Vergoeding maximaal 12 weken??? klopt dit

04-05-2017 om 10:35 uur

Hallo allemaal
Ik heb Gold4 daarbij nu ook begin chronische bronchitis en astma.
Ik heb net 12 weken longrevalidatie gehad maaar heb tijdens d behandeling 2x een ziekenhuis opnamee van 4 dagen gehad door zware longaanval met gevolg geen deelname aan de revalidatie en 5 stappen achteruit. De vraag was neergelegd om verlenging of een nieuwe start voor de revalidatie te krijgen maar het antwoor was nee dit gaat niet omdat er landelijke afspraken zijn dat de gemiddelde revalidatie 8 - 12 weken zijn en dus 12 weken het maximum is.
Als het ziekenhuis verlenging geeft worden ze volgens eigen zeggen gekort op de betaling en kunnen ze zelfs de vergunning voor het geven van revalidatie kwijt raken.
Ik heb pas aan het eind iets resultaat gehad maar 3 weken na het stoppen inmiddels alweer in het iekenhuis gelegen (voor de 3e keer dit jaar)
Weet iemand of dit inderdaad zo is?

Login of registreer om te reageren
01-02-2018 om 12:14 uur
Reactie op HansDenHaag

Beste lotgenoten weliswaar een beetje late terugkoppeling maar ik heb uiteindelijk na maanden vechten een duidelijk antwoord gekregen van mijn zorgverzekering en ben inmiddels gestart met de nieuwe longrevalidatie hieronder het antwoord van mijn verzekeraar hopelijk kunnen jullie hier wat mee richting je eigen verzekeraar groet
hans

Er zijn geen landelijke afspraken over de duur van een longrevalidatietraject
Er is dus geen landelijke maximale duur voor longrevalidatie. Er zijn wel afspraken gemaakt over de duur van hartrevalidatie.

Door uw verslechterde situatie start de teller op nul bij een volgende revalidatie
De duur van uw ene revalidatietraject kan niet worden meegenomen in de duur van een volgend revalidatietraject. In uw geval startte u een nieuw revalidatietraject door uw verslechterde situatie. U startte in feite een nieuw revalidatietraject.

Ik ga dit ook voorleggen aan mijn zorgverzekeraar, zij gaven al eerder bij mij aan dat er vaker gerevalideerd kan worden als 12 weken.

Login of registreer om te reageren
01-02-2018 om 14:24 uur

Ik ben me aan het oriƫnteren over wel of niet een revalidatietraject.
Nu lees ik op de site van mijn ziekenhuis, dat zij een longrevalidatie hebben van 2 x 12 weken: de eerste 12 weken op maandag, woensdag, vrijdag en de tweede 12 weken op dinsdag en donderdag.
Ik vraag me af, hoe mensen een longrevalidatie hebben ervaren en/of ze ook vinden, dat ze er (blijvende) baat bij hebben...
Wanneer ik zou kiezen voor het traject, zit ik nog met het vervoer van Heerlen naar het ziekenhuis in Kerkrade en retour. Zijn er hier mensen, die dit traject (gaan) afleggen en dus mogelijk samen met mij willen gaan reizen?

Login of registreer om te reageren
02-02-2018 om 10:26 uur

Beste Anita en allemaal
Wat betreft de vergoeding heb ik zilverenkruis ingeschakeld en na veel pijn en moeite omdat het om medeisch specialistiche specificatie gaat uiteindelijk het gevecht met het ziekenhuis gewonnen omdat het gewoon al is het drie keer per jaar vergoed wordt.

Anita direct doen zou ik zeggen ik heb van aug 2016 tot april 2017 ca 10 keer op de longafdeling gelegen.
Juli 2017 kreeg ik revalidatie 12 weken 3 dagen p.w en weliswaar een aantal aanvallen gehad maar door de verbetede conditie en vooral daardoor meer weerstand (na de revalidatie) waardoor ik weliswaar met hulp van pretnison op kanpte en tot nu toe geen ambulance en longafdeling heb gezien.
Ik heb wel zelf het besluit genomen om in de sportschool dezelfde oefeningen op dezelfde dagen te doen.
Voor mij werkt het dus goed want geen ambulance voor de deur (voorheen 1x per 3 weken is al 1000% winst

Sterkte

Login of registreer om te reageren