Site / forum instellingen

09-03-2017 om 09:37 uur

Best beheer team,

Krijg sinds paar dagen de melding van mijn browser bij het inloggen op het longforum dat de site niet secuur is! Zijn de instellingen van de site gewijzigd?

Login of registreer om te reageren
17-03-2017 om 17:58 uur

Eentje met zo een lange regenjas en een hoedje op en wie weet niks onder de regenjas met een sixpack zeker .... :P

Login of registreer om te reageren
17-03-2017 om 18:15 uur

Klinkt reuze spannend, ga mijn handen vast invetten :-j

Login of registreer om te reageren
30-03-2017 om 11:12 uur

Het zou fijn zijn nog terug koppeling van het beheer te krijgen.

Het is ook handig af en toe gewezen te worden op het wijzigen van je wachtwoord al is iedereen hier natuurlijk zelf verantwoordelijk voor.

Login of registreer om te reageren
19-04-2017 om 07:50 uur

Hallo Marcus,

Excuus dat ons antwoord even op zich heeft laten wachten. Wij hebben voor de zekerheid de veiligheid van het forum helemaal nagelopen en het certificaat opnieuw ingesteld. Alle data van de gebruiker wordt versleuteld en is dus veilig.

Helaas kunnen we niet uitsluiten dat je soms toch de melding deels beveiligd krijgt.
Dit komt vanwege het volgende:
Om als "100% beveiligd" aangemerkt te worden, moeten alle bronnen die een pagina gebruikt versleuteld geladen worden. Omdat gebruikers op het forum zelf content (en dus ook externe bronnen zoals plaatjes) kunnen plaatsen, zit hier ook geregeld onbeveiligde content tussen. Zodoende markeert je browser de gehele pagina als "deels beveiligd", maar in werkelijkheid wordt alleen een plaatje of een avatar op de pagina onveilig geladen en alle andere content gewoon versleuteld.

Ik hoop dat je vraag beantwoord is. Anders horen we het graag.

Met vriendelijke groet

Login of registreer om te reageren
23-04-2017 om 16:21 uur

Hoi Mirjam

Bedankt voor alle inspanningen tenslotte moet iedere gebruiker hier veilig van het forum gebruik kunnen maken. Zeker is mijn vraag beantwoord heb er zelf niet zoveel problemen mee ... veiligheid zit tussen je oren en is het een ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid hoe die daar mee omgaat.

Marcus

Login of registreer om te reageren
23-04-2017 om 20:27 uur

Komt nog bij dat de hedendaagse browsers en operating systems soms wat overkritisch zijn en dan ten onrechte een vermeend veiligheidsprobleem signaleren. Bijvoorbeeld Firefox en Chrome die het geregeld zelf ook niet meer weten en dan aan de gebruiker vragen of die een (volgens hun) verdachte website toch wil laden. Dat schiet niet op zo. In het algemeen geldt dat je nooit volledige zekerheid over de veiligheid hebt, zelfs niet van banken en de overheid. Alles kán gekraakt en gehacked worden. Maar de kans dat een site als longforum.nl wordt gehacked is bijzonder klein omdat hier vrijwel geen privézaken zoals bankgegevens te roven vallen. Verder is het aantal gebruikers zo klein dat het gewoon de moeite niet waard is om ons te infecteren met virussen, spyware etc. Wel altijd goed oppassen en als je het niet vertrouwt, gewoon niet klikken. Op je PC kan je een gratis malware/antivirusprogramma installeren, maar op je tablet of telefoon is dat veel lastiger omdat er voor Android en IOS nog steeds geen totaaloplossing is die de veiligheid garandeert. Programma's die beweren dat wel te kunnen zijn oplichterij, trap er niet in. In geval van twijfel, Google naar recenties.

Login of registreer om te reageren