Wil jij ons helpen?

01-12-2017 om 23:05 uur

Hey!
Met mijn innovatiegroepje van de opleiding Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen zijn we opzoek naar problemen die astmapatiënten bevinden. Zelf heb ik ook last van astma en heb ik problemen met de onhandige vorm van de pufjes. Zo passen ze niet makkelijk in mijn broekzak en is het lastig om altijd een voorzetkamer mee te nemen (voor andere medicatie hoeft dat niet). Mijn vraag aan jullie is of jullie ook problemen hebben met de soort medicatie die jullie gebruiken voor jullie astma (en welke problemen dan?) en of jullie je kunnen vinden in mijn probleem van de vorm van het pufje.
Groetjes

[Dit topic is toegestaan in overleg met de moderators van het Longforum]

Login of registreer om te reageren
20-12-2017 om 06:45 uur

Denk dat de problemen al wel genoemd zijn, geen teller op je puffers , je kunt je mond niet spoelen, neem geen voorzetkamer mee, te groot en onhandig. Gelukkig sinds kort wel een teller bij de foster een hele verbetering.

Login of registreer om te reageren
23-01-2018 om 15:14 uur

Erg onhandig vind ik ook de grootte van de puffers (bijvoorbeeld tijdens het uitgaan) dat de puffer niet in een broekzak past.

Een dosisteller zou heel handig zijn.

Login of registreer om te reageren
19-03-2018 om 09:12 uur

Ondervind geen problemen.

Heb alles in een toilettas zitten, 10 soorten pillen in een pillendoosjes, voorzetkamer, foster, salbutamol, eklira genuair, klein flesje water 100 ml, twee soorten insuline, injectienaalden, bloedsuiker meter, EpiPen, pakje druivensuiker, neusspray mometasonfuroaat, nood inslulinepen bij dreigende coma.

Schrijf op alle puffers altijd wanneer ik die in gebruik heb genomen en hou een veiligheidsmarge aan van 5-10 procent, afhankelijk van wel of geen slechte periode in die tijd. Ook heb ik aan de sluiting van de toilettas een bagage cijferslotje hangen waarmee ik het aantal puffen bijhoudt. De toilettas neem ik altijd mee vaak in mijn rugzak. In de auto en op diverse adressen heb ik reserve medicatie liggen. Als ik uit ga heb ik ook nog een heuptasje waar alles ook in kan wat ik dan nodig heb. Heb ook een hip rugzakje wat je om je schouder kan doen. Ook vraag ik wel of ik het bij de receptie kan achter laten als dat nodig is.

Puffen doe ik, al heel lang, gewoon openbaar ook tijdens vergaderingen of verjaardagen. Dat doe ik met me zelf injecteren ook gewoon openbaar en aan tafel midden in een restaurant.

Heb een overzicht gemaakt van alle medicaties en hoeveel ik moet meenemen als ik 2 dagen, een week of langer weg ga. Daar ik veel reis heb ik altijd kopieën van alle recept voorschriften bij me zowel op papier - ligt standaard onder de autobank, op usb en in de telefoon. Als ik iets nodig heb stap ik, waar ook ter wereld, dus zo een willekeurige apotheek in. Heb wel eens gedacht aan een onderhuidse chip waar alles op staat.

Tja en heb ook wel eens in het begin een nood voorzetkamer van een plastic cola flesje gemaakt toen ik die niet bij me had. Aan de onderkant van het flesje een opening met een mes gemaakt voor de puffer dan door de opening puffen. Daar plastic flesje overal aanwezig zijn is dat ook niet echt een probleem. Dat kan ik zelf in een dierentuin of de Efteling doen als ik denk ik ga zonder voorzetkamer op stap.

Login of registreer om te reageren
19-03-2018 om 10:56 uur

Grootste puntje vind ik de ontbrekende teller, foster heeft deze gelukkig wel:D dus ik houd nu dagelijks in mijn agenda bij hoeveel pufjes ik nog heb van de rest, vooral voor atrovent belangrijk omdat die voor nood is.

Formaat zou handiger zijn zonder voorzetkamer, maar door de voorzetkamer werkt de medicatie nu beter en vind ik dat niet echt een probleem. Ja het is vervelend om zo in het openbaar te puffen en als ik me echt opgelaten voel ga ik naar de wc, maar meestal heb ik er lak aan.

Login of registreer om te reageren
19-03-2018 om 18:38 uur

Je kan voor minder dan een euro een toerenteller kopen voor handwerken bij Zeeman en die als teller gebruiken voor de atrovent.

Nu gok ik nog hoeveel erin zit maar met een nieuwe puffer ga ik die toerenteller gebruiken.

Login of registreer om te reageren
19-03-2018 om 18:42 uur

@Daantje oh dat is handig! Momenteel gebruik ik hem maximaal dus is het nog te overzien, maar de bedoeling is natuurlijk dat ik hem niet tot nauwelijks meer nodig heb:)

Login of registreer om te reageren
23-03-2018 om 15:56 uur

Ik puf overal en nergens en het boeit me niets wie het ziet of wie er kijkt!
Ik ben van de ventolin overgestapt naar bricanyl en die werkt beter bij mij en kan wel in je broekzak.

Login of registreer om te reageren
29-03-2018 om 14:58 uur

Beste allemaal,

Heel erg bedankt voor jullie vele reacties! We hebben al jullie verbeterpunten zeker meegenomen in ons oriënterend onderzoek maar zijn helaas tot de conclusie gekomen dat het ons niet gaat lukken om binnen 1 jaar een verbeterde inhalator te maken. Daarom zijn we tot een nieuw onderwerp gekomen waarbij we ons gaan focussen op voorlichting over het gebruik van astmamedicatie. Tot onze schrik neemt maar ⅓ van de astma patiënten hun medicatie juist in. Uit een gesprek met een verpleegkundig specialist op de longafdeling van Dekkerswald kwam naar voren dat ook ik mijn medicatie onjuist inneem. We verwachten dat we met ons nieuwe onderwerp meer kunnen betekenen voor jullie, de astmapatiënten en danken jullie nogmaals voor jullie inzet!

Login of registreer om te reageren
23-04-2018 om 12:26 uur

geen teller op de puffer
minder inhoud dan aangegeven
het spoelen, soms ben je niet in de gelegenheid om te spoelen na het gebruik.

Login of registreer om te reageren
23-04-2018 om 21:55 uur

De meeste problemen zijn bij mij ontstaan naar gerommel met merken ..
Kreeg zeer onhandige inhalatoren .. Toen OXIS werd vervangen heb ik een lijn getrokken !
Ik moest maar een handtasje mee nemen !! Toen heb ik gezegd dat ik er dan liever in stik en de medicatie gewijerd en weer in geleverd ! Ik heb OXIS weer terug .. Ben wellicht te naïef .. maar ik geloof niet in het zelfde voor minder geld !
Als je minder betaald krijg je ook minder .
PS OXIS koste in Spanje bij een apotheek veel minder als hier in Nederland ..
Was daar net zo duur als de vervangende merken hier !

Login of registreer om te reageren