfgas en de hulpstoffen zijn anders heb de laatste tijd steeds problemen bij de apotheek dit terwijl de zorgverzekeraar het gewoon vergoed. De specialist vermeld dit op het recept de laatste keer vorige week weer problemen er moest een speciaal formulier bij welk formulier weten ze niet het is te gek voor woorden. Nu heeft de specialist een aparte brief geschreven nog niet goed het is om moedeloos van te worden. Heb alles weer teruggezonden naar de apotheek met de chronologie van gebeurtenissen. Nu gebruik ik zelf ook de foster en daar komen nu ook huismerken voor weer een probleem ik vind dit echt niet normaal dat ik er zoveel energie, die ik niet heb in moet steken. Ik ben radeloos en de apotheek redeloos .

Login of registreer om te reageren
23-01-2018 om 19:26 uur

Wij zijn dat gedoe van de apotheek al n paar jaar beu en kopen ventolin tegenwoordig zonder recept bij de apotheek in Spanje (€ 2,75) of Portugal (€3,45)
Net waar we zelf zijn of vragen vrienden om 3-4 pakjes mee te nemen

Login of registreer om te reageren
31-01-2018 om 11:24 uur

Ik heb al vele merken salbutamol gebruikt en ook Ventolin. En ze werken allemaal even goed

Groeten,
Anne

Login of registreer om te reageren